Investeren

Volg Warren Buffett, Beat the Market

How to Stay Out of Debt: Warren Buffett - Financial Future of American Youth (1999) (Juli- 2019).

Anonim

Warren Buffett was ooit vroeg wat belangrijker is om een ​​succesvolle belegger te worden: intelligentie of discipline? Zijn antwoord kwam als een verrassing voor sommigen: "Aandelen gaan op en neer, er is geen spel waarbij de kansen in uw voordeel zijn. Maar om te winnen bij deze game, en de meeste mensen niet, heb je discipline nodig om je eigen mening te vormen en het juiste temperament, dat belangrijker is dan IQ. "

Waarom is Discipline zo belangrijk voor een belegger?

Investeren in de aandelenmarkt kan gemakkelijk een emotionele taak worden als er geen gedisciplineerde beleggingsstrategie is. Om te voorkomen dat emoties investeringsbeslissingen stimuleren, moet een belegger discipline integreren in zijn beleggingsstrategie . Discipline zorgt voor consistentie, wat essentieel is om de markt over een langere periode te overtreffen.

Laten we discipline in de context van beurzen begrijpen door een eenvoudig voorbeeld te gebruiken. Stel dat u hebt besloten om een ​​portfolio te maken op basis van één statistiek P / E en een waarderingsperiode van zes maanden. Laten we aannemen dat u hebt besloten dat de vijf kleinste koers / winstverhouding aandelen van de S & P 500 zijn, op het moment dat zij hun dividenden voor het tweede kwartaal verdelen. Stel dat voorraad X aan uw portefeuille is toegevoegd als een van de vijf aandelen. Zes maanden later handelt het aandeel met een hogere P / E-verhouding en komt het dus niet op uw lijst. Dit is waar een belegger voor een emotioneel versus feitelijk dilemma staat.

Als een belegger aanzienlijk heeft gewonnen, wil hij misschien in de handel blijven in de hoop op meer rendement. Dat is hoe menselijke emotie vaak functioneert. Dit is echter precies de emotionele beslissing die moet worden onderdrukt door gegevens, wat suggereert dat voorraad X niet langer tot de vijf kleinste aandelenklasse behoort. Handelen met de data driven suggestie is een voorbeeld van discipline.

De markt is vaak een weerspiegeling van de geaggregeerde emotionele reacties van een hele populatie. De bewegingen op korte termijn in aandelenkoersen of de bredere markten zijn vaak vergelijkbaar met een impulsieve actie. Een belegger moet zich afvragen hoe een stier / beerloop zijn beleggingen beïnvloedt en vervolgens beslissingen nemen op basis van gegevens en feiten.

Bull-runs lokken mensen vaak ertoe aan te springen, in de hoop te profiteren van een stijging van de markt, terwijl een bearish markttrend kan leiden tot een uitverkoop. Dit soort extreme marktomstandigheden kan ertoe leiden dat mensen hun beleggingsstrategie verlaten. Een test van discipline is het vermogen om je zelfs in de meest extreme en verleidelijke marktomstandigheden aan je beleggingsstrategie te houden.

Discipline van Warren Buffet

Een goed voorbeeld van marktdiscipline is het 'Oracle of Omaha', Warren Buffett . De heer Buffett heeft de volgende regels uiteengezet als zijn persoonlijke beleggingsprincipes:

  1. Investeer in bedrijven die u volledig begrijpt.
  2. Investeer alleen in een bedrijf als u ervan overtuigd bent dat het goed is. Kom niet tot een conclusie op basis van wat anderen zeggen. Lees de feiten en concluder voor jezelf. Kan er geen conclusie worden getrokken? Ga door totdat je iets vindt dat je begrijpt en waar je van overtuigd bent.
  3. Investeer in bedrijven die in uw competentiecirkel liggen.

Een test voor de discipline van het Oracle was de -punt. com bubble van de late jaren 1990. Hij besloot te vermijden te investeren in technologiebedrijven die hij niet begreep, zelfs niet toen deze technologienamen 's nachts miljarden dollars genereerden. Hij werd "oude wereld" genoemd en velen gingen door met zijn principes van beleggen in vraag te stellen. Buffett lachte uiteindelijk, terwijl de beurs in crashte, gevoed door de technologieaandelen.

Warren Buffett's discipline om dingen te vermijden die hij niet begreep, zelfs als iedereen om hem heen ze oppakte, leverde uiteindelijk zijn vruchten af. Discipline bleek in zijn geval een bondgenoot te zijn en zijn investeringsregels nog verder te versterken.

Hier is een voorbeeld dat numeriek het voordeel van discipline in een beleggingsstrategie vastlegt.

Systematische investeringsplannen ( SIP's ) zijn een populaire manier om te beleggen in aandelenmarkten voor mensen met een regelmatig maandelijks overschot. We kijken naar het rendement voor twee investeerders, waarvan de eerste gedisciplineerd is en die de afgelopen 10 jaar elke maand $ 1,000 niet heeft gemist in een S & P 500-indexfonds. De andere belegt niet in aandelen wanneer de markten bearish trends signaleren. We nemen aan dat in het tweede geval de belegger $ 1, 000 in bankdeposito's stort tegen een rentepercentage van 1%. De onderstaande tabel vat de twee beleggingsstrategieën en hun resultaten samen.

Investeringsbedrag ($):

1, 000

Investeringsfrequentie:

Maandelijks

Tijdsperiode van evaluatie:

10 jaar

Rendement op bank-FD's

1%

Retourneert

Totale investering nominale waarde ($)

Marktwaarde van beleggingen ($)

Absolute returns

S & P geïndexeerd portfolio-rendement (A):

121, 000

189, 392

56. 52%

Vermijd maandelijkse investeringen na een prijsdaling (B):

121, 000

164, 286

35. 77%

Het verschil in de twee portefeuilles is aanzienlijk, waarbij de constante SIP-portefeuille $ 25, 106 meer retourneert op een totale nominale waarde van $ 121.000. De constante SIP-portefeuille keerde terug 56. 52% tegen 35. 77% voor de portefeuille met vaste-deposito-investeringen in slechte maanden.

De bottom line

Het is duidelijk dat discipline op de aandelenbeurs vruchten afwerpt, en Warren Buffett is een goed voorbeeld van welke discipline een beleggingsstrategie kan opleveren. Kortom, als we de vaardigheden zouden beoordelen die nodig zijn om een ​​succesvolle belegger te zijn, zou discipline bovenaan de lijst staan.

Meer van Amigobulls:

Waarom vermijdt Warren Buffett technologieaandelen?

Alibaba IPO waardering

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder