Investeren

Fox Deal is 'Home Run' voor Disney: GBH Insights

Fox deal is ‘home run’ for disney: gbh insights (Mei 2019).

Anonim

Op dinsdag meldde CNBC dat die 21 st Century Fox Inc. ( FOXA ) en Walt Disney Co. ( DIS ) zich op een "glijdpad" bevinden voor een donderdag deal aankondiging. Als reactie hierop noemt een team van analisten de potentiële deal van $ 60 miljard een "game changer", wat een "thuisrun" betekent voor mediagigant Disney, omdat het zijn videokathek tussen video en Netflix wil sluiten ( NFLX ) en strijden tegen nieuwe rivalen zoals Amazon. com Inc. ( AMZN ) en Apple Inc. ( AAPL ). (Zie ook: Wat een Disney, Fox-fusie zou kunnen betekenen voor Netflix. )

Daniel Ives, hoofd van technologisch onderzoek bij GBH Insights, schreef woensdag in een notitie aan cliënten dat de deal een "Agressieve acquisitie met een hoog prijskaartje", het is de "juiste zet op het juiste moment. "

Hij schreef dat Fox's filmstudio en productieapparatuur" een veel formidabelere Disney zouden creëren voor zowel de inhoud als het streamingfront voor de komende jaren. "Nadat de deal is afgelopen, verwacht Ives dat Disney een dominant marktaandeel van 35% tot 40% zou hebben ten opzichte van de verkoop van de bioscoopfilms aan de Amerikaanse zijde en ongeveer $ 2 miljard aan kosten zou kunnen besparen gedurende de eerste 12 tot 18 maanden.

Tegen Netflix

"We blijven er heilig van overtuigd dat de belangrijkste onderliggende drijfveer voor deze deal naar onze mening de komende strijdkrachten is voor inhouds- en streamingdiensten versus de Netflix-machine," zei de analist. Eerder dit jaar, Disney aangekondigde fabrieken om de banden met Netflix te verbreken om in 2019 een eigen merk streaming-platform voor direct-to-consumer te lanceren en een ESPN-streamingservice in 2018.

Disney met deze Fox-acquisitie in zijn achterzak zou een feller landschap creëren voor inhoud en dus zichzelf in een veel gezondere positie om markt te winnen en

geest delen ten opzichte van het houden van technologie stalwarts zoals Netflix en Amazon toen het officieel in 2019 startte, "concludeerde Ives. (Zie ook: Disney, Fox Deal zou een Win-Win zijn: Macquarie. )

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder