Investeren

Incit, Agenus Amend Licensing Deal (INCY, AGEN)

Maroon 5 - Payphone (Explicit) ft. Wiz Khalifa (Juli- 2019).

Anonim

Incyte Corp. (INCY) en Agenus Inc. (AGEN) hebben een bestaande licentieovereenkomst voor drugs, ontwikkeling en commercialisatie gewijzigd de bedrijven hadden in januari 2015 getekend.

Onder de oorspronkelijke overeenkomst van $ 410 miljoen hadden de bedrijven ingestemd om de ontwikkeling van geneesmiddelen mede te financieren en hadden ze winstdelingsregelingen voor de GITR- en OX40-antilichaamprogramma's van Agenus.

Incyte krijgt volledig eigendom

In het kader van de gewijzigde overeenkomst die dinsdag is aangekondigd, verkrijgt Incyte de wereldwijde verantwoordelijkheid voor de financiering van de ontwikkeling van geneesmiddelen en de commercialisering van de resulterende antilichaamkandidaten.

Incyte zal een onmiddellijke betaling van $ 20 miljoen aan Agenus verrichten in verband met de klinische ontwikkeling van twee kandidaten, INCAGN1876 (anti-GITR-agonist) en INCAGN1949 (anti-OX40-agonist). Agenus blijft ook in aanmerking komen om royalty's te ontvangen variërend van 6% tot 12% voor de lopende TIM-3 en LAG-3 antilichaamprogramma's. Incyte betaalt Agenus 15% royalty's op de wereldwijde netto-omzet voor elk goedgekeurd product dat uit het programma komt.

In totaal verwacht Agenus een totaal van $ 510 miljoen op te nemen van Incyte die wordt toegeschreven aan betalingen voor toekomstige potentiële ontwikkelingen, wettelijke en commerciële mijlpalen.

Agenus Stock Purchase

Incyte en Agenus hebben ook een afzonderlijke aandelenaankoopovereenkomst geïnkt, waaronder de in Wilmington gevestigde Incyte, die 10 miljoen aandelen in gewone Agenus-aandelen in Lexington, Massachusetts, zal kopen tegen een vaste prijs van $ 6 per aandeel . De afgesproken prijs is meer dan 45% premie in vergelijking met Agenus 'maandag slotkoers van $ 4. 12 per aandeel.

Incyte beweert het succes van de voortdurende associatie met het hebben van twee programma's in klinische onderzoeken en hoopt in de toekomst immunotherapiecombinaties te onderzoeken.

Agenus profiteert van het verkrijgen van kapitaalinstroom en het verbeteren van de kaspositie van het bedrijf.

"Wij zijn van mening dat de gewijzigde overeenkomst de ontwikkeling van onze samenwerkingsportfolio zal helpen stroomlijnen, de mogelijkheid zal bieden om prioriteit te geven aan onze andere interne programma's voor snelle commercialisering en de ontwikkeling van ons portfolio met nieuwe IO-programma's te bevorderen", zegt Garo Armen, Ph D., voorzitter en CEO van Agenus. "De herziene overeenkomst zal ook de balans van Agenus versterken en de cash burn verminderen. "

Agenus spitste het positieve nieuws toe en de aandelen werden verhandeld tegen $ 4. 64 per stuk tijdens de pre-market uren op dinsdag, meer dan 12%, terwijl Incyte met ongeveer 1% was gedaald naar $ 119. 85 per stuk.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder