Persoonlijke Financiën

Herfinanciert Vs. Schuldherstructurering: wat is het beste voor uw credit score?

Zit niet langer vast aan uw bank! (Mei 2019).

Anonim

Bij het oplossen van schulden zijn twee van de meest voorkomende aanbevelingen schuldherstructurering en herfinanciering. De termen worden soms door elkaar gebruikt; Er zijn echter verschillende belangrijke verschillen tussen hen, waaronder het aspect financiële moeilijkheden, de aard van de financieringsvoorwaarden, de impact op de kredietwaardigheid en het onderhandelingsproces.

Financiële moeilijkheid

Bij het kiezen van de optie om te herfinancieren, is het niet noodzakelijk een vereiste om in een slechte financiële situatie te verkeren. Herfinanciering is idealiter een kans om geld te besparen op financiering. Een hypothecaire of zakelijke lening kan bijvoorbeeld eenvoudig worden geherfinancierd om een ​​betere rente te krijgen, zelfs als de kredietnemer geen moeite heeft met betalingen aan zijn bestaande financiering. Herfinanciering is dus een gebruikelijke optie die wordt gekozen met als doel een financieel voordeel te verkrijgen, al dan niet noodzakelijk.

Schuldherstructurering vereist doorgaans dat een persoon financiële problemen ondervindt. Over het algemeen is er een geschiedenis van faillissementen, wanbetalingen of gemiste betalingen, gebrek aan kredietbronnen en onvoldoende cashflow, wat allemaal wijst op de financiële noodzaak van herstructurering. De meeste kredietverstrekkers hebben een zekere mate van financiële moeilijkheid nodig, maar als de kredietnemer betalingen heeft gemist, is de geldschieter waarschijnlijk al voldoende op de hoogte van de situatie van de kredietnemer.

Wijziging van voorwaarden

De eerder bestaande overeenkomst wordt gebruikt als basis om mee te werken bij het herstructureren van schulden. De voorwaarden van de overeenkomst worden vervolgens op een of andere manier aangepast om aan de behoeften van het individu te voldoen. Dergelijke wijzigingen kunnen een verlenging omvatten van de datum waarop een schuld moet worden ingetrokken, een wijziging van het rentetarief, wijziging van het betalingsschema of een uitgebreidere herstructurering die schuldconsolidering omvat. De lener kan de overeenkomst met de oorspronkelijke schuldeiser uitwerken en het is niet nodig om een ​​nieuw account aan te maken.

In tegenstelling hiermee houdt de herfinanciering van de schuld in dat een geheel nieuwe lening wordt gestart, vaak met een nieuwe kredietverstrekker. Daarom moet de lener het hele aanvraagformulier voor een lening doorlopen. De nieuwe lening kan de persoon betere voorwaarden bieden, maar de voorwaarden van de bestaande oorspronkelijke lening worden niet gewijzigd. In plaats daarvan kan de financiering van de nieuwe financieringsovereenkomst vervolgens worden gebruikt om het saldo van de oorspronkelijke, uitstaande schuld af te betalen.

In wezen verwijst schuldsanering naar een gewijzigde financieringsovereenkomst of lening, terwijl de herfinanciering van schulden gelijk is aan een vervangende lening.

Krediet

Wanneer een schuld wordt geherfinancierd, is het doorgaans noodzakelijk om voldoende kredietwaardigheid te hebben om in aanmerking te komen voor de herfinancieringslening.Door herfinanciering is het mogelijk dat een persoon zijn oorspronkelijke lening aflost en één schuldeiser tevredenstelt. Dit heeft op zijn beurt de potentie om de credit score van het individu te verhogen omdat er een extra record is van een positieve betalingsgeschiedenis.

Wanneer een schuld wordt geherstructureerd, kunnen schuldeisers opmerken dat de oorspronkelijke overeenkomst van de persoon in gebreke is gebleven en dit kan schadelijk zijn voor de kredietwaardigheid van een persoon of bedrijf. Eventuele wanbetalingen en achterstallige betalingen in verband met herstructurering worden gewoonlijk opgenomen in het kredietrapport van de kredietnemer.

Onderhandelingen

Een lener onderhandelt met een schuldeiser om iets financieel voordelig te krijgen wanneer schuld wordt geherstructureerd. Dit voordeel kan de vorm hebben van lagere rentetarieven of kwijtgescholden vergoedingen. Het onderhandelingsproces kan een aanzienlijke periode in beslag nemen, omdat zowel de lener als de crediteur aanbiedingen moeten doen en overwegen voordat een compromis kan worden bereikt. Een bekwame financierende onderhandelaar kan de algehele financiële situatie van de lener vaak aanzienlijk verbeteren door een proces van schuldsanering.

Omdat de nieuw verkregen lening door middel van herfinanciering het individu in staat stelt om volledig te voldoen aan al zijn financiële verplichtingen onder de oorspronkelijke lening, is er gewoonlijk geen behoefte aan een onderhandelingsproces met de oorspronkelijke schuldeiser. Bepaalde onderhandelingen kunnen plaatsvinden met de nieuwe crediteur tijdens het hele proces van het aangaan van een nieuw contract, voornamelijk met betrekking tot rentetarieven, maar in de meeste gevallen zoekt een lener gewoon door totdat hij een geldverstrekker vindt bereid om hem aanvaardbare voorwaarden aan te bieden.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder