Bedrijf

Hoe Snapchat geld maakt (FB, TWTR)

Dylan Haegens op de Vlucht - Jachtseizoen'16 #2 (Mei 2019).

Anonim

Als het laatste project voor een productontwerpklasse op Stanford in 2011, gooide Evan Spiegel het idee voor een mobiele app die foto's en teksten permanent verwijdert nadat ze zijn geopend. Zijn klasgenoten weigerden en dachten dat het een vreselijk idee was. Vijf jaar later is Snapchat - de officiële naam van het bedrijf Snap Inc. - een van de populairste sociale media-apps op aarde geworden, het soort dat zich op zijn gemak voelt bij het afwijzen van een aanbieding van $ 3 miljard van Facebook Inc. (FB). Bloomberg meldde in juni dat het 150 miljoen dagelijkse gebruikers trekt, vergeleken met misschien 140 miljoen voor Twitter Inc. (TWTR). Op 15 november bleek dat het bedrijf mogelijk naar de beurs gaat met een waarde van $ 20 - $ 25 miljard, aanzienlijk meer dan de marktkapitalisatie van Twitter.

Dat prijskaartje roept de onvermijdelijke vraag op: maakt Snapchat, een dienst die volledig gratis is voor gebruikers, geld? En zo ja, hoe?

Het "zwarte gat"

Weinigen zijn van mening dat Snapchat in dit stadium winstgevend is, maar buiten een kleine kring van risicokapitaalinvesteerders is de financiële situatie van de startup voor iedereen begrijpelijk. Gawker publiceerde een uitgelekte inkomstenverklaring voor de 11 maanden tot november 2014, waaruit bleek dat het bedrijf schrikbarend weinig omzet genereerde: slechts $ 3. 1 miljoen, terwijl de bottom line stond op - $ 128. 4 miljoen. De balans per eind november 2014 was veelbelovend: het liet het bedrijf zien met $ 320. 6 miljoen in contanten en equivalenten.

Dingen veranderen snel in Silicon Valley. Re / code meldde in maart dat Snapchat een omzet van $ 300- $ 350 miljoen in 2016 nastreefde, na een omzet van $ 100 miljoen in oktober vorig jaar. Waar precies deze inkomsten vandaan komen, zal niet duidelijk zijn totdat Snapchat openbaar wordt - ervan uitgaande dat dit het geval is - maar als het bedrijf een zwarte gat is vanuit het perspectief van potentiële investeerders, is het zelfs nog meer één van zijn klanten '. Volgens een niet bij naam genoemd uitvoerend bedrijf geciteerd in Digiday, is Snapchat "een zwart gat in het niets" als het gaat om het bekendmaken van prestatiemaatstaven die adverteerders hunkeren naar - en genereus ontvangen van Alphabet Inc. (GOOG, GOOGL) en Facebook.

De advertentie-engine aanzwengelen

Vanwege aantoonbare aantrekking van Snapchat bij de felbegeerde 18 tot 34-jarige demografie - het bedrijf zegt dat het elke dag 41% van dit cohort in de VS bereikt - zullen adverteerders waarschijnlijk doorgaan met up, statistieken of geen statistieken.

Snapchat biedt merken verschillende opties om zicht te krijgen op jonge impulskopers.Geofilters zijn ingesteld om gemerkte afbeeldingen weer te geven wanneer de gebruiker zich in de buurt van een bepaalde locatie bevindt; bijvoorbeeld, frites die over het hoofd van de gebruiker stromen als ze afdwalen binnen het bereik van een McDonald's Corp. (MCD) -locatie. Met gesponsorde lenzen kunnen gebruikers spelen met een afbeelding die een merk heeft gemaakt. U kunt bijvoorbeeld uw wenkbrauwen optrekken om bijvoorbeeld uw hoofd in een taco te veranderen en vervolgens - indien zo verhuisd - de lens naar een vriend sturen.

In januari 2015 introduceerde Snapchat zijn "Discover" -functie, waardoor mediapartners zoals CNN en ESPN konden publiceren in de vorm van een "verhaal", een reeks snaps die begon als een puur door de gebruiker gegenereerde functie (zie hieronder) . Re / code meldde de volgende maart dat Snapchat deze partners ongeveer $ 100 per duizend views (CPM) aanrekende. Snapchat nam 30% van de advertentie-inkomsten voor zijn rekening, als het mediabedrijf de advertentieruimte verkocht, of 50%, als Snapchat het verkocht.

Anderhalf jaar later lijkt Snapchat de voorwaarden te willen veranderen. Re / code meldde in oktober dat het bedrijf de vooraf verschuldigde licentiekosten van contentpartners wil betalen, alle advertenties op zichzelf verkoopt en alle resulterende inkomsten behoudt. Vermoedelijk betekent de verandering in overstag, dat adverteerders kopen, hoewel het onzeker is of Snapchat met uitgevers opnieuw onder precies die voorwaarden kan onderhandelen. (Zie voor meer Hoe de internet-webadvertentiesector werkt .)

Sommigen hebben gespeculeerd dat Snapchat zal overwegen in-app-aankopen aan te bieden, waarvan de soms winstgevende Japanse rivaal Line Corp. (LN), heeft succes gehad met.

Volgens CEO Evan Spiegel gaan de ambities van Snapchat veel verder dan de functies die we tot nu toe hebben gezien. Het bedrijf onthulde in september een hardwareproduct met de naam Spectacles, dat is begonnen met de verkoop via automaten (mogelijk net als een marketingpromotie). De 26-jarige mede-oprichter dreef ooit het idee van een kopend platenlabel. Met andere woorden, de aanpak van Snapchat om geld te verdienen zal waarschijnlijk aanzienlijk veranderen naarmate de tijd vordert.

Kernfuncties van Snapchat

Snapchat stelt gebruikers in staat om teksten, foto's en video's te verzenden en ontvangen - gezamenlijk bekend als "snaps" - onder medegebruikers van de app. Een gebruiker kan kiezen om een ​​reeks snaps toe te voegen aan een 'verhaal', dat publiek zichtbaar is voor iedereen die die gebruiker volgt. Als alternatief kunnen gebruikers ervoor kiezen om snaps privé rechtstreeks naar andere gebruikers te sturen. In beide gevallen hebben foto's en video's een maximale duur van 10 seconden.

In tegenstelling tot de meeste andere berichten-apps verwijdert Snapchat privé-snaps onmiddellijk nadat ze zijn geopend en 24 uur nadat ze zijn gepost, openbaar. Als je vriend je een snap van twee seconden stuurt en om welke reden dan ook die je per ongeluk opent of de module mist terwijl deze wordt weergegeven, is hij verdwenen - hoewel als een federale transactie van de Trade Commission vanaf eind 2014 blijkt, de snaps niet zijn permanent verwijderd of volledig ontoegankelijk voor derden.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder