Inzichten

Gundlach: Negatieve tarieven zullen de banken van Europa doen vervallen

Jeffrey Gundlach On Bonds, Tariffs And Bitcoin | CNBC (Juni- 2019).

Anonim

Jeffrey Gundlach, chief investment officer van DoubleLine Capital, zegt dat negatieve rentevoeten de Europese banken zouden "bankroet" maken, wijzend op de steeds wanhopiger wordende situatie van Deutsche Bank AG ( DB ) als bewijs.

"Je haperende economie kun je niet redden door je financiële systeem te doden en een van de duidelijke poster kinderen want dit is de aandelenkoers van Deutsche Bank", vertelde hij op de Grant's Fall 2016 Investment Conference op dinsdag in New York.

Negatief-tarievenbeleid

Negatief rentebeleid is een onconventioneel monetair-beleidsinstrument dat de gebruikelijke praktijk omkeert door kredietverstrekkers te verplichten de leners rente te betalen. Het verscheen voor het eerst in juli 2009 toen de Zweedse Riksbank zijn belangrijkste rentetarief verkortte naar 0. 25%, waardoor de koers van het nachtdepot op -0 kwam. 25%. Die stap kreeg nauwelijks enige kennisgeving, maar een aantal centrale banken volgde sindsdien het voorbeeld, waaronder de Europese Centrale Bank, die haar depositorente tot -0 verlaagde. 1% in juni 2014, en de Bank of Japan, die de rente die het betaalt - of betaalt - op zichtrekeningen verlaagt tot -0. 1% in januari 2016.

Europa is overspoeld met negatieve koersen (voor het laatst bijgewerkt op 23 maart).

Voorstanders zien het beleid als een manier om lenen aan te moedigen - een nog extremer beleid van het nulrentebeleid dat de Federal Reserve gedurende zes jaar na de financiële crisis heeft gevoerd. Het dreigt echter de banken te beknibbelen, die geld verdienen aan het verschil tussen de tarieven die zij van de kredietverlening ontvangt en die welke zij aan de spaarders uitbetalen. Het beleid drijft banken in toenemende mate op tot de impopulaire en ongekende optie om consumenten aan te zetten geld te storten.

Gundlach voorspelde dat "de rente de bodem bereikt heeft" vorige maand, en spoorde investeerders aan om "defensief" te zijn, zelfs als de koersen niet op korte termijn zouden stijgen.

De weeën van Deutsche Bank

De aandelen van Deutsche Bank zijn tot nu toe bijna 45% gedaald, met de vrees dat ze een reddingspakket nodig hebben of Lehman-achtige financiële besmetting veroorzaken. "Deutsche Bank zal door Duitsland worden gesteund als er druk wordt uitgeoefend om te duwen, "vertelde Gundlach dinsdagavond aan conferentiegangers," maar hoe zit het met Credit Suisse, die een vergelijkbare daling van de aandelenkoers liet zien. "Wie is er om hen te redden?"

Aandelen van de in Zwitserland gevestigde Credit Suisse AG ( CS ) zijn bijna 35% year-to-date.

De aandelen van Deutsche Bank stortten zich op 16 september toen het bekendmaakte dat het ministerie van Justitie een regeling van $ 14 miljard wilde met betrekking tot hypotheekleningen van vóór de crisis.De aandelen van andere Europese banken volgden hun voorbeeld uit vrees voor besmetting. Twee weken later meldde een Duits tijdschrift dat bondskanselier Angela Merkel de bank niet zou redden en zijn aandelen naar een dieptepunt zou sturen.

De aandelen van Deutsche zijn enigszins hersteld na een rapport van 30 september dat de DoJ-regeling uitkomt op een bescheidener $ 5. 4 miljard. Toch is het grootste deel van de daling van de aandelenkoers van de bank voorafgegaan door nieuws over de mogelijk verpletterende regeling en heeft het betrekking op grotere kwesties zoals verminderde handelsinkomsten, strengere regelgeving, een worstelende continentale economie en negatieve koersen.

Verkoop de kinderen, de zon sterft

Gundlach, die in november een overwinning van de Trump heeft voorspeld, loopt niet te kort op ontzettende voorspellingen. Hij drong er bij beleggers op aan om "alles te verkopen" - "het huis verkopen, de auto verkopen, de kinderen verkopen" - begin augustus. Per 30 september is het Total Return Fund van DoubleLine Capital 4% year-to-date gestegen, volgens Morningstar, met een achterstand van Barclays U. S. Aggregate Bond TR USD, een gemeenschappelijke benchmark die 5,8% heeft bereikt.

Gundlach is niet de enige prominente belegger die tegen negatieve koersen jaagt. Bill Gross bood het niet al te geruststellende beeld van dat de zon de aarde verslond als een parallel in maart, en schreef dat negatieve cijfers een teken waren dat het "globale, op krediet gebaseerde economische systeem" - de zon, in zijn metafoor - was zijn doodsstrijd begonnen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder