Persoonlijke Financiën

Zelfsturende auto's kunnen de auto-industrie (GM, F)

Jan Hendrik Dronkers DG Infrastructuur: Luchtvaart, Maritiem & Treinen - KNMI, RDW, Zelfsturing, AI (Juni- 2019).

Anonim

Autoloze auto's hebben al eeuwenlang menselijke belangstelling gewekt. Leonardo Da Vinci schetste de plannen voor een hypothetische zelfrijdende wagen aan het einde van de 14e eeuw en mechanische stuurautomaten voor vliegtuigen ontstonden in de jaren dertig van de vorige eeuw. Tijdens de New York World's Fair maakten bezoekers kennis met het concept van een zelfrijdende auto als onderdeel van de toekomstvisie op Futurama in General Motors (GM). Een echte auto zonder bestuurder is echter tot voor kort ongrijpbaar gebleven. In de jaren zestig werd een autonoom voertuig ontwikkeld als een mogelijke maanrover voor de Apollo-astronauten. Door technologische vooruitgang op het gebied van wereldwijde positionering (GPS), digitale kaarten, rekenkracht en sensorsystemen is het eindelijk werkelijkheid geworden. Inspanningen van DARPA, de onderzoekstak van het Amerikaanse leger, maar ook van privé-ondernemingen zoals in de auto-industrie en met name van

Google (GOOG), hebben de ontwikkeling versneld van praktische veilige auto's zonder bestuurder. en efficiënt op elke moderne rijbaan. Maar wat zijn de potentiële effecten van auto's zonder bestuurder op de auto-industrie en de grotere economie?

Gevolgen voor de auto- en aanverwante industrie

De automobielindustrie is historisch traag geweest om te reageren op technologische veranderingen. Traditionele autofabrikanten waren terughoudend om een ​​volledig uitgeruste elektrische auto te ontwikkelen en start-ups zoals

Tesla Motors (TSLA) zijn opgericht om te innoveren. Als er auto's zonder bestuurder worden gebruikt, is het aannemelijk dat technologiebedrijven zoals Google of Apple (AAPL) het voortouw zullen nemen en de winst van traditionele autobedrijven zoals GM, fors zullen ondermijnen (F) of Toyota (TM). (Zie ook: Hoe de automobielindustrie is veranderd .) Een serieuze implicatie van een wereld die wordt gedomineerd door auto's zonder bestuurder, is dat particulier bezit van auto's een zaak van het verleden kan worden. Als er auto's zonder bestuurder kunnen worden opgeroepen door een gebruiker die een Uber-achtige app gebruikt, is het voor die gebruiker niet nodig om een ​​eigen auto te bezitten, laat staan ​​meerdere auto's. De bestuurderloze auto haalt je op, zet je af en gaat vervolgens naar een andere gebruiker of gebruikers. Een gedecentraliseerde vloot van onbemande auto's zou daarom kunnen worden gedeeld door vele behoeftige attracties. Als dit zou gebeuren, zou dit zeker de verkoop van nieuwe en gebruikte auto's schaden, tenzij fabrikanten en dealers zich snel zouden kunnen aanpassen.(Zie ook:

Hoe verdienen geldautomaten zoals Uber geld? ) Automobilisten zonder bestuurder beloven dat hun producten veilig zullen zijn en dat ongelukken zullen verminderen. Dronken rijden zal een ding van het verleden worden als dronken passagiers worden chauffeur door hun mechanische Hobsons. Als gevolg hiervan kan de incidentie van gevaar drastisch dalen - een ernstige impact op autoverzekeringsmaatschappijen zoals

Allstate (ALL), GEICO (BRK. A) en Progressive (PGR). Aangezien er vermoedelijk minder ongevallen zouden zijn, zouden de kosten van verzekering kelderen, net als de winstgevendheid van verzekeringsmaatschappijen. Aan de positieve kant hoeven deze bedrijven niet zoveel uit te betalen in claims, maar de claimervaring speelt een grote rol in de prijsbepaling van het beleid. Auto's zonder bestuurders beloven ook meer energie-efficiënt te zijn, wat de vraag naar benzine tot op zekere hoogte zou kunnen beïnvloeden.

Morgan Stanley (MS) heeft onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat auto's zonder bestuurder de economie $ 488 miljard aan jaarlijkse besparingen kunnen besparen door het verminderen van verkeersongevallen en nog eens $ 158 miljard aan besparingen als gevolg van lagere brandstofkosten. (Zie ook: 20 industrien bedreigd door technische verstoring .) Invloed op de grote economie

Zonder de noodzaak om aan het stuur te zitten, kunnen forenzen deelnemen aan productieve activiteiten terwijl de auto's rijden zelf. Het rapport van Morgan Stanley schat dat het vervangen van traditionele auto's door auto's zonder bestuurder in de Verenigde Staten 507 miljard dollar zou kunnen bijdragen aan de economie als gevolg van de toegenomen productiviteit van de werknemers. Bovendien zullen verkeer en congestie grotendeels verdwijnen en zal er naar schatting $ 138 miljard aan jaarlijkse besparingen worden toegevoegd, omdat mensen in staat zijn om daar te komen waar ze efficiënter willen zijn.

De totale geschatte jaarlijkse besparing is meer dan $ 1. 3 biljoen, of meer dan 7% van het bruto-bbp, een echt significant positief effect op de economie.

Het is echter niet allemaal goed nieuws. Vrachtwagens over land en andere vervoersdiensten die afhankelijk zijn van menselijke bestuurders, worden grotendeels achterhaald door auto's en vrachtwagens zonder bestuurder. Waarschijnlijk neemt de werkloosheid in die sectoren toe, waaronder vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs, taxichauffeurs, chauffeurs en tot op zekere hoogte zware machinebedrijven, waarbij dit soort banen nooit terugkomen. Die laagopgeleide werknemers zullen het misschien moeilijk vinden om nieuwe banen te vinden in de steeds meer door technologie aangestuurde economie.

The Bottom Line

Eens slechts een verre droom, zijn auto's zonder bestuurder nu technisch haalbaar en komen ze mogelijk eerder dan later naar een straat bij u in de buurt. Bestuurdersloze auto's zullen de auto- en aanverwante bedrijfstakken verstoren, waardoor de resultaten van bedrijven die zich niet snel aanpassen, ernstig worden geschaad. Tegelijkertijd zullen de voordelen voor de maatschappij en de macro-economie positief en aanzienlijk zijn. Er zullen echter een kleiner aantal zijn dat ontheemd raakt door de nieuwe technologie en niet zal profiteren van de grotere maatschappelijke voordelen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder