Investeren

Is het het juiste moment om in Rusland te investeren? (RSX, ERUS)

#46 Alles over beleggen met Janneke Willemse (Juli- 2019).

Anonim

Recente ontwikkelingen in markten en politiek verbeteren de vooruitzichten voor Rusland als voorkeursinvesteringsbestemming. Verscheurende remmingen die naar voren kwamen in de nasleep van sancties tegen Rusland en de implosie van de BRIC-these, investeerden beleggers vorige week $ 451 miljoen op de Russische markten, de grootste wekelijkse instroom in de afgelopen vijf jaar. (Zie ook: Beleggen in Rusland: een riskant spel? )

Hernieuwde interesse van beleggers in Rusland

VanEck Vectors Rusland ETF (RSX) leidde de roedel en de activa in het fonds stegen met 33% naar druk op $ 2. 5 miljard in de afgelopen drie weken. Dit werd op de voet gevolgd door de iShares MSCI Russia Capped ETF (ERUS), waarvan de activa met 16% stegen tot $ 438 miljoen, terwijl het Russische aandelenfonds van JPMorgan met ongeveer 9% groeide. Beleggingen in Russische obligaties hebben sinds begin 2015 ook recordniveaus bereikt.

De veranderende scenario's

Terwijl president Barack Obama onlangs Rusland "een kleiner en zwakker land" heeft genoemd, dat geen enkel potentieel heeft om invloed uit te oefenen op de VS, lijkt de markt te zien Rusland in een nieuw licht. Het potentieel van een gezonde relatie tussen Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin, het herstel van de olieprijzen en de aantrekkelijke wisselkoers van de Russische Roebel (RUB) spannen samen om van Rusland een aantrekkelijker bestemming te maken.

Sancties zullen in maart 2017 worden herzien en recente politieke ontwikkelingen vormen een voorbode van een verzachting van de Amerikaanse houding tegenover Rusland. De nominatie van Rex Tillerson als staatssecretaris wordt gezien als een groot positief punt voor het verbeteren van de relatie tussen de VS en Rusland. Tillerson is de ex-chief executive van ExxonMobil Corp. (XOM) die een belangrijke rol speelde in de afronding van de deal voor de ontwikkeling van Russische olievoorraden, en kreeg in 2013 ook de Russische Orde van Vriendschap van Poetin. Het opheffen van sancties zal niet alleen de Russische economie helpen, maar zal Exxon ook in staat stellen om weer toegang te krijgen tot meer dan 63 miljoen hectare aan Russische oliereserves.

Ondanks de door het Westen opgelegde sancties, is de belangrijkste Russische aandelenindex, de Micex, dit jaar met 27% gestegen. De Russische bank Sberbank, die direct wordt beïnvloed door sancties, heeft in 2016 geweldige prestaties geleverd. Of de sancties nu hier blijven of niet, analisten zijn van mening dat Russische bedrijven goed zullen blijven presteren in een sfeer van verzoening. (Zie ook: Wat zijn de meest gebruikelijke marktindicatoren om de Russische beurs en economie te volgen? )

De Russische economie is sterk afhankelijk van olie-, gas- en wapenverkopen. Afgezien van het directe voordeel van het herstel van de olieprijs, blijft het potentieel voor Rusland om zich opnieuw aan te sluiten bij de mondiale economische mainstream in de periode na de sancties hooggespannen."De waardering was buitengewoon aantrekkelijk en het herstel van olie ondersteunt niet alleen de aandelenmarkt, maar ook (Rusland) politiek," zei Vinay Pande, hoofd van kortetermijnbeleggingsmogelijkheden bij UBS Wealth Management.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder