Pensioen

Veiligste landen om zich terug te trekken in Latijns-Amerika

FARMLANDS (2018) Official Documentary (Juli- 2019).

Anonim

Technisch gezien omvat Latijns-Amerika de delen van de Noord- en Zuid-Amerikaanse continenten ten zuiden van de Verenigde Staten, waar het Spaans, Portugees en Frans worden officieel gesproken. Elk jaar trekken miljoenen toeristen naar deze landen om te genieten van stranden, regenwouden, bergen, rijke biodiversiteit, geschiedenis en cultuur. Een aanzienlijk aantal expats landt daar ook - op zoek naar avontuur, een verandering van omgeving en een lagere kosten van levensonderhoud tijdens pensioen .

Als u overweegt met pensioen te gaan in het buitenland - waar ook ter wereld - is het natuurlijk dat u zich zorgen maakt over de veiligheid. Veel Latijns-Amerikaanse landen behaalden gunstige scores op de Global Peace Index 2015 (de meest recente beschikbare gegevens), een maat voor de relatieve rust van 162 landen wereldwijd - die 99% van de wereldbevolking vertegenwoordigen - samengesteld door de Instituut voor Economie en Vrede. De index meet de vrede op basis van 23 kwalitatieve en kwantitatieve indicatoren, inclusief aan de gang zijnde binnenlandse en internationale conflicten; maatschappelijke veiligheid en beveiliging (inclusief criminaliteitscijfers); en militarisering.

Hier is een korte piek in de vijf veiligste landen om zich terug te trekken in Latijns-Amerika, genoteerd in volgorde van hun Global Peace Index-ranglijst (van meest tot minst vreedzaam).

1. Chili

Global Peace Index Rank: 29/162

Dit kustgebied is het meest vredig in Latijns-Amerika, volgens Index-ranglijsten. Chili overspant 2, 653 mijl van noord naar zuid langs de westflank van Zuid-Amerika. Het is geografisch divers: in het noorden is de Atacama-woestijn - de droogste niet-polaire woestijn ter wereld. In de zuidelijke regio vind je weelderige bossen en weilanden, vulkanen, meren en een doolhof van fjorden, inhammen en eilanden. Een groeiende gemeenschap van expats roept Chili naar huis vanwege de hoge levensstandaard, de prachtige omgeving, gastvrije inwoners en redelijke kosten van levensonderhoud. (Zie Top 5 steden met pensioen te gaan in Chili en Met pensioen gaan in Chili met $ 200.000 besparingen? voor meer.)

2. Costa Rica

Global Peace Index Rank: 34/162

Costa Rica - "de rijke kust" - is een populaire pensioenbestemming dankzij de vele strandplaatsen, regenwouden, vulkanen, vriendelijke ticos ( de lokale bevolking) en lage kosten van levensonderhoud. Voor de actieve set zijn er ook tal van avontuurlijke activiteiten, zoals wildwaterraften, canopy tours en 's nachts regenwoud wandelingen, om er maar een paar te noemen.Het land ligt in de tropische zone, zodat bewoners het hele jaar door genieten van een tropisch klimaat. Parken en beschermde gebieden - die ongeveer 25% van het landoppervlak van Costa Rica beslaan - helpen de uitgebreide biodiversiteit van het land te beschermen. (Lees 4 Redenen waarom Amerikanen met pensioen gaan in Costa Rica en met pensioen gaan in Costa Rica met $ 200.000 besparingen? voor aanvullende informatie.)

3. Uruguay

Global Peace Index Rank: 44/162

Dit kleine Zuid-Amerikaanse land staat bekend om zijn wijd open stranden, vissersdorpjes, Atlantische kustwildernis - zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en walvissen - plus zijn gaucho cultuur, met grote luchten, veeboerderijen en bekwame ruiters. Een andere attractie van Uruguay: natuurlijke warmwaterbronnen, die al sinds de oudheid worden gebruikt vanwege hun vele voordelen voor de gezondheid. Voor gepensioneerden beschikt het land over een stabiele economie, een mild klimaat, betaalbare gezondheidszorg, vriendelijke lokale bevolking en een goed ontwikkelde infrastructuur. (Voor meer informatie, zie Top 4 steden met pensioen gaan in Uruguay en Hoeveel geld moet je met pensioen in Uruguay? )

4. Argentina

Global Peace Index Rank: 60/162

Het op één na grootste land in Zuid-Amerika, Argentinië, heeft een aantal van 's werelds meest spectaculaire landschappen: rijke vlaktes, steile bergen, weelderige oerwouden, enorme gletsjers, krachtige watervallen en kustlijnen gespikkeld met zeeolifanten, pinguïns en walvissen. Temidden van al deze natuurlijke schoonheid is een gecultiveerd land dat met Europa is vergeleken op het gebied van architectuur, kunst, muziek en literatuur - zonder de hoge kosten van levensonderhoud. (Check out Met pensioen gaan in Argentinië met $ 200.000 aan besparingen? en Met pensioen gaan in het buitenland: Cosmopolitan Cities voor een diepere blik.)

5. Panama

Global Peace Index Rank: 64/162

Panama is uitgegroeid tot een van 's werelds beste pensioenparadijzen vanwege de lage kosten van levensonderhoud, betaalbare gezondheidszorg en een pensioenvisumprogramma dat is gericht op het verwelkomen van expats: gebruik uw Pensionado Visa om 25% korting te krijgen op vluchten (binnenlands en internationaal), 50% korting op entertainment, 30% korting op openbaar vervoer, 25% korting op restaurants en 25% korting op nutsvoorzieningen (elektriciteit, telefoon en water). Het heeft ook een infrastructuur die zowel modern als in goede staat van onderhoud is, plus een hoofdstad die vele U. S. en Europese steden in termen van cultuur, sfeer en gemakken wedijvert. (Check out 6 Redenen waarom Amerikanen met pensioen gaan in Panama en Met pensioen gaan in Panama: de voor- en nadelen voor meer informatie.)

De bottom line

Natuurlijk zijn deze vijf landen zijn niet de enige "veilige" plaatsen om te bezoeken - of te leven - in Latijns-Amerika. Andere landen die redelijk goed scoorden op de Global Peace Index zijn Nicaragua (74/162), Ecuador (84/162), Paraguay (89/162) en Bolivia (90/162), evenals Peru en Guyana, die vastliepen ( 92/162). Daarentegen is de Amerikaanse ranglijst 94.

Alvorens beslissingen te nemen over met pensioen gaan in het buitenland, is het belangrijk om de voor- en nadelen af ​​te wegen - en om realistische verwachtingen te hebben over hoe het zal zijn om in het buitenland te wonen gedurende lange tijd. termijn, in plaats van gewoon als toerist op bezoek te gaan.

Houd er rekening mee dat u zich aanmeldt bij het Smart Traveler-inschrijvingsprogramma (STEP) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat beveiligingsupdates biedt aan Amerikaanse burgers die reizen of in het buitenland verblijven en maakt het eenvoudiger voor de dichtstbijzijnde VS ambassade of consulaat om in geval van nood contact met u en / of uw gezin op te nemen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder