Tech

De echte reden voor de stijging van Bitcoin-prijzen (JPM, GS)

Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve (Mei 2019).

Anonim

Na een tijd lang weinig bekend te zijn geweest, is Bitcoin weer terug dit nieuws vanwege de stijgende prijzen. De digitale valuta, die in de afgelopen twee jaar nieuws maakte voor zijn stratosferische prijs en witwasschandalen, overtrof de afgelopen week de drempel van $ 300 voor de eerste keer sinds 2013. Het verrassende aan de stijging van Bitcoin is dat er niet veel is veranderd aan de fundamentals van de valuta, behalve de waarde ervan.

Dus, wat veroorzaakte de stijging van de prijzen?

Twee redenen voor de prijsstijging

Volgens een artikel over Bloomberg zijn er twee redenen waarom Bitcoin weer populair is geworden.

De eerste is gerelateerd aan het groeiende besef dat blockchain, de onderliggende technologie van Bitcoin, de handel en geldoverdrachtmechanismen voor grote banken radicaal zou veranderen. De redenering die door analisten wordt gevolgd, is dat een toename van de adoptie van blockchain kan leiden tot een verhoogd gebruik van de valuta. Gil Lauria, analist bij Wedbush Securities, heeft bijvoorbeeld een koersdoel vastgesteld van $ 400 voor de valuta, op basis van "een brede acceptatie van de bitcoin-toepassingen".

Volgens het artikel is de tweede reden voor de plotselinge stijging van Bitcoin de vertraging van de Chinese economie. De groeivertraging heeft geresulteerd in een kapitaalvlucht uit de Chinese markten en de overheid heeft kapitaalcontroles moeten opleggen om de uitstroom van valuta te verminderen. Als antwoord gebruiken investeerders en Chinese burgers bitcoin om deze controles te omzeilen.

De problemen met die twee redenen

Maar er zijn problemen met een dergelijke redenering.

Om te beginnen is de interesse van Wall Street in Bitcoins ouder dan de huidige stijging. Grote banken, zoals JPMorgan Chase & Co. (JPM) en Goldman Sachs Group Inc. (GS), richtten task forces en speciale groepen op tot vorig jaar, toen de koers van de valuta wegkwijnde. Bovendien is het verband tussen een toename van de acceptatie van blockchain en de prijzen van de valuta op zijn zachtst gezegd een zwakke. Het is vergelijkbaar met het feit dat een toename van de verkoop van persen die geld drukken zal resulteren in een stijging van de waarde van de dollar.

De enige manier waarop blockchain de bitcoin-prijzen kan beïnvloeden, is door het aantal bitcoins in omloop te vergroten. Maar door zijn aard is dat aantal beperkt. Bovendien waren de handelsvolumes voor bitcoin veel hoger in januari van dit jaar (toen de prijs lager was). Er is ook geen directe koppeling of aanwijsbaar bewijs om valutavlucht vanuit China te verbinden, kapitaalcontroles en verhoogde Bitcoin-prijzen.

Dus wat veroorzaakte de prijsstijging?

Net zoals elke andere valuta, wordt de waarde van Bitcoin bepaald door de verspreiding en het gebruik ervan in markten.Gezien de beperkte oplage is de valuta favoriet bij speculanten. De meest waarschijnlijke reden voor een toename van de recente waarde kan een overeenkomstige toename zijn van de aan speculatie gerelateerde activiteit voor de valuta. Volgens Magister Advisors, een onderzoeksfirma in Silicon Valley, wordt 90% van de bitcoins op waarde gehouden voor speculatie en niet voor commerciële transacties.

Dit is vergelijkbaar met een claim van journalist Jeffrey Robinson, auteur van een boek over bitcoin, dat ongeveer 7. 5 miljoen bitcoins (van in totaal 13 miljoen in omloop) in handen waren van 950 mensen. Gegeven deze ratio wordt een eventuele toename of afname van de waarde van Bitcoin voornamelijk veroorzaakt door speculatie in plaats van bredere economische gebeurtenissen of geldmarktbewegingen.

De bottom line

Er is een beperkt aantal bitcoins in omloop en een schijnbaar beperkt aantal bitcoin-eigenaren. Als zodanig hebben grote wereldevenementen of economisch nieuws een beperkte impact op de vooruitzichten van de valuta. De meest waarschijnlijke reden voor een verhoging van de waarde van bitcoin is speculatie en niet de adoptie van blockchain of de Chinese economie.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder