Pensioen

Moet u dit jaar met pensioen gaan in Griekenland?

Twee derde vrouwen geen recht op vervroegd pensioen (Mei 2019).

Anonim

Griekenland is een prachtig land met een mild klimaat, prachtige eilanden en verbazingwekkende architectuur. Een artikel van Reuters meldt dat toerisme goed is voor ongeveer 20% van de economische productie van het land. Het is duidelijk dat Griekenland een leuke plek is om te bezoeken, maar zou je daar met pensioen willen wonen? Zou u daar moeten wonen?

Een crisiseconomie

In november vorig jaar rapporteerde de New York Times dat de schuldquote van Griekenland tot het bruto binnenlands product (bbp) in het vierde kwartaal van 2014 meer dan 150% bedroeg. 25. 6%, vergeleken met het EU-gemiddelde van 9,8%. Ondanks reddingsoperaties van in totaal 264 miljard euro heeft Griekenland nog een lange weg te gaan voordat de economie als stabiel kan worden beschouwd. (Zie voor meer De val van de Griekse economie .)

Een groot deel van het probleem, zoals ook gerapporteerd door de Times, is dat het grootste deel van het bailout-geld aan de internationale schuldeisers van Griekenland ging betalen, waaronder het Internationaal Monetair Fonds (IMF), in plaats van te worden doorgesluisd naar de lokale economie. Hoewel financiële hervormingen zijn geïmplementeerd, zijn ze gewoon niet genoeg.

Het is niet verrassend dat de economische druk andere factoren op het land heeft gelegd, zoals meer criminaliteit, meer stakingen, minder school- en ziekenhuisdiensten, minder toegang tot essentiële en luxe goederen en een hogere echtscheidingspercentage. (Zie voor meer Bezuinigingen: wanneer de overheid haar gordel aanhaalt .)

Natuurlijk wordt niet elk deel van Griekenland op dezelfde manier door de economie getroffen. Volgens een CNBC-artikel uit 2015, hebben de rijke Grieken "een laag profiel behouden" door duidelijke indicaties van rijkdom te vermijden - om geen afgunst of andere negatieve emoties te wekken bij hun worstelende mede-Grieken - maar ze hebben nog steeds welvaart en kunnen het zich veroorloven om te leven vrij goed.

Een zilveren voering of twee

Een effect van de economische ellende van Griekenland is een opmerkelijke daling van de vastgoedprijzen. Volgens Forbes zijn de algemene vastgoedprijzen sinds het derde kwartaal van 2008 met gemiddeld 40% gedaald. Dat is goed nieuws voor mensen die een koopje willen sluiten, zoals gepensioneerden die een nieuwe woonplaats nodig hebben. Een woord van waarschuwing: als de bodem nog verder daalt, kunnen kopers vinden dat hun huizen minder waard zijn dan waarvoor ze betaald hebben. Als economische stress aanzienlijke dalingen in gemeentelijke diensten veroorzaakt, kan dat ook bijdragen aan een waardevermindering van onroerend goed en meer problemen bij het doorverkopen, mocht de huiseigenaar verder willen gaan.

In de tussentijd zullen expat-gepensioneerden die naar Griekenland gaan nu profiteren van een gunstige kosten van levensonderhoud: volgens online database Numbeo, waar Consumer Reports de duimen voor ophaalt, zijn de kosten van levensonderhoud in Griekenland 23.42% lager dan in de Verenigde Staten. Vanaf februari 2016 omvatten de gegevens 16, 184 inzendingen van de afgelopen 18 maanden van 1135 verschillende bijdragers.

Natuurlijk vertellen de statistieken slechts een deel van het verhaal, aangezien gemiddelden precies dat zijn - gemiddelden. Toch zal iedereen die eraan denkt om met pensioen te gaan in Griekenland deze of soortgelijke informatie willen bekijken wanneer hij een beslissing neemt. Lezen 5 Redenen Amerikanen die zich in het buitenland terugtrekken zullen je helpen bij het organiseren van je gedachten.

Is pensioen in Griekenland goed voor u?

Laten we kort samengevat: Griekenland heeft een prachtige omgeving, een mild mediterraan klimaat, goedkoop onroerend goed en lagere kosten van levensonderhoud dan de Verenigde Staten. Waarom zou niemand die erover denkt om met pensioen te gaan naar Griekenland kijken lang naar Griekenland kijken? Maar gaat het met pensioen in Griekenland precies voor jou, vooral nu?

In een eerder dit jaar gepubliceerd artikel meldde de Guardian dat de economie van Griekenland aanzienlijk slechter kan worden voordat deze beter wordt. Hoewel premier Alexis Tsipras zegt dat 2016 "een definitieve uitweg uit de economische crisis" zou kunnen brengen, delen de meeste Griekse burgers zijn optimisme niet. In een recente peiling, 70. 5% van de respondenten voorspelde dat de economie in 2016 zou verslechteren. Misschien niet verrassend, 86% is ontevreden over de prestaties van de overheid. (Zie voor meer informatie Een blik op het slordige begrotingsbeleid van Griekenland .)

De bottom line

Ondanks de vele charmes van Griekenland zijn de financiële problemen nog lang niet voorbij. Tot op heden beheren de welgestelden de veranderingen prima, maar burgers met meer bescheiden middelen blijven worstelen met de hoge werkloosheid, vermindering van de diensten en een omgeving van sociale en psychologische stress.

Of u nu met pensioen gaat in Griekenland, is afhankelijk van vele factoren, inclusief hoeveel u daar eigenlijk wilt wonen en of u over de financiële middelen beschikt om comfortabel in de huidige economie te leven en eventuele toekomstige stormen te doorstaan. economie verslechteren. (Zie voor meer informatie Top 5 pensioengroepen in Griekenland: welke voor u?, kunt u met pensioen gaan in Griekenland met $ 200.000 aan besparingen? en besparingen nodig om met pensioen te gaan in het buitenland .) De beste aanpak, als je geïnteresseerd bent, is om daar een lange vakantie te nemen, huur een appartement voor meerdere maanden, indien mogelijk, waar je hoopt te vestigen, en zie hoe het voelt.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)
Inzichten

Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Foot Locker (FL)

Opgericht in 1879, Foot Locker Inc . (NYSE: FL) is gedwongen om de bedrijfsactiviteiten in de loop van de tijd te veranderen om tegemoet te komen aan de atletiekmarkt. Tegenwoordig levert het goederen aan sporters ongeacht geslacht, geografische locatie of sport naar keuze. Om dit te doen, exploiteert het een groot aantal dochterondernemingen en merknamen die gespecialiseerd zijn in een specifiek product of sport.
Lees Verder
Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race
Inzichten

Hoe Amazon de Artificial Intelligence Race

Hoewel veel waarnemers overwegen Amazon. com Inc. ( AMZN ) om een ​​onstopbare kracht te zijn die de concurrentie overal mee naartoe neemt, met name in retail en cloudcomputing , de velden van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) zijn bijzonder belangrijke gebieden waar het achterblijft,
Lees Verder