Investeren

Kraft Eindigt $ 143B Unilever-bod, maar verhaal niet voorbij

#AskGaryVee Episode 71: 24 Business Questions Answered in Under 24 Minutes (Mei 2019).

Anonim

's Werelds op vier na grootste voedings- en drankbedrijf, Kraft Heinz Co. (KHC), heeft zijn $ 143 miljard teruggetrokken bod om in het Verenigd Koninkrijk Unilever (UL) te kopen in een deal die 's werelds grootste bedrijf voor consumptiegoederen zou vormen, met een geschatte waarde van meer dan $ 200 miljard.

"Unilever en Kraft Heinz kondigen hierbij aan dat Kraft Heinz in een minnelijke schikking heeft besloten haar voorstel voor een combinatie van de twee bedrijven in te trekken," zeiden de partijen in een gezamenlijke verklaring. "Unilever en Kraft Heinz houden elkaar hoog in het vaandel. Heinz heeft het grootste respect voor de cultuur, strategie en leiderschap van Unilever. "

Unilevers CEO sluit deal

af Kraft, met 70% van zijn inkomsten uit de VS in FY 16, zou Unilevers gevarieerde productportfolio hebben geïntegreerd gericht op opkomende markten, met een groei van 57% van de totale omzet vorig jaar.

Terwijl de gevolgen van de fusie werden toegeschreven aan vroege lekken, is het verhaal nog lang niet voorbij. Kraft, gesteund door Warren Buffett en de Braziliaanse private equity-groep 3G, realiseerden zich niet hoe vijandig hun aanpak zou zijn door Unilever, omdat de Chief Executive Paul Polman weigerde om aan de tafel te komen en het aanbod verwierp als zijnde geen financiële of strategische verdienste. (Zie ook: Waarom Unilever Said No To Kraft's $ 50 / shr Fusievoorstel .)

Buitenlandse biedingen Surge Post-Brexit

Een interessante invalshoek van de nieuwe ontwikkelingen houdt verband met de algehele toename van aanbiedingen voor Britse bedrijven door buitenlandse entiteiten na de Brexit. Terwijl de Brexit druk uitoefent op een gedevalueerd Britse pond, biedt het bod voor Britse bedrijven van buitenlandse kopers sinds de Brexit een stijging van 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het voorstel van Kraft in het bijzonder was uitgeroepen als een "test" voor de nieuwe premier van het VK, Theresa May, die afgelopen juli kritiek had op de Amerikaanse voedsegigant, waarbij de overname van Cadbury PLC in 2010 werd beschouwd als een deal die had moeten worden geblokkeerd . Hoewel een woordvoerder van May zei dat de regering niet betrokken was bij de terugtrekking van het bod, zeiden bronnen dat May de deal verder wilde onderzoeken als het doorging.

Biedingen kunnen dreigende deals aanduiden

Analisten hebben gesuggereerd dat de specifieke taal die wordt gebruikt in de gezamenlijke verklaring waarin Kraft's uitbetaling wordt aangekondigd, mogelijke toekomstige dealactiviteiten zou kunnen betekenen.

In een onderzoeksbrief gaven Citigroup-analisten op maandag aan dat, hoewel de ontwikkeling een vijandig aanbod voor Unilever als geheel uitsluit, de formulering ruimte laat voor elk type overeengekomen transactie in de toekomst, bijvoorbeeld voor een verkoop van de Britse onderneming De zaken van Food en Refreshment.

Verder zeiden de Citi-analisten dat Kraft's bod druk uitoefent op "alle Europese Food & HPC-spelers (thuis en persoonlijke verzorging) met een marge onder 20% en een marktkapitalisatie van minder dan $ 140 miljard zonder controlerende aandeelhouder."Analisten zeggen dat deze bedrijven" urgentie zullen voelen om aan hun portfolio en / of kostenstructuur te werken om een ​​ongevraagde aanbieding te vermijden. ”

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)
Inzichten

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)

Opgericht in 1879, Foot Locker Inc . (NYSE: FL) is gedwongen om de bedrijfsactiviteiten in de loop van de tijd te veranderen om tegemoet te komen aan de atletiekmarkt. Tegenwoordig levert het goederen aan sporters ongeacht geslacht, geografische locatie of sport naar keuze. Om dit te doen, exploiteert het een groot aantal dochterondernemingen en merknamen die gespecialiseerd zijn in een specifiek product of sport.
Lees Verder
Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race
Inzichten

Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race

Hoewel veel waarnemers overwegen Amazon. com Inc. ( AMZN ) om een ​​onstopbare kracht te zijn die de concurrentie overal mee naartoe neemt, met name in retail en cloudcomputing , de velden van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) zijn bijzonder belangrijke gebieden waar het achterblijft,
Lees Verder