Beheren Van Het Vermogen

Een bankrekening openen in Costa Rica als een Amerikaanse

BeachBody Coach Summit Keynote 2016 | Gary Vaynerchuk (Mei 2019).

Anonim

Het bankwezen in Costa Rica wordt over het algemeen niet geassocieerd met offshore belastingparadijzen omdat nationale autoriteiten daar samenwerken met internationale agentschappen om illegale financiële regelingen te voorkomen. U. S. burgers die in Costa Rica wonen als inwoners, studenten of werknemers zullen uiteindelijk een legitieme behoefte hebben om een ​​lokale persoonlijke bankrekening te openen. Dit is wat u moet weten om te beginnen.

Een bank kiezen

Banken in Costa Rica vallen in twee categorieën: staatseigendom (nationaal) en privé. U kunt een account in beide categorieën openen. Er zijn drie staatsbanken waaruit u kunt kiezen: Banco Nacional de Costa Rica, Banco de Costa Rica en Bancrédito. De grootste particuliere commerciële banken zijn BAC San José, Scotiabank en Citibank.

Enkele zeer belangrijke verschillen scheiden de twee soorten banken. De staatsbedrijven, bijvoorbeeld, garanderen alle deposito's en hebben meestal veel filiaal- en ATM-locaties (een belangrijke overweging voor inwoners van landelijke of afgelegen gebieden). Ze staan ​​echter ook bekend om hun ongelooflijk lange rijen.

Private banken daarentegen hebben over het algemeen kortere lijnen en zullen vaker tweetalig personeel in dienst nemen, wat op zich voldoende reden kan zijn om privé te gaan. Ze kunnen ook aantrekkelijke transactie- en kostenvoordelen bieden aan Amerikanen met wie ze al een relatie hebben gevestigd in de VS

Een rekening openen

De meeste banken bieden accounts aan in colones, de Costa Ricaanse valuta of dollars. Een eenvoudige spaarrekening vertegenwoordigt het meest voorkomende type account en het is ook het gemakkelijkst om te openen. Dat gezegd hebbende, het opzetten van een bankrekening in Costa Rica kan een moeizaam proces zijn, grotendeels vanwege de enorme hoeveelheid papierwerk. Vereisten variëren van instelling tot instelling, maar meestal draaien ze rond het volgende:

Identificatie (ID): Om banktransacties te kunnen uitvoeren, vereisen Costa Ricaanse banken alle buitenlanders die daar verblijven om hun DIMEX ID-kaart te tonen (uitgegeven door Immigration) ). Toeristen daarentegen kunnen eenvoudig hun paspoorten presenteren, maar ze kunnen alleen in aanmerking komen om een ​​rekening bij bepaalde instellingen te openen.

Minimale storting: Dit is afhankelijk van het type account, maar voor spaarrekeningen zijn gewoonlijk ten minste $ 25 of 5.000 Costa Ricaanse colones vereist.

Bewijs van verblijf: U moet een fysiek document presenteren, zoals een energierekening of huurovereenkomst, waarin uw lokale woonadres wordt vermeld.

Bewijs van inkomen: Onafhankelijke contractanten moeten een brief of "certificering van inkomsten" van een accountant overleggen, terwijl werknemers in loondienst een bewijs van inkomen van hun lokale werkgever nodig hebben.

Aanvullende formulieren: Een lokaal beleid genaamd "Conozca a Su Cliente" (Know Your Cliente) vereist dat elke Amerikaanse burger met een Costa Ricaanse bank (persoon en bedrijf) elk jaar persoonlijke informatie verifieert en bijwerkt. Er kunnen ook verschillende belastingformulieren nodig zijn om de IRS op de hoogte te brengen van offshore bankrekeningen .

Je inkomen melden

De inkomstenbelastingregels van Costa Rica moeten worden nageleefd door Amerikanen die er wonen en in het buitenland wonende en werkende burgers moeten alle wereldwijde inkomsten aan de IRS rapporteren over hun belastingaangifte. Zeer dure boetes kunnen van toepassing zijn als uw inkomen niet correct wordt gemeld. (Zie ook: De belastingimplicaties van het openen van een bankrekening van een buitenlandse bank .)

Het is mogelijk voor Amerikaanse onderdanen om dubbele belastingen op in het buitenland verworven inkomsten te voorkomen door buitenlands inkomen uit te sluiten en buitenlandse belastingkredieten. Er moet echter een belastingaangifte worden ingediend bij de IRS om in aanmerking te komen voor deze voordelen.

De bottom line

Als u eenmaal hebt besloten tussen een staatsbedrijf en een private bankinstelling, moet het openen van een bankrekening in Costa Rica vrij eenvoudig zijn zolang u aan alle geschiktheidscriteria voldoet.

Hoewel het banksysteem zelf vrij standaard is, kunnen procedures relatief langzaam zijn, dus het is een goed idee om geduld te oefenen. Klanten worden ook geadviseerd om op lokale betaaldagen geen vertakkingen en geldautomaten te bezoeken om zelfs langer dan normale lijnen te vermijden. En onthoud dat elke Amerikaan die inkomsten genereert in Costa Rica, zowel de lokale als de Amerikaanse regels voor belastingaangifte nauwgezet in acht moet nemen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder