Pensioen

Picking Funding Prioriteiten: 401 (k) versus IRA

#AskGaryVee Episode 185: Seth Godin on Thought Leaders, Psychics & The Future of the Internet (Juli- 2019).

Anonim

De meest zorgelijke financiële vraag die de meeste Amerikanen hebben, is volgens een Gallup-enquête, of ze genoeg geld kunnen opstapelen gedurende hun werkzame jaren om zich comfortabel terug te trekken. Voor de meesten is de manier om er te komen ofwel via een 401 (k) werknemerspaarrekening of een individuele pensioenrekening (IRA) . Maar er zijn belangrijke verschillen. En je hebt misschien meer en betere keuzes dan je denkt, inclusief de mogelijkheid om je spaargeld te verdelen over accounts van beide typen.

"De hoogste financieringsprioriteit is afhankelijk van vele omstandigheden," Ronald Mesler, JD, chief protection strateeg bij We Protect Doctors in Boise, Idaho. "Maar de belangrijkste factor is: bespaar je genoeg? "

Dus, als je je afvraagt ​​of je moet investeren in een 401 (k) of een IRA, is het kort maar al te irritante antwoord beide, of je het kunt gebruiken. Zelfs als het je lukt om een ​​paar keer over een lang werkleven een onverwachte meevaller opzij te zetten, zal het een verschil maken wanneer je met pensioen gaat.

Er is maar één goed idee om te bepalen of u een 401 (k) of een IRA-account wilt financieren: als uw werkgever aanbiedt een deel van uw bijdrage te matchen, gooit u geld weg als u niet op zijn minst bijdraagt het bedrag dat overeenkomt voordat je iets anders doet. Het is na verloop van tijd een groot geld: het meest voorkomende 401.000-matchingsprogramma voor werkgevers is 50 cent op de dollar.

"Als u de werkgeversbijdragelimieten meetelt, kunt u in totaal $ 53.000 aan bijdragen aan uw 401 (k) -account hebben. Als u 50-plus jaar oud bent, kunt u een extra $ 6.000 bijdragen voor een totaal van $ 59.000, "zegt Kirk Chisholm, vermogensbeheerder en directeur van Innovative Advisory Group in Lexington, Massachusetts.

Niemand komt overeen met uw IRA-bijdrage.

Waarom uw IRA financieren

Toch zijn er belangrijke verschillen die een IRA tot een aantrekkelijk alternatief maken:

  • U kunt een deel van uw geld opnemen bij een IRA zonder een belastingboete te betalen als deze wordt gebruikt voor het kopen van een eerste huis of betalen voor hoger onderwijs, onder andere redenen. Die mazen kunnen het voor u gemakkelijker maken om een ​​deel van uw inkomen vast te leggen voor langetermijnsparen. In het algemeen ontmoedigt de belastingwet het opnemen van een ouderdomsrekening, of het nu een 401 (k) of een IRA is, door een extra 10% boete op de verschuldigde belastingen te geven als geld wordt teruggetrokken vóór de leeftijd van 59½.
  • Een IRA kan u meer persoonlijke controle over uw pensioensparen geven . Een rekening bij een grote investeringsmaatschappij zoals Fidelity, T.Rowe-prijs of Vanguard geeft u toegang tot de vele fondsen die zij rechtstreeks beheren, plus meer geld van andere bedrijven. Daarentegen wordt een 401 (k) -plan en het bedrijf dat het beheert door de werkgever geselecteerd. Een goed plan biedt een aantal keuzes van beleggingsfondsen om in te beleggen, en een reeks risico's die u zich op uw gemak voelt.
  • Door te beleggen in een IRA vermijd je de meeste kosten die kunnen sparen met een besparing van 401 (k), volgens Bankrate. com. Dat is als u voor uw IRA-investering zogenaamde beleggingsfondsen zonder belasting kiest. Indexfondsen en ETF's of exchange-traded funds hebben over het algemeen een zeer lage vergoeding omdat ze niet actief worden beheerd.
  • U kunt het volledige belastingvoordeel van een IRA tot het laatste moment behalen, en in feite zelfs na het laatste moment. Om de aftrek te claimen, investeert u het geld gewoon tegen de belastingdeadline van april voor het indienen van de belastingaangifte van het vorige jaar. Je hebt geld uit eigen zak verloren, maar hebt er meteen wat van teruggewonnen, in de vorm van een lagere belastingfactuur of een hogere cheque van de overheid.

Wanneer een 401 (k) beter is

Er zijn een paar grote voordelen die een 401 (k) -plan heeft dat een IRA niet heeft. Ten eerste is er die belangrijke bijdrage van het bedrijf. Dan is er het gemak en de relatieve pijnloosheid van een automatische loonaftrek. Als uw bedrijf zijn huiswerk heeft gedaan, is er voldoende keuze voor iedereen behalve de meest zelfverzekerde persoonlijke beleggers. Bovendien geeft "de 401 (k) u de grootste kans om inkomsten uit staats- en federale belastingen uit te stellen. In een hoge belastingstaat als Californië is dit een zeer aantrekkelijk belastingvoordeel, "zegt Laurie Itkin, financieel adviseur, Coastwise Capital Group in San Diego, Californië

Er is een voordeel op de weg, te. "Als u van plan bent om na 70½ te werken, moet u vereiste minimale distributies (RMD's) nemen van uw IRA ('s), terwijl 401 (k) saldi geen deel uitmaken van de RMD's totdat u stopt met werken, "Zegt Peter J. Creedon, CEO van Crystal Brook Advisors in New York City.

In elk geval, als u uw piekwinstenjaren ingaat en als u de pensioengerechtigde leeftijd nadert, kunt u besluiten om elk jaar of soms wanneer u extra geld hebt te investeren in zowel een 401-bedrijf (het bedrijf) als een IRA. Opzij zetten. Beleggingsadviseurs en de Amerikaanse belastingcode moedigen mensen aan om hun pensioensparen geleidelijk te verhogen naarmate ze ouder worden. En niets weerhoudt u ervan uw beleggingen te diversifiëren.

Er zijn echter grenzen aan de belastingvoordelen en deze verschillen voor de twee belangrijkste typen investeringen:

Een IRA-bijdrage is fiscaal aftrekbaar tot $ 5, 500 voor het belastingjaar 2017. Mensen van 50 jaar en ouder kunnen een extra $ 1, 000 aftrekken als een inhaalbijdrage.

Een 401 (k) -bijdrage is fiscaal aftrekbaar tot $ 18.000, met een inhaalbijdrage voor mensen van 50 jaar en ouder van $ 6, 000.

De belastingaftrek is uitgefaseerd voor mensen met een hoog inkomen die zowel 401 (k) als IRA-investeringen hebben. De details voor het belastingjaar 2017 zijn hier .(Zie ook: De beste strategieën om uw 401 (k) te maximaliseren.)

De onderste regel

Het 401 (k) -plan en de IRA hebben elk hun eigen voordelen. Houd er rekening mee dat het niet een kwestie van het een of het ander is. Vooral als je in je piekjaren zit, zou je kunnen besluiten om te investeren in beide pensioenvoertuigen om de controle over je geld te behouden en om volledig te profiteren van de belastingvoordelen die voor elk beschikbaar zijn.

Misschien wilt u ook Maxing Out Your 401 (k) lezen versus een IRA of Roth IRA en Roth 401k vs. Roth IRA: Is One Better?

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder