Inzichten

Is The Stock Market Rigged?

Stock Market Is Rigged, Explains Michael Lewis On '60 Minutes' (Mei 2019).

Anonim

Tijdens de financiële crisis die begon in 2008 hebben we constant gehoord en gelezen over corruptie en schandaal op Wall Street. We raakten bekend met termen als overagedaged, mortgage backed securities, recessie en liquiditeitscrisis . We worden ook herinnerd aan de meer recente schandalen wanneer we namen als Bernie Madoff horen. Madoff scande miljarden van onschuldige beleggers door fictieve financiële transacties te gebruiken. Er was ongetwijfeld een sterke afkeer tegenover Wall Street in die dagen van

Main Street

. Veel toekomstige beleggers op de aandelenmarkt geloven niet dat het een eerlijk speelveld is. Evenzo zijn veel marktveteranen een keer te veel verbrand door de hebzuchtige weinigen ten koste van de algemene bevolking.

Dus beleggers vragen zich terecht af of de aandelenmarkt is gemanipuleerd. Technisch gezien is het antwoord natuurlijk nee, de aandelenmarkt is niet getuigd, maar er zijn enkele echte nadelen die je moet overwinnen om een ​​succesvolle kleine belegger te zijn. Laten we er hier enkele bekijken, die u op hun beurt kunnen helpen bij het navigeren door toekomstige onrust op de markt.

Informatie

Ondanks de schijnbaar eindeloze financiële en standengegevens die u online vindt, heeft u als individuele belegger geen toegang tot interne technische experts of onderzoeksanalisten. De meeste beleggers hebben ook geen geavanceerde geautomatiseerde handelsprogramma's om handelsuggesties te geven. Ook zijn de meeste gemiddelde beleggers niet bekwaam in technische analyse. Misschien is een over het hoofd geziene nuance in deze informele onbalans de feitelijke timing of verspreiding van informatie die cruciaal is. Ja, internet is enigszins een equaliserende factor, maar de realiteit is dat veel institutionele klanten de uitkomst kennen van informatie vóór die het beleggerspubliek wel degelijk kent. Makelaarsbedrijven hebben meestal een onderzoeksafdeling en een team van handelaren. (Voor meer informatie over het verzamelen van informatie, kijk De stroom bedrijfsinformatie .)

Kapitaal

Misschien is het grootste nadeel dat kleine beleggers hebben, kapitaal. Als je helemaal niet bekend bent met de interne werking van de aandelenmarkt, stel je dan voor dat je een kleine supermarkt hebt en dat je een grote bestelling aanstekers wilt kopen om door te verkopen. U belt uw distributeur op en vraagt ​​om een ​​prijs. Aan de andere kant noemt Wal-Mart dezelfde distributeur en zegt dat ze dezelfde exacte aanstekers willen voor hun duizenden winkels over de hele wereld.Aan het eind van de dag heeft Wal-Mart meer prijszettingsvermogen dan de handige ma-en-pop-winkel en krijgt een betere prijs.

Misschien in mindere mate geldt hetzelfde voor het kopen of verkopen van aandelen. Op transactieniveau, vergelijkbaar met Wal-Mart, zal een grotere klant kunnen onderhandelen over lagere prijzen voor commissies en vergoedingen in vergelijking met de gemiddelde belegger. Bovendien krijgt de gemiddelde belegger niet dezelfde mogelijkheid om in te schrijven op een IPO die een instelling doet. De hete beursintroducties zijn over het algemeen voorbehouden aan de voorkeurcliënten: hedgefondsen en pensioenfondsen en extreem hoge nettowaarde personen. Alleen wanneer alle voorkeurklanten zijn aangeboden om in te schrijven op de IPO, zou de gemiddelde belegger een kans krijgen om te beleggen. Maar op het moment zou je een investering in een IPO moeten onderzoeken die alle grote klanten hebben afgewezen.

Politieke invloed

Hoeveel individuele beleggers hebben directe toegang tot gekozen overheidsfunctionarissen of hebben lobbyisten betaald om hun belangen te behartigen? Ondanks de overduidelijke vitriol voor financiële instellingen door de overheid tijdens de financiële crisis, oefenen deze financiële bedrijven nog steeds enorme invloed uit op ons politieke proces. Uiteraard oefenen drug-, tabaks- en technologiebedrijven ook politieke macht uit in Washington. Veel voormalige overheidsfunctionarissen belanden uiteindelijk met grote banen voor bedrijven en vice versa. De meesten van ons hebben geen plaats aan de tafel wanneer er nieuwe wetten worden overwogen of geschreven. We vertrouwen op onze gekozen functionarissen om dit voor ons te doen die dezelfde mensen zijn die worden beïnvloed door grote investeerders.

Mitigatiestrategieën

Maak je geen zorgen, er zijn manieren om het systeem te bewerken of je op zijn minst bewust te maken, maar het vereist inspanning. Informatie, hoewel niet altijd actueel genoeg om ertoe te doen, staat tot uw beschikking. Het internet is een gelijkmaker voor de kleine belegger geworden. Financieel-gebaseerde websites kunnen kleine beleggers helpen om kop of munt uit de financiële markten te halen. Reserveer een uur per week om zakelijk nieuws en trends te bekijken en lees de beschikbare onderzoeksrapporten en profielen op sites als Yahoo! Financiën en CBS Market Watch. Verder is het belangrijk om uw investeringen in de gaten te houden en een stop loss in te stellen, ongeacht hoeveel u van uw bedrijf houdt. Veel mensen worden van de aandelenmarkt weggevaagd omdat ze geen stopverliezen op hun investeringen instellen. Natuurlijk gebruiken veel beleggers gediversifieerde indexfondsen als een beleggingsstrategie en worden ze beschouwd als meer "passieve" beleggers. Ongeacht uw stijl, het bewaken van uw beleggingen is goed risicobeheer.

Sommige dingen zullen niet worden overwonnen, ongeacht hoeveel huiswerk je doet of discipline die je vertoont. Enorm investeringskapitaal en politieke invloed zijn voorbeelden. Maar men kan publicaties bekijken en afstemmen of op zijn minst weten waar institutioneel geld naartoe gaat. Veel publicaties, zoals Investors Business Daily, duiden institutionele sponsoring aan als een indicator voor kritisch beleggen.De kansen liggen in uw voordeel als u een aandeel koopt dat een stijgende institutionele aanwezigheid heeft. Het is ook belangrijk om te beseffen dat markten op en neer gaan en ervaren wat economen exogene schokken noemen. Dit zijn gebeurtenissen die niemand, inclusief de bevoorrechte weinigen, had kunnen voorspellen.

Conclusie

De aandelenmarkt is technisch gezien niet opgetuigd voor de gemiddelde belegger. Wetten en bestuursorganen zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) bestaan ​​om "level the playing field" voor dagelijkse beleggers. Er zijn echter onbetwistbare voordelen die geldbeheerders op Wall Street over ons hebben: tijdige toegang tot bevoorrechte informatie, enorme hoeveelheden kapitaal, politieke invloed en meer ervaring. Hoewel ze schijnbaar intimiderend zijn, mogen deze schijnbare nadelen u er niet van weerhouden om uw beleggingsdoelen te bereiken. Door uw beleggingen zorgvuldig te volgen en risicostimulerende maatregelen te nemen, zoals stopverliezen, en op de hoogte te blijven van algemene beleggingsthema's of -trends, kunt u deze onevenwichtigheden overwinnen en toch succesvol blijven in uw investeringsinspanningen.

Kijk voor meer informatie op Private Equity opent de weg voor de kleine belegger en Waarom een ​​Copycat-belegger zijn kan u pijn doen .

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder