Persoonlijke Financiën

Is Crowdfunding uw studieleningen een optie voor u?

Wat is crowdfunding? | KVK (Mei 2019).

Anonim

Is crowdfunding voor studentenleningen een redelijke oplossing voor uw zware schuldenlast na het college? Mensen gebruiken zeker crowdfunding voor andere ernstige financiële behoeften. Er is een goede kans dat een vriend of familielid op een gegeven moment via een crowdfundingplatform contact met u opneemt om geld in te zamelen voor een doel. Vaak worden dergelijke pleidooien gebruikt in moeilijke situaties - zoals een onvoorziene ernstige ziekte - of om een ​​lokale liefdadigheidsinstelling te helpen.

Dus waarom zouden deze sites ook niet werken als het probleem de schuld van studentenleningen is? Het is zover gekomen dat voor de bijna 70% van de mensen die de universiteit verlaten met leningen, het gemiddelde saldo maar liefst $ 30, 100 per persoon is.

Crowdfunding studieleningen

In theorie lijkt het verspreiden van de last van een netwerk van geliefden een realistische benadering. Maar de realiteit is dat de meeste van deze inspanningen ver achterblijven bij hun doel. De International Business Times meldde vorig jaar dat de meeste campagnes voor studieleningen op GoFundMe, een toonaangevend peer-to-peer donatieplatform, weinig of geen geld opleverden voor de organisator.

Misschien is dit gebrek aan positieve resultaten geen totale verrassing. Een van de belangrijkste regels van crowdfunding is om bescheiden financiële doelen te stellen, zodat weldoeners het gevoel hebben dat ze een verschil maken met elke donatie. Als je om hulp vraagt ​​met een enorme stapel leningen, kunnen potentiële donoren denken dat wat ze bijdragen, niet veel zou helpen.

Bovendien hebben sommige van de mensen die u vraagt ​​waarschijnlijk nog een eigen studielening. Terwijl standaard terugbetalingsplannen vaak 10 jaar duren, kost het de gemiddelde houder veel langer dan dat om een ​​geldschieter of geldschieters volledig terug te betalen. Het vinden van het geld om een ​​andere lener te helpen kan een grote bestelling zijn.

Dat wil niet zeggen dat tappende familieleden of vrienden niet kunnen helpen. Wees gewoon voorbereid op hoeveel werk je doet: een succesvolle campagne lanceren vereist een doordachte aanpak, om nog maar te zwijgen over een behoorlijke hoeveelheid tijd. Sommige afgestudeerden met een slechte opleiding vinden misschien dat hun energie beter wordt besteed aan het vinden van een eerste baan - of een beter betaalde baan.

Een plan ontwikkelen

Voor afgestudeerden die crowdfunding willen proberen, is er geen gebrek aan platformen om te overwegen. Naast meer uitgebreide sites, zoals GoFundMe en Indiegogo, zijn er een paar - waaronder PigIt en Zerobound - die zich nu specialiseren in educatieve kosten.

Zorg er wel voor dat u de kosten in gedachten houdt bij het maken van uw keuze. Sites brengen doorgaans ongeveer 5% per donatie in rekening, plus een vergoeding van 3% voor de verwerking van creditcards. Sommigen vragen ook een vergoeding als u uw doel voor fondsenwerving niet haalt, dus het loont om van tevoren uw huiswerk te maken.Lezen De hoge kosten van Crowdfunding helpen u op weg.

Net zo belangrijk als het selecteren van een website, is het vinden van een manier om uw campagne interessant te maken voor potentiële donors. De volgende elementen zijn:

  • Waarom u geld inzamelt - Niemand zal zijn zuurverdiende geld verdoen, tenzij hij precies weet waar het naartoe gaat. Deel een beetje over je verhaal en waarom je een helpende hand nodig hebt bij je leningen.
  • Hoeveel u vraagt ​​- Vragen om $ 30.000 voor al uw leningen met studentenleningen kan een moeilijke verkoop zijn. Het kan echter een beter doel zijn om net genoeg te vragen om betalingen te dekken terwijl je een jaar vrijaf neemt voor een degelijke school.
  • Hoe u uw bereik kunt vergroten - Het benutten van de kracht van sociale media kan uw campagne wat extra benen geven. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een hashtag voor uw campagne en gebruik deze elke keer dat u een tweet verzendt.
  • Dankbaarheid tonen - Vergeet iedereen te bedanken die hun ondersteuning biedt. Niemand wil een ontvanger geven die zijn of haar vrijgevigheid niet waardeert.

Het goede nieuws is dat u, met uitzondering van platformkosten, het geld dat u verzamelt, kunt behouden. Crowdfunded-donaties gelden als persoonlijke geschenken onder de regels voor de Internal Revenue Service, dus het wordt niet beschouwd als belastbaar inkomen voor de ontvanger. En dus zolang geen enkele donor je meer dan $ 14.000 geeft in een bepaald jaar, hoeft geen van je supporters Uncle Sam te betalen.

De bottom line

Er zijn meer trefzekere manieren om hulp te krijgen als je problemen hebt met het terugbetalen van studieleningen, zoals het aanvragen van een uitstelperiode of verdraagzaamheid. Niettemin, voor afgestudeerden die proberen hun schuldenlast te verminderen en die realistisch zijn over hun vooruitzichten, is crowdfunding misschien het proberen waard. (Zie voor meer Studieleningen: wat te doen als u ze niet kunt terugbetalen .)

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder