Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Can 100% renewable energy power the world? - Federico Rosei and Renzo Rosei (Juli- 2019).

Anonim

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten. Het is van plan om deze uitgaven op te voeren en nieuwe energie te creëren uit hernieuwbare bronnen voor projecten die worden gefinancierd met zijn aankopen.

Google is de grootste koper van duurzame energie in het Amerikaanse bedrijfsleven met een ruime marge. Volgens een Bloomberg-rapport eerder dit jaar bedraagt ​​de activiteit van het bedrijf "bijna 26 procent" van de totale capaciteit van de 350 topgekozen kopers van hernieuwbare energie. Google heeft langlopende overeenkomsten gesloten met leveranciers van hernieuwbare energie, ook bekend als "Power Purchase Agreements", sinds 2010.

Niet alle leveranciers van hernieuwbare energie leveren rechtstreeks aan Google. In plaats daarvan zijn deze overeenkomsten bedoeld om het energieverbruik van Google te compenseren voor het elektriciteitsnet, dat voornamelijk stroom opwekt uit conventionele energiebronnen, zoals kolen en aardolie. Ze helpen ook de kosten voor hernieuwbare energie te verlagen. Googles belofte van gegarandeerde aankopen helpt ook producenten van hernieuwbare energie om projectfinanciering bij banken te krijgen. Op 5. 7 terawatt is de energierekening van het bedrijf enorm en kan de overstap van Google aanzienlijke gevolgen hebben in het hele ecosysteem van hernieuwbare energie. (Zie ook: Hernieuwbare energie maakt kolen kapot).

Om zeker te zijn, Google is niet het enige technologiebedrijf dat enthousiast is over hernieuwbare energie. Amazon. AMD's (AMZN) clouddivisie - Amazon Web Services - gebruikt een combinatie van wind en zon om een ​​aantal van haar datacenters van stroom te voorzien en het bedrijf uit Seattle staat op de derde plaats in Bloomberg's rapport. (Zie ook: Amazon kondigt zijn grootste ooit hernieuwbare energieproject aan). Microsoft Corp. (MSFT) en Facebook Inc. (FB) waren de andere technologiebedrijven in de top tien. Het voormalige bedrijf volgt een strategie die vergelijkbaar is met die van Google, omdat het koolstofcredits koopt om het gebruik van conventionele stroombronnen te compenseren. Apple Inc. (AAPL) zou binnenkort moeten overgaan naar de 100% duurzame energieclub, gezien het feit dat 93 procent van de energie van vorig jaar afkomstig was van hernieuwbare energiebronnen. Nogmaals, het bedrijf gebruikt een mix van groene kredieten en stroom van eigen groene energiebronnen om dit onderscheid te claimen.

De overgang naar hernieuwbare energiebronnen biedt een combinatie van zakelijke voordelen voor technologiebedrijven.Naarmate hun bereik en activiteiten groeien, gebruiken technologiebedrijven steeds meer energie om datacenters, het centrum van hun activiteiten, van stroom te voorzien. Verwacht wordt dat tech-datacenters tegen 2020 tot de grootste energieverbruikers zullen behoren. Bij een hoger gebruik zullen de prijzen van hernieuwbare energie naar verwachting dalen en de elektriciteitsrekening bij deze bedrijven verlagen. In een tijd van volatiele energieprijzen is hernieuwbare energie, die voor zijn activiteiten vrij beschikbare natuurlijke bronnen gebruikt, ook betrouwbaar.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder