Investeren

Hoe te vergrendelen in lage olie- en gastarieven

2013 State of the Union Address: Speech by President Barack Obama (Enhanced Verison) (Mei 2019).

Anonim

Veel bedrijven vertrouwen op het vermogen om het risico te beheren dat wordt veroorzaakt door fluctuerende grondstoffenprijzen op de markt. Deze bedrijven kunnen de termijnmarkten gebruiken om acquisitieprijzen in grondstoffen zoals olie en gas effectief veilig te stellen en een vaste winstmarge te garanderen.

Overweeg bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij die munt wil slaan uit de lage prijzen van ruwe olie. Ruwe olie is de bron van vliegtuigbrandstof en stijgende prijzen voor ruwe olie vormen een risico voor de winsten van de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij kan het risico van stijgende olieprijzen beheren door een lange afdekking op de termijnmarkt aan te gaan.

Laten we aannemen dat het dat doet en Newthes Mercantile Exchange (NYMEX) termijn voor ruwe olie koopt. Wanneer de prijs van ruwe olie stijgt, zal de luchtvaartmaatschappij hierdoor profiteren van hun longpositie, waardoor de gestegen kosten voor de onderneming worden gecompenseerd door hogere brandstofprijzen.

Evenzo kunnen lage benzineprijzen worden opgesloten met behulp van een lange hedge in NYMEX RBOB benzine futures. In dit geval kunnen we ons een transportbedrijf voorstellen dat lage benzineprijzen wil vastleggen en zich wil indekken tegen stijgende prijzen. Door het kopen van benzine-futures zou het bedrijf profiteren van een stijging van de gasprijzen, waardoor de extra kosten voor het bedrijf worden gecompenseerd door de hogere benzineprijzen.

Beide voorbeelden zijn lange afdekkingen waarbij bedrijven de prijs van een grondstof die wordt gebruikt in de bedrijfsvoering beveiligen.

Omgekeerd kan een bedrijf een korte afdekking aangaan om de waarde van de posities van een bepaalde grondstof te beschermen. Een olieproducent kan zich bijvoorbeeld indekken tegen het risico van dalende olieprijzen door short-selling van ruwe olie-futures.

Hier compenseert de onderneming, in geval van dalende prijzen, het waardeverlies van haar voorraad met winst uit de shortpositie op de termijnmarkt.

De bottom line

De termijnmarkten bestaan ​​uit hedgers en speculanten. Speculanten nemen het risico over dat hedgers op zoek zijn om te compenseren en om liquiditeit te verschaffen aan de markt. Derivaten zoals commodity-futures worden steeds belangrijker op de wereldmarkten als een instrument voor het effectief beheren van risico's.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder