Beheren Van Het Vermogen

'I Just Inherited Money' Now What?

Inherited $100,000 From Mom (Mei 2019).

Anonim

Jong en rijk. Het klinkt als een geweldige combinatie - en dat is het ook. Maar 'rijk' is een relatieve term. Een som die een persoon zijn hele leven lang kan duren, kan nog een paar jaar, maanden of zelfs weken duren. Als je het geluk hebt om een ​​grote hoeveelheid geld te erven als je jong bent, zijn hier zes tips die ervoor zullen zorgen dat je fortuin minstens zo lang duurt als jij - en langer.

1. Denk na voordat je geld uitgeeft

Het eerste dat veel mensen doen als ze geld erven is zoeken naar manieren om het uit te geven. Sommigen kopen nieuwe kleren, een flitsende auto, een Europese vakantie, een strandhuis en een op een totdat het geld op is. In plaats van naar het winkelcentrum of de auto dealer te rennen, moeten jonge erfgenamen enige tijd besteden aan het evalueren van hun financiële situatie. Als u deze inspanning levert, krijgt u een goed beeld van uw algehele financiële situatie, inclusief inkomsten, kosten, activa, schulden en schulden . (Zie ook: Evalueren van uw persoonlijke financiële verklaring .)

2. Schulden uitbetalen, niet opbrengen

Nadat u uw financiële beoordeling hebt voltooid, neemt u een kijkje op uw balans . Als je schulden hebt, is het misschien een goed idee om je -overname te gebruiken om ze uit te betalen of af te betalen. Hiermee maakt u uw toekomstige cashflow vrij, verlaagt u uw uitgaven en bespaart u het geld dat anders zou gaan om rente te betalen voor uw schulden. Terwijl sommige mensen het verschil beweren tussen Good Debt Vs. Slechte schuld, niemand heeft ooit in financiële problemen geraken door helemaal geen schuld te hebben. Wanneer de keuze wordt gegeven, kiezen conservatieve beleggers ervoor schulden kwijt te schelden.

3. Investeer een prioriteit

Nadat u uw schulden hebt betaald, is het tijd om te investeren. Handelend op het "principe van jezelf betalen", kun je je pas ontdekte rijkdom aan het werk zetten. Door je erfenis te beleggen, geef je het een kans om te groeien. (Zie ook: Waarom moet ik mezelf eerst betalen? )

4. Uitgegeven voorzichtig

Nu uw schulden zijn gedekt en uw vermogen is geïnvesteerd, is het tijd om een ​​beetje plezier te maken. Als uw investeringen een gestage stroom van inkomsten genereren, of als u echt de jackpot hebt geraakt en een geldpool hebt geërfd die zo groot is dat u schuldenvrij bent en geen geld meer over hebt na elke maand na het betalen uw rekeningen, kunt u uitgeven aan die nieuwe auto of plaats op het strand. Maar overdrijf het niet. Alleen omdat je een tiental samurai-zwaarden of een garage vol met exotische sportwagens kunt kopen, wil dat nog niet zeggen dat je dat zou moeten doen. Rede en gematigdheid zijn de kenmerken van wijze beleggers.

Nog iets om over na te denken: als je carrière gekozen werd vanwege zijn salaris, zou het erven van veel geld je de vrijheid kunnen geven om iets anders te doen waar je van gedroomd hebt - inclusief het betalen voor de opleiding die nodig is om bijvoorbeeld een universiteitshoogleraar in plaats van een portfoliomanager .

5. Laat iets achter voor uw erfgenamen - of de liefde

Uw erfenis is een zegen die, als goed beheerd, een blijvend positief effect op uw leven kan hebben. Als je kunt, zet je de erfenis voort door plannen te maken om een ​​mooie erfenis te laten aan je erfgenamen of favoriete goede doelen. Om er zeker van te zijn dat u niet alleen recht doet aan wat u hebt ontvangen, maar ook aan de generaties die zullen volgen, moet u er rekening mee houden dat erfelijke rijkdom in termen van duurzaamheid een slechte staat van dienst heeft. Ongeveer 70% van die rijkdom gaat verloren door de tweede generatie en 90% is verdwenen door de derde generatie. Als je het geluk hebt een nestei te erven dat iemand anders hard heeft gewerkt om te bouwen, kun je je weldoener eren en je erfgenamen verheugen door een goede rentmeester te zijn van wat je hebt ontvangen. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein uw erfenis is, beheer het met zorg en betaal het vooruit.

6. Do not Rush to Switch Financial Advisors

Uit onderzoek blijkt dat 70% tot 90% van de mensen die aanzienlijke welvaart erven, direct de financieel adviseur ontslaan die voor hun ouders heeft gewerkt. Maar verliezen kunnen snel volgen.

De adviseur die je samen met het geld hebt geërfd, heeft je ouders geholpen rijk te worden of hielp hen op die manier zo te blijven. Wanneer erfgenamen met nieuwe adviseurs praten, worden ze bijna altijd aangemoedigd om iets te veranderen. Het gebruikelijke resultaat? Het verdwijnen van de erfenis. Deze feiten suggereren dat jonge erfgenamen zorgvuldig moeten nadenken voordat ze het advies en de wijsheid afleggen waarmee hun ouders een fortuin hebben vergaard.

De tijd verstrijkt en uiteindelijk heb je een nieuwe adviseur nodig, maar neem je tijd om er een te vinden.

The Bottom Line

Sommige van de rijkste families ter wereld hebben hun enorme rijkdom verkwist door toekomstige generaties. Begunstigers en erfgenamen van mindere fortuinen zouden er goed aan doen te leren van hun fouten en die van andere families met vergelijkbare verhalen. Een beetje planning, zorg en gezond verstand kan een grote bijdrage leveren aan niet alleen de tweede generatie, maar misschien ook de derde, vierde en vijfde generatie.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder