Investeren

Komt er een recessie? Controleer deze indicatoren

Macroeconomics: Crash Course Economics #5 (Juli- 2019).

Anonim

Februari heeft beleggers tot nu toe goed behandeld. Is het tijd om de champagne te laten knappen? Waarschijnlijk niet. . . en hier is waarom.

Alle onderstaande nummers vanaf 23 februari 2016.

Contractie

Laten we beginnen met de productie. Vandaag is de productie slechts goed voor 12% van het BBP tegenover 16,1% in 1997. Daarom kunt u niet alleen vertrouwen op de productie als een leidende indicator. U kunt echter een belangrijke aanwijzing krijgen als u hard genoeg kijkt (of slim genoeg). Bijvoorbeeld, als we naar een grote afbeelding kijken, zijn de orders voor duurzame goederen 3% gedaald in 2015 ten opzichte van 2014. Het komt zelden voor dat orders voor duurzame goederen afnemen in een groeiende economie.

Bekijk dit logisch: als consumenten minder uitgeven aan wasmachines, is daar een reden voor. Of ze verdienen minder geld, hun kosten zijn gestegen (studieleningen, ziektekostenverzekeringen), of ze zijn niet bereid om hun geld uit te geven, omdat ze niet zeker zijn van hun toekomstige inkomen. Als orders voor duurzame goederen afnemen, is ten minste één van deze ideeën meer dan een idee; het is een feit. Als dat het geval is, dan zal dezelfde consument terughoudend zijn om in restaurants en winkels door te brengen. Dit is de reden waarom retail-verkopen ex-autos het laagste zijn sinds het midden van de financiële crisis, en zelfs lager dan tijdens de recessie van 2000-2002. Als aandelen hun mannetje staan ​​en vaak wordt beweerd dat de economie aan het herstellen is, klopt er iets niet.

Dan is er de energiesector, die compleet in de war is. Faillissementen stijgen stil in de sector en ontslagen zijn alledaags. Al deze ontslagen zullen de consumentenbestedingen en huisvesting in verwante gebieden niet helpen. Een andere belangrijke factor hierbij is dat veel energiebedrijven enorme leningen hebben aangegaan voor operaties. Als de olieprijzen niet herstellen, zullen veel van deze bedrijven niet in staat zijn om hun schulden te betalen. Dit kan leiden tot besmetting van de financiële sector en mogelijk tot onheil voor rommelobligaties.

Zelfs als alle bovenstaande informatie wordt genegeerd, is er nog steeds reden tot bezorgdheid met betrekking tot het potentieel voor recessie.

Inkomstenbelasting inhoudingen

Worden meer of minder belastingen uit de loonstrook van werknemers gehaald dan in het verleden? In december stegen de voorheffingen op inkomstenbelasting met 2% per jaar, wat een positief teken was. In januari stegen de belastinginhoudingen met 3%. In de afgelopen vier weken zijn de inhouding van de belasting op de inkomstenbelasting echter met 0% gedaald. Dit kan een tijdelijke blip zijn, maar het kan ook het begin zijn van een neerwaartse trend. Het is niet eenvoudig om sectoren te vinden die consequent worden ingehuurd.Het is veel gemakkelijker om sectoren te vinden die kosten besparen, te beginnen met het verminderen van het aantal medewerkers.

Bedrijfswinsten

Volgens FactSet, een multinationaal financieel gegevens- en softwarebedrijf, zijn de inkomsten voor de S & P 500-bedrijven die dit kwartaal hebben gerapporteerd 3. 6% gedaald. Aangezien 87% van de bedrijven al hebben gerapporteerd, is de kans groot dat dit een negatief kwartaal zal zijn voor de algehele winst, wat betekent dat dit de eerste keer is sinds 2009 waar er drie opeenvolgende negatieve kwartalen zullen zijn. Bovendien voorspelt FactSet een negatieve winst van 6. 9% in het eerste kwartaal.

Als dit waar is, wat gaan de meeste bedrijven dan doen? Ze zullen waarschijnlijk de kosten verder verlagen, wat helaas waarschijnlijk meer ontslagen betekent. Dit zal op zijn beurt de consumentenbestedingen raken. Dit hoort allemaal bij een vicieuze cirkel die niet kan worden ingeperkt. De Federal Reserve zou kunnen proberen het te beheersen, maar dat zou het onvermijdelijke uitstellen, dat brandstof blijft gebruiken voor het vuur op lange termijn. (Zie voor meer informatie 6 factoren die wijzen op wereldwijde recessie in 2016 .)

De bottom line

Op basis van de huidige economische omstandigheden en nieuwe patronen lijkt een recessie waarschijnlijk. Er is geen gemakkelijke oplossing voor het probleem, maar de beste manier om het meeste uit een slechte situatie te halen, is om een ​​einde te maken aan te lage rentevoeten, schulden af ​​te lossen, de zwakke bedrijven te laten falen (waardoor het marktaandeel voor de sterke markt zal toenemen). ) en zetten ons op voor een organisch herstel op de weg.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder