Beheren Van Het Vermogen

Hoe u uw tiener kunt helpen bij het kopen van hun eerste auto

Superware.nl | Hoe gebruik je een e-sigaret? (Juli- 2019).

Anonim

Een opwindende mijlpaal waar tieners naar uitkijken, krijgt hun eerste set wielen. Je hebt waarschijnlijk heel goede herinneringen aan je eerste auto, ongeacht hoe hij eruitzag.

Het kopen van een auto is een groot probleem, vooral voor tieners die een nul tot beperkte kredietgeschiedenis hebben. Aangezien tieners meestal een beperkte kredietgeschiedenis en kleine salarissen hebben, kan het bijna onmogelijk zijn om een ​​dealer te vinden die bereid is om uw tiener een autolening te geven. Of je tiener het nu wil toegeven of niet, ze hebben jouw hulp nodig bij het kopen van hun eerste auto.

Bepaal hoeveel uw tiener zich kan veroorloven

Schrijf een budget op met uw tiener. Ze denken misschien dat het realistisch is om hun hele salaris op autobetalingen te gebruiken, maar dat is een slechte planning. Neem in plaats daarvan bij het plannen van een budget rekening met de schoolkosten van uw tiener, verwachte gasuitgaven, onderhoudskosten van auto's en uitgaven voor entertainment. Tieners geven vaak geld uit aan sociale activiteiten, zoals films en uit eten met vrienden, dus het is verstandig om voor die activiteiten te plannen.

Het is ook een goed idee om in overweging te nemen hoeveel het salaris van uw tiener kan fluctueren. Tijdens drukke seizoenen kunnen ze mogelijk veel overwerken en een extra $ 1000 per maand verdienen, afhankelijk van hun baan. Echter, tijdens langzamere seizoenen of wanneer de school druk is, zal hun salaris kleiner zijn. (Lees voor meer informatie: Financiële geletterdheid onderwijzen aan tieners: auto's en universiteit .)

Vind de beste auto voor uw tiener

Besteed wat tijd aan het onderzoeken van het beste type auto voor uw tiener. Kijk naar Consumer Reports voor de best beoordeelde auto's en de veiligste modellen. Auto's zoals een middelgrote sedan hebben meer massa dan een compacte kaart, waardoor ze veiliger zijn in geval van een botsing.

Als u uw zoekactie naar twee of drie mogelijke voertuigkeuzes hebt beperkt, neemt u contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Uw verzekeringsagent kan u offertes geven voor hoeveel het zou kosten om een ​​nieuw voertuig voor uw tienerbestuurder aan uw plan toe te voegen. Merk op dat er soms een verschil is tussen nieuwe en gebruikte voertuigen voor zover de prijs van verzekering loopt. Houd er ook rekening mee dat voertuigen die zijn geclassificeerd als sportief of die een hogere trim hebben, duurder zijn om te verzekeren. (Lees voor meer: ​​ Hoe autoverzekeringsmaatschappijen auto's waarderen .)

De laatste stap naar het vinden van de juiste auto voor uw tiener is om ze een proefrit te laten maken. Laat je tiener het rijden op de snelweg en door scherpe bochten. Moedig je tiener aan om hard te zijn in de auto, zeker om de remmen uit te testen. Als je een auto in de regen kunt testen, nog beter. Het is belangrijk om te weten dat de auto van uw tiener in geval van nood een scherpe bocht of hard remmen aankan.

Onderzoek online

Zodra u en uw tiener hebben besloten welk voertuig te kopen, doe dan meer onderzoek online. Het doel is om de beste prijs voor het voertuig te achterhalen. Edmunds. com en Kelley Blue Book zijn uitstekende middelen om de echte waarde van een auto te bepalen. Zorg ervoor dat u een afdrukkopie naar uw dealerbedrijf neemt.

Als u van plan bent een gebruikte auto te kopen, bestelt u een achtergrondcontrole om de geschiedenis van de auto te kennen. Het is beter om uit de buurt te blijven van auto's die een ongeluk hebben meegemaakt, vooral als het de eerste auto van je tiener is. Bij voorkeur wilt u een veilig voertuig met weinig kans op defect. (Lees meer over het onderwerp, hier: 5 tips voor het omgaan met autodealers .)

medeondertekenen van de lening

het is waarschijnlijk dat de enige voertuigen waar uw tiener voor in aanmerking komt het dubieus uitzien zijn clunkers bij een tweedehands autodealer. Deze plaatsen hebben een prooi voor mensen die een auto nodig hebben, maar er geen kunnen betalen. Ze verkopen een slechte auto en taggen een dure rente. Hoe graag je ook wilt dat je tieners financieel onafhankelijk zijn, je maakt ze op voor mislukkingen als je ze toestaat om een ​​auto te kopen bij de verdacht uitziende autodealer. In plaats daarvan kunt u hen helpen bij het veiligstellen van een veiligere auto en een betere lening door mede-ondertekening.

Zorg er bij het mede ondertekenen van een lening voor dat je tiener de eerste naam op de autolening is. Dit zal hen helpen hun krediet op te bouwen. Neem geen genoegen met de financieringsmogelijkheden van het dealerschap. Kredietunies hebben over het algemeen de laagste rentetarieven voor voertuigaankopen. Veel kredietverenigingen bieden u de mogelijkheid vooraf in aanmerking te komen voor een lening, waardoor u tijd kunt besparen bij de dealer. Het beveiligen van een lage rente bespaart uw tiener honderden dollars in de looptijd van de lening.

Vergelijk ook de maandelijkse betaling en de rente voor autoleningen. Je tiener kan in de verleiding komen om een ​​lang zes of zeven-jaars tarief in te sluiten om zijn maandelijkse betalingen laag te houden. Het probleem hiermee is dat hij in de loop der jaren veel meer rente zal moeten betalen. U wilt ook geen autolening die de auto overleeft. Kijk in plaats daarvan of een lening van drie jaar past bij het budget van je tiener. Controleer ook of er een boete is voor vervroegde aflossing. (Lees verder: Hoe riskant zijn langetermijn autoleningen?)

Vergeet de aanbetaling

De aanbetaling maakt heel weinig verschil in de kosten van een lening. Als je nog steeds een lage rente kunt krijgen met nul beneden, dan zal het je tiener helpen om de aanbetaling helemaal af te zien. In plaats van dat ze $ 1,000 betalen voor een aanbetaling, moedig ze aan om dat geld op een spaarrekening te houden. Dit geld is dan handig als er zich harde omstandigheden voordoen en ze die maand hun auto niet kunnen betalen.

The Bottom Line

Je tiener zal dolenthousiast zijn om achter het stuur van hun eerste auto te gaan zitten. Als ouder en medeondertekenaar van de lening hebt u echter nog steeds het recht om uw rol als regeluitvoerder uit te oefenen. Laat je tiener weten dat, hoewel het hun auto is, ze hun rijbevoegdheid verliezen als ze de avondklok onderbreken of rijden terwijl ze afgeleid zijn, i.e. hun telefoons gebruiken, make-up aanbrengen of eten. Deze regels zullen ervoor zorgen dat je tiener veilig blijft als ze eraan wennen zelfstandig te rijden. (Lees meer over autobezit, hier: De echte kosten van het bezitten van een auto .)

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder