Inzichten

Marriott rondt $ 13 miljard Starwood Merger (MAR)

Meet Corliss Archer: Beauty Contest / Mr. Archer's Client Suing / Corliss Decides Dexter's Future (Mei 2019).

Anonim

Op vrijdag voltooide Marriott International Inc. (MAR) de overname van Starwood Hotels & Resorts Worldwide voor $ 13 miljard, waarmee het 's werelds grootste hotel is geworden keten. De gecombineerde entiteit zal 30 hotelmerken onder zijn paraplu hebben met meer dan 5, 800 eigendommen en meer dan een miljoen hotelkamers. Het zal aanwezig zijn in meer dan 110 landen. Dit zou ook helpen om voorbij de 766.000 kamers van InterContinental Hotels Group (IHG) en de Hilton Hilton-hotels van 773.000 te gaan. (Zie verder ook: Zeg maar dag tegen HOT .)

Volgens de voorwaarden van de deal zouden aandeelhouders van Starwood $ 21 per aandeel in contanten ontvangen en 0. 80 aandelen van Marriott voor elk aandeel ze hielden zich vast aan Starwood.

Arne Sorenson, Marriott CEO, vertelde The Associated Press donderdag: "We hebben een mogelijkheid om net dat veel meer keuze te bieden. Een keuze op locaties, een keuze in het soort hotel, een keuze in het bedrag dat een klant moet uitgeven. "Sorenson benadrukte ook dat een van de belangrijkste motieven om Starwood te verwerven het loyaliteitsprogramma was (Starwood Preferred Guest), dat hij een" centrale, strategische reden voor de transactie noemde. "

Verwijzend naar het programma, zei hij dat de programma-leden over het algemeen een hoger inkomen hebben en loyaler zijn naar het merk toe. Ook zal het loyaliteitsprogramma van Marriott nu worden gekoppeld aan het loyaliteitsprogramma van Starwood. Sorenson zei ook: "Wij geloven dat Marriott nu 's werelds beste portfolio van hotelmerken heeft, de meest uitgebreide wereldwijde aanwezigheid, en de meest uitgebreide loyaliteitsprogramma's, die een ongeëvenaarde gastervaring bieden. "

Marriott verwacht dat de transactie tegen het einde van het tweede jaar kostensynergieën ten bedrage van $ 200 miljoen zal creëren. Sorenson zei: "De drijvende kracht achter deze transactie is groei. Dit is een kans om waarde te creëren door de distributie en de sterke punten van Marriott en Starwood te combineren en zo onze concurrentiepositie te verbeteren in een snel evoluerende markt. Deze grotere schaal moet consumenten een ruimere keuze aan merken bieden, de economie van eigenaars en franchisenemers verbeteren, de groei van de eenheden vergroten en de waarde op lange termijn voor de aandeelhouders vergroten. "

Geschiedenis van de overname

Starwood had in april 2015 aangegeven bereid te zijn om te worden overgenomen nadat het uitdagingen had gehad om net zo snel te groeien als andere hotelketens, met name in de" limited service hotels "-ruimte. In november 2015 had Marriott zijn interesse getoond in het kopen van Starwood, dat begin dit jaar in een biedoorlog uitbrak tegen de in China gevestigde Anbang Insurance Group, die $ 14 miljard aan het aanbieden was.Later werden de deuren voor Marriott geopend nadat het Chinese bedrijf zijn aanbod had ingetrokken.

De terugtrekking van het Chinese bedrijf had de marktdeelnemers geschokt, omdat zij de reden voor een dergelijke stap niet konden achterhalen. Tijdens het acquisitieproces ondervonden Marriott en Starwood ook tegenreacties van hotelhouders in Chicago die een rechtszaak tegen hen hadden aangespannen. De eigenaren beweerden dat de fusie hun bedrijf zal ruïneren.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder