Financieel Adviseur

De risico's van beleggen in kunst en verzamelobjecten

'Als je alleen in Nederlandse aandelen belegt, loop je risico' - RTL Z BEURSSPEL (Juli- 2019).

Anonim

Collectibles zijn een alternatieve investering, wat betekent dat ze geen aandelen, obligaties, onroerend goed of contanten zijn. Sommige investeerders springen met beide voeten in verzamelobjecten, ervan uitgaande dat ze hun fortuin kunnen verdienen in een wereld vol plannen, oplichters en fraudeurs. Iemand die de markt goed kent, herkent deze bedreigingen en kan zijn geluk verdienen met het kopen en verkopen van verzamelobjecten, maar deze mensen zijn zeldzaam. Als je denkt dat je in staat bent om deze bedreigingen te identificeren en koopjes te vinden die op toekomstige datums te koop worden aangeboden, ga er dan voor; maar houd er rekening mee dat er veel nadelen zijn om te investeren in verzamelobjecten waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je erbij betrokken raakt.

Nadelen

Kosten: Je hoort altijd verhalen over iemand die een paar dollar uitgeeft aan een garage sale of iets op zolder vindt en het verkoopt voor een fortuin. Dit gebeurt wel, maar waarschijnlijk zal het niet met je gebeuren. Als je echt geld wilt verdienen met verzamelobjecten, moet je geld uitgeven aan waardevolle spullen. Als u van plan bent om deze items lang vast te houden, zullen ze het waarschijnlijk waarderen, maar "waarschijnlijk" is geen garantie. Het is nog steeds mogelijk dat u een grote hoeveelheid geld uitgeeft en nooit een rendement ziet.

Fiscale verplichting: De vermogenswinstbelasting op de verkoop van een collectible is een flinke 28%. Als u een collectible in minder dan een jaar verkoopt, wordt het belast als gewoon inkomen.

Gebrek aan informatie: Wanneer u aandelen, obligaties, grondstoffen en valuta verhandelt, hebt u toegang tot een schat aan informatie die u kan helpen de juiste richting op te gaan. Hoewel er nog steeds informatie beschikbaar is over verzamelobjecten, is de hoeveelheid informatie die u over een verzamelobject kunt achterhalen beperkt in vergelijking met het verhandelen van iets op openbare markten.

Moeilijke composities: Het is belangrijk om naar comps te kijken, maar als een vergelijkbare antiek wordt geschat op $ 10.000, betekent dat niet dat je antiek voor hetzelfde bedrag wordt beoordeeld. Veel zal afhangen van de staat van het verzamelobject.

Illiquid: Het verkopen van verzamelobjecten kan een uitdaging zijn omdat het vaak moeilijk is om een ​​koper te vinden.

Vervalsingen: ze zijn overal in de verzamelaarsmarkt. Neem alle voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat u niet in deze val loopt.

Ervaring is duur: Als u echt goed wilt zijn in het kopen en verkopen van verzamelobjecten, moet u waarschijnlijk eerst geld verliezen. Er is geen vervanging voor ervaring, en de beste ervaring is vallen en opstaan.

Geen inkomsten of dividenden: In tegenstelling tot andere soorten investeringen, wordt u niet voor belegging betaald.U ontvangt absoluut niets vanuit een monetair oogpunt totdat het artikel is verkocht.

Prestaties van de beurs: U zult vaak lezen dat verzamelobjecten niet zijn gekoppeld aan de prestaties van de aandelenmarkt. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar het is niet helemaal waar. Wanneer de aandelenmarkt vliegt, hebben beleggers meer besteedbaar inkomen, wat leidt tot meer aankopen van verzamelobjecten. Wanneer de aandelenmarkt daalt, hebben beleggers minder besteedbaar inkomen, wat een negatieve invloed heeft op de markt voor verzamelobjecten.

Hoge kosten / kosten: Als u betaalt voor behandeling, opslag, marketing en / of verzekering, betaalt u hoge kosten. In veel gevallen moet u ook betalen voor onderhoud en restauratie.

Potentieel voor vernietiging: Als er brand of een vloed in uw huis is, gaat de waarde van uw collectibles naar $ 0. Er zijn veel andere scenario's die kunnen leiden tot de vernietiging van een collectible. Plan dienovereenkomstig. (Voor gerelateerde informatie, zie: Grootste miljonair Flops .)

De bottom line

Investeren in collectibles kan leiden tot aanzienlijk rendement, maar er zijn veel risico's. Zelfs als u deze risico's vermijdt, moet u nog steeds alle belastingen, vergoedingen en kosten administreren. Als je echter 10 jaar geleden een verzamelobject voor $ 500 hebt gekocht en nu voor $ 8,000 wordt getaxeerd, ben je niet van streek. (Zie voor verwante literatuur: Beste alternatieve beleggingen op de aandelenmarkt .)

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder