Bedrijf

PayPal Vs. Venmo: Function versus Fun (PYPL, EBAY)

Is Ebay And Paypal The Same Company? (Juni- 2019).

Anonim

PayPal Holdings Inc. (PYPL) en Venmo (een dochteronderneming van PayPal) zijn twee grote namen in het digitale portefeuillegame. PayPal is de al lang bestaande, vertrouwde betalingsdienst waarmee mensen kennismaakten toen eBay (EBAY) de plek was om dingen op internet te kopen en PayPal was de beste methode om te betalen. Venmo, de nieuwe digitale portemonnee, is zo populair geworden onder de millenniales dat het werkwoord "to Venmo" is bedacht.

Een compacte geschiedenis van digitale portefeuilles

De eerste algemeen bekende en gebruikte digitale portemonnee was PayPal. PayPal werd in 1998 opgericht, ging in 2002 naar de beurs en werd snel door eBay gekocht. De site groeide en tegen de tijd dat PayPal in 2015 werd afgewikkeld, was het een enorme moneymaker geworden voor de veilingsite.

In 2009 vonden Andrew Kortina en Iqram Magdon-Ismail een manier nodig om snel en eenvoudig geld naar elkaar over te zetten. Gericht op het gemak van geld te bieden zonder het gedoe van het vervoer van geld rond, Venmo werd geboren. In 2012 werd Venmo gekocht door Braintree en in 2013 werd Braintree overgenomen door PayPal.

Waarom Venmo anders is

Venmo is een digitale portemonnee voor deel, deels voor sociale media. De app vraagt ​​om commentaar bij elke transactie en deze opmerkingen worden gepost, newsfeed-stijl, zodat vrienden kunnen browsen. Mensen gebruiken dit commentaarvak om grappige verhalen en inside-moppen te plaatsen. Venmo voegt een element van plezier toe aan het terugbetalen van een vriend voor het avondeten.

En dat is de echte sleutel tot het succes van Venmo: de onpersoonlijke, privéafhandeling die op PayPal plaatsvindt, is vervangen door een digitale portemonnee die meestal wordt gebruikt om vrienden te betalen. In feite staat op de website van Venmo zelfs expliciet dat de dienst "is ontworpen voor betalingen tussen vrienden en mensen die elkaar vertrouwen. "Met een systeem dat is ontworpen om contante betalingen te simuleren, zijn overschrijvingen tussen Venmo-accounts onmiddellijk en kunnen niet ongedaan worden gemaakt: de verkeerde persoon betalen betekent dat je vriendelijk vraagt ​​dat ze je geld teruggeven en hopen dat ze het doen.

Vergelijking van Venmo en Paypal

Venmo en PayPal vergelijken is lastig. Hoewel beide apps worden gebruikt om transacties te vergemakkelijken en om gemakkelijk en veilig geld over te zetten tussen bankrekeningen, heeft PayPal gediversifieerd naar andere financiële producten en begint het meer op een bank te lijken dan op een betalingsapp.

Tegenwoordig biedt PayPal niet alleen betalingsdiensten, maar doet het ook mee aan het bieden van financiering voor grote aankopen, verlengt kredietbranches en biedt klanten debitering MasterCard Inc. (MA), die PayPal-saldi gebruiken om te betalen voor dingen in een baksteen. opslagplaats of om geld op te nemen. Omdat PayPal zo algemeen bekend is, zijn er winkels over de hele wereld die PayPal-betalingen voor goederen of diensten accepteren; sommigen accepteren zelfs contactloze PayPal-betalingen.

Venmo, aan de andere kant, is echt goed in wat het doet. Het vervangt contant geld als je een vriendengeld verschuldigd bent. Je kunt Netvlix Inc. (NFLX) niet bij Venmo betalen, maar je kunt je kamergenoot je helft van de Netflix-rekening betalen.

Het laatste element van vergelijking is de kosten. Venmo is, schokkend, gratis te gebruiken. Betalingen met een creditcard zijn onderworpen aan de transactiekosten van 3% die de kaartmaatschappij in rekening brengt, maar betalingen met pinpassen en overschrijvingen van het saldo van een gebruiker kosten niets. PayPal rekent 2. 9% + $ 0. 30 voor betalingen van bankpassen en creditcards, maar bieden gratis overschrijvingen vanuit PayPal-saldo's.

De bottom line

Vergelijkingen van Venmo en PayPal concluderen vaak dat Venmo de superieure service is vanwege het gebruiksgemak. Hoewel dat misschien waar is, kan PayPal, afhankelijk van de gevraagde functies of het betalingsbedrag, nog steeds van meer nut zijn dan Venmo.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder