Tech

Is Ethereum a Security? SEC-voorzitter zaait verwarring

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Mei 2019).

Anonim
  • Meer over Blockchain en Bitcoin
  • Nasdaq: Lange blockchain misleide investeerders met Bogus Naamsverandering
  • Bitcoin is 'Poison', zegt Berkshire Billionaire Charlie Munger
  • tZero
  • Voormalige Bitcoin Exchange Operator gearresteerd: SEC laadt hem op met fraude

Op dinsdag 6 februari, Securities and Exchange Commissie (SEC) voorzitter Jay Clayton en Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voorzitter J. Christopher Giancarlo getuigd voor de commissie Banking, Housing and Urban Affairs van de Senaat. De hoorzitting leidde over het algemeen tot verlichting op de markten voor cryptocurrency: bitcoin, die rond 12.00 uur daalde tot onder $ 6.000. m. EST dinsdag, is gestegen naar $ 8, 200 op het moment van schrijven (8 februari om 11: 30 EST).

Hoewel de boodschap van de toezichthouders enigszins onderdak bood, toonden ze diepe scepsis over initiële muntenaanbod (ICO's) : "We zijn het aan deze nieuwe generatie verschuldigd om hun enthousiasme over virtuele valuta te respecteren met een doordachte en evenwichtige reactie, niet een afwijzende, "zei Giancarlo," en toch moeten we degenen die proberen hun enthousiasme te misbruiken met fraude en manipulatie hard aanpakken. "

Elke ICO is een beveiliging

Clayton gemaakt het is duidelijk wie aan het einde van zo'n hardhandig optreden zou staan: "Ik geloof dat elke ICO die ik heb gezien een beveiliging is", zei hij. Aangezien de meeste bedrijven die ICO's houden, zich gedragen alsof federale effectenwetgeving niet bestond, verzekert die verklaring allesbehalve dat het bureau een weg door de tokenmarkt zal inslaan. Het heeft al een staakt-het-vuren opgelegd aan het "gedecentraliseerde platform voor beoordeling / beoordeling van Blockchain-gebaseerde sociale media" Munchee .

Er lijkt een onderscheid te ontstaan. Gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum zijn relatief veilig van de vereisten voor effectenregistratie, zoals Clayton in een interview met de Wall Street Journal in november suggereerde: "Wanneer u vertrekt vanaf de bitcoin of het etherisch gebied, en u in contact komt met de tokens, de kenmerken worden vrij duidelijk. "

Hoe zit het met Ethereum?

Het enige probleem is dat dit onderscheid niet klopt. "Het is ons helemaal niet duidelijk hoe" alle ICO's effecten zijn "en Ethereum niet," Matthew Gertler, senior analist en counsel bij Digital Asset Research, schreef: in een notitie van een cliënt die de getuigenverklaring van Clayton's Senaat analyseert. Ethereum heeft immers "in 2014 een token-verkoop uitgevoerd."

Spreken op de All Markets Summit van Yahoo Finance: Crypto-conferentie in New York op Feb.7, Alex Sunnarborg, partner van Tetras Capital, stelde dezelfde vraag: als alle ICO's effecten zijn, wat betekent dat dan voor ethereum ?

Noem het geen ICO

Om zeker te zijn, is er enige logica in het juridische onderscheid Clayton maakt tussen ICO's en

bitcoin . Alle bitcoin in het bestaan ​​was gedolven, zoals Gertler in een eerder interview opmerkte, dus er was nooit een initiële investering van geld - een sleutelelement van de Howey-test die federale toezichthouders gebruiken om bepalen of een bepaald instrument onder effectenregulering valt. Alle bitcoin-handel vindt plaats op de secundaire markt. Hoe zou een SEC-handhavingsactie tegen bitcoin er hoe dan ook uitzien? Zouden ze een ophoud- en afscheidingsbrief afgeven aan de mijnwerkers? Om

Satoshi ? De zaak van Ethereum is anders: de eerste crowdsale werd uitgevoerd van juli tot september 2014, waarbij een geschatte

$ 18 werd opgehaald. 4 miljoen aan bitcoin. Niemand noemde het nog een ICO, maar achteraf is dat wat het lijkt te zijn geweest. Afgaande op eerdere opmerkingen, wil Clayton ethereum niet samenvoegen met Munchee-tokens, maar zijn recente getuigenis roept meer vragen op dan het antwoordt. Investeren in cryptocurrencies en andere Initial Coin Offerings ("ICO's") is zeer riskant en speculatief, en dit artikel is geen aanbeveling vanscoin-groupsof de schrijver om te investeren in cryptocurrencies of andere ICO's. Omdat de situatie van elk individu uniek is, moet altijd een gekwalificeerde professional worden geraadpleegd voordat er financiële beslissingen worden genomen.scoin-groupsgeeft geen verklaringen of garanties met betrekking tot de juistheid of tijdigheid van de hierin opgenomen informatie. Vanaf de datum waarop dit artikel is geschreven, heeft de auteur geen positie in cryptocurrencies.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder