Inzichten

Hoe winstgevend is Tesla vergeleken met zijn collega's? (TSLA)

Peter Joseph - Where are we now? [FULL] [multi subtitles] (Mei 2019).

Anonim

In het tweede kwartaal van 2016 blijven Tesla Motors Inc. (NASDAQ: TSLA) en de winstgevendheid mijlenver uit elkaar. In het begin van het jaar informeerde Elon Musk, de CEO van de luxe automaker, investeerders dat het bedrijf tegen 30 september 2016 een positieve cashflow zou realiseren, maar in mei keerde hij snel terug, terwijl plannen werden gemaakt om de productiekosten met $ 750 miljoen te verhogen. . In de tussentijd blijven de concurrenten van Tesla, zowel luxe als familie autofabrikanten, geld verdienen tijdens het lanceren van hun eigen elektrische voertuigen (EV's).

General Motors Company

Op basis van de kracht van SUV (sports utility vehicle) en de verkoop van lichte vrachtwagens in de Verenigde Staten groeide de winst van General Motors Company (NYSE: GM) voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) vanaf $ 2. 9 miljard in Q2 2015 tot $ 3. 9 miljard in Q2 2016. Tesla daarentegen boekte een nettoverlies van $ 293 miljoen, of $ 2. 09 per aandeel, in hetzelfde kwartaal, een stijging ten opzichte van het verlies over het tweede kwartaal van het vorige kwartaal van $ 184 miljoen, of $ 1. 45 per aandeel. De General Motors Volt, waarvan de jaar-tot-datum (YTD) -verkoop tot en met juli gelijk aan 12, 214, zal naar verwachting sterke concurrentie creëren voor Tesla's vergelijkbare geprijsde Model 3. Musk moet nog een Model 3 leveren, anticiperend op productie eind 2017 .

Nissan Motor Company Ltd.

Nissan Motor Company Ltd. (OTC: NSANY) Eerste kwartaal 2017 rendement op eigen vermogen (ROE) (Japanse belastingperiode 2017 loopt van april tot maart) gemeten op 10. 7% op het netto-inkomen van $ 1. 3 miljard. Voortzetting van zijn verontrustende cash burn, Tesla's ROE in K2 2016 was negatief 69. 6%. Nissan biedt haar 2016 Leaf EV aan, beginnend bij $ 29, 010. Het bereik van de Leaf komt uit op 107 mijl per lading, terwijl de $ 35, 000 Model 3 wordt verondersteld om 215 mijl af te leggen met een enkele lading. De verkoop van de Nissan-vleugels voor het kwartaal eindigend op 30 juni 2016 genummerd 2, 862, de vijfde hoogste van de wereldwijde EV-fabrikanten. Voorbestellingen voor de Model 3 hadden een effect op de verkoop van Leaf in mei 2016, die daalde met 53,5% ten opzichte van de verkoopcijfers van mei 2015.

Bayerische Motoren Werke AG

Bayerische Motoren Werke AG (OTC: BAMXF), die niet uit de EV-markt werd gelaten, begon in 2013 met de productie van zijn i3-sedan. Toen hij in 2016 tot en met juli 4, 359 i3s verkocht, realiseerde BMW zich een winstmarge van 7,2% op de inkomsten van $ 28 miljard, vergeleken met Tesla's inkomsten van $ 1. 3 miljard, die werden overtroffen door bedrijfs - en inkomstenkosten van 1.5 miljard, resulterend in een negatieve nettomarge van 26,4%. Tesla verliest ongeveer $ 4, 000 bij elke verkoop van zijn luxe Model S-voertuigen, die tussen de $ 70, 000 en $ 108.000 kost. Ondanks de verliezen zijn de TSLA-aandelen tot en met 2016 vlak YTD gebleven.

Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) Fusion Energi EV volgt alleen de Model S en Volt in 2016 YTD-verkopen in het jaar tot en met juli, met 8, 576 verkochte voertuigen. Ford koos een nakomende 12-maands (TTM) 2 uit. 5% rendement op activa (ROA) omdat de aandelenprijs 16% daalde voor het jaar eindigend op 30 juni 2016. Tesla ging het niet zo goed, met zijn ROA gelijk aan -6. 3% over dezelfde periode. Hoewel analisten vinden dat Tesla zich meer moet richten op haar EV-activiteiten, lijken aandeelhouders van TSLA onaangedaan door ogenschijnlijk slecht getimede stappen zoals de voorgestelde $ 2. 6 miljard acquisities van SolarCity Corp. (NASDAQ: SCTY). TSLA daalde met ongeveer 2% op 1 augustus 2016, de dag waarop de deal werd aangekondigd.

Key Takeaways

Musk wordt zowel als een visionaire als een misleide dromer beschouwd. Beleggers zoals Mark Spiegel, portefeuillemanager voor Stanphyl Capital Management, hebben geen vertrouwen in de ambitie van Musk om in 2018 jaarlijks 500.000 voertuigen te produceren. Spiegel, verwijzend naar de Tesla-chef als de "meest misleidende CEO die ik ooit heb gezien", ziet geen weg naar winstgevendheid voor een bedrijf dat, door algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP), ongeveer 18.000 dollar verloor voor elke Model S die het bedrijf in het vierde kwartaal van 2015 verkocht. Bovendien neemt de concurrentie naarmate de tijd verstrijkt toe autofabrikanten, wiens aardse bezigheden winst opleveren en dividenden uitkeren.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)
Inzichten

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)

Opgericht in 1879, Foot Locker Inc . (NYSE: FL) is gedwongen om de bedrijfsactiviteiten in de loop van de tijd te veranderen om tegemoet te komen aan de atletiekmarkt. Tegenwoordig levert het goederen aan sporters ongeacht geslacht, geografische locatie of sport naar keuze. Om dit te doen, exploiteert het een groot aantal dochterondernemingen en merknamen die gespecialiseerd zijn in een specifiek product of sport.
Lees Verder
Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race
Inzichten

Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race

Hoewel veel waarnemers overwegen Amazon. com Inc. ( AMZN ) om een ​​onstopbare kracht te zijn die de concurrentie overal mee naartoe neemt, met name in retail en cloudcomputing , de velden van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) zijn bijzonder belangrijke gebieden waar het achterblijft,
Lees Verder