Financieel Adviseur

Sommige annuïteiten verliezen vrijstelling fiduciaire regel

Roswell Incident: Defense Department Interviews - Jed Roberts / Marilyn Strickland / Alice Knight (Juni- 2019).

Anonim

Veel verzekeringsmakelaars en agenten die ervan uitgingen dat fixed-indexed annuities vrijgesteld zijn van de BIER-bepaling in de nieuwe fiduciaire rekening, hebben een onbeleefde schok. De laatste taal van de factuur die deze maand werd vrijgegeven, plaatst producten met een vaste index in dezelfde categorie als variable annuities (VA's), wat een grote verandering is ten opzichte van het voorlopige voorstel. Dit kan leiden tot vergelijkbare veranderingen in de markt voor vast geïndexeerde annuïteiten als voorspeld voor de VA-markt en laat de VA-sector zonder een noodplan waarvan zij dacht dat het erop zou kunnen rekenen om de impact van de factuur te verminderen.

Onaangename verrassing

Sheryl Moore, president en CEO van Moore Market Intelligence, zei: "Geïndexeerde annuïteiten waren plan B van variabele annuitycarriers. Nu moeten ze met Plan C komen." Vóór het ministerie van Labour (DOL) gaf de nieuwe regel in zijn definitieve vorm, geïndexeerde en variable annuity-contracten werden vrijgesteld krachtens een statuut bekend als verboden vrijstelling van vrijstelling (PTE) 84-24. Dit maakte de verkoop mogelijk van geïndexeerde en variabele producten aan pensioenplanklanten onder een commissionabele overeenkomst. Maar deze vrijstelling is nu verleden tijd voor deze producten en ze moeten allebei worden verkocht onder de Best Interest Contract Exemption-voorziening die is uiteengezet in de nieuwe wet.

Veel critici zijn sterk van mening dat deze vrijstelling onterechte aansprakelijkheid creëert voor makelaars en agenten die ze verkopen en leiden tot lichtzinnige rechtszaken over de vraag of zij in het onvoorwaardelijke belang van de klant handelden. Chris Joline, een van de opdrachtgevers bij PwC, zegt: "De laatste regel heeft ervoor gezorgd dat zeer duidelijke vast geïndexeerde annuïteiten nu onder de BICE vallen en ik weet dat veel van de lijfrentetelers erop rekenden dat 84-24, zakelijk-als -usual. Wat we in eerste instantie dachten dat veel VA-maatschappijen zouden gaan naar vaste geïndexeerde annuïteiten omdat het eenvoudiger zou zijn om die te verwerken, en ze hebben veel van dezelfde kenmerken. Nu zien we dat niet als waarschijnlijk. Onnodig te zeggen dat deze ommekeer van de gebeurtenissen een behoorlijke klap is geweest voor verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in de geïndexeerde lijfrentemarkt. Maar niet iedereen is verbaasd over de definitieve uitspraak van het wetsvoorstel. De president en CEO van het Verzekerde Pensioen Instituut zeiden dat gesprekken die de handelsorganisatie had met DOL-functionarissen hen een vrij duidelijke indicatie gaven dat alleen relatief eenvoudige lijfrenteproducten zoals vaste en onmiddellijke lijfrentes hun vrijstelling zouden behouden.

Troost?

Maar annuity-producenten hebben wel een troosteloze troost, omdat rechtlijnige fixed annuity-producten deze vrijstelling wel behouden.Hoewel de industrie verwachtte dat geïndexeerde producten zouden worden ingepalmd met vaste producten in plaats van hun variabele tegenhangers, hebben ze nog steeds één belangrijke weg ongemoeid gelaten. De laatste taal in het wetsvoorstel zegt dat het deze keuze heeft gemaakt omdat geïndexeerde annuïteiten 'vaak behoorlijk complex zijn en onderworpen aan significante belangenconflicten op het verkooppunt (en) zouden moeten worden verkocht onder de strengere voorwaarden van de Best Interest Contract Exemption. Een andere kruimel zou kunnen zijn dat de BICE-bepalingen misschien niet zo belastend zijn als aanvankelijk was voorspeld, omdat de BICE-overeenkomst niet hoeft te worden ondertekend tot het verkooppunt volgens de laatste bepalingen van de factuur. Het totale aantal bekendmakingen is ook verminderd ten opzichte van wat ze onder de voorgestelde wet waren, en de vrijstelling is ook verduidelijkt zodat er geen voorkeur is tegen het presenteren en verkopen van eigen producten. Even belangrijk is het feit dat het tijdschema voor de uitvoering van deze wijzigingen is verlengd tot een jaar. Dit kan allemaal betekenen dat de verkoop van variabele contracten mogelijk niet zo veel terugloopt als werd geprojecteerd.

Laura Bazer, vice-president en senior credit officer bij het ratingbureau van Moody's, verklaarde: "Ik zou zeggen dat de verkoop van variable annuities zal worden beïnvloed, maar mogelijk niet zo veel als mensen dachten. Maar we zullen het moeten zien, en het zal afhangen van de specifieke kenmerken van het bedrijf dat het product verkoopt. "Een mogelijke verandering die uit de rekening kan voortvloeien, is een beweging in de richting van op vergoedingen gebaseerde lijfrentecontracten in plaats van die welke een commissie betalen. Dit type contract zou worden vrijgesteld van de BICE-vereisten en kan een uitvoerbaar alternatief zijn voor pensioenplanadviseurs die compliant willen blijven en toch een passende vergoeding voor hun diensten ontvangen.

De bottom line

De nieuwe fiduciaire factuur die deze week werd uitgegeven, zal een substantiële impact hebben op de pensioenplanningsindustrie, zelfs als de verkoop van variabele en geïndexeerde lijfrenteproducten niet wordt beïnvloed. De BICE-vereisten en andere bepalingen in dit wetsvoorstel zullen waarschijnlijk leiden tot grote veranderingen in de manier waarop annuity-producten worden verkocht, verkocht en beheerd door adviseurs van alle niveaus.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder