Handel

Aandelenopties om te handelen volgens Intraday Momentum Index (GOOG, CF)

#46 Alles over beleggen met Janneke Willemse (Mei 2019).

Anonim

Bijna alle technische indicatoren die geschikt zijn voor handel in opties zijn momentum -indicatoren die proberen de overbought- en oververkochte markten te identificeren, en dus prijsomkeringen en gerelateerde trends. De intraday-impulsindexindicator, of de IMI, is zo'n technische indicator. Wanneer gebruikt om opties te verhandelen op onderliggende effecten die de juiste kenmerken hebben, biedt het gebruik van IMI een hoog winstpotentieel. ( Zie voor gerelateerde metingen Belangrijkste technische indicatoren voor handel in opties )

In dit artikel zullen we de kenmerken van onderliggende aandelen vermelden die voldoen aan de IMI-indicatorcriteria. We zullen ook bespreken welke optiecontracten kunnen worden verhandeld op de geselecteerde onderliggende waarde voor maximale winst. In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat de lezer al bekend is met de terminologie en concepten van opties.

Berekening van Intraday-momentumindex

De <249> intraday-momentumindex is gebaseerd op de integratie van twee populaire technische indicatoren: de relatieve sterkte-indicatoren (RSI) en intraday kandelaars . Het concept blijft vergelijkbaar met RSI en omvat de overweging voor intraday open en close prijzen. De IMI-indicator legt een verband tussen de open en de gesloten prijs van een aandeel gedurende de handelsdag, in plaats van hoe de open en gesloten prijzen variëren tussen verschillende dagen. Deze combinatie levert een berekende waarde op die zal helpen om een ​​overbought of oververkochte conditie aan te geven. Omdat het rekening houdt met de meest recente prijsvariaties, probeert het de overbought en oververkochte voorwaarden nauwkeuriger te identificeren. IMI wordt als volgt berekend:

Indien Sluiten> Open: Gains (n) = Gain (n-1) + (Close - Open); Verliezen (n) = 0 (Up Day, White Candlestick)

 1. If Close
 2. Win winsten en verliezen voor afgelopen n gekozen periodes om winsten (som) en verliezen (som)
 3. IMI = 100 x (winsten (som) / ( Winsten (som) + Verliezen (som)) (ie, IMI is het percentage winst op het totaal aan winsten en verliezen over de laatste n perioden.
 4. De formule biedt handelaren de flexibiliteit om hun eigen gewenste waarden te gebruiken voor n, waarbij n komt overeen met dagen.

Berekeningen beginnen met "Gain (0 day) = 0" en "Loss (0) = 0" om Gain te berekenen 1. Bereken Gain 2, Gain 3, enzovoort, progressief.

De meeste handelaren gebruiken de waarde van 14 dagen.

Een waarde van 70 of hoger geeft overbought aan, terwijl een waarde van 30 of lager als oververkocht wordt beschouwd.

Anatomie van de Intraday Momentum Index (IMI)

We streven ernaar aandelen (de onderliggende waarde) te identificeren die zullen resulteren in IMI-waarden van meer dan 70 of minder dan 30. Handelsopties op dergelijke onderliggende factoren staan ​​een hoog winstpotentieel toe, zoals IMI beoogt om overbought en oversold onderliggende te identificeren die klaar zijn voor prijsomkeringen. Dit kan op korte termijn grote winsten betekenen. Laten we de kwalificatiecriteria bekijken die aangeven dat een aandeel geschikt is voor de IMI-indicator.

In beide gevallen (punt 1 en 2 hierboven) is de winst- of verlieswaarde afhankelijk van het absolute verschil tussen open en gesloten prijzen. Hoe groter het verschil, hoe groter de resulterende waarde. Effectief zullen aandelen met hoge volatiliteit die hoge prijsschommelingen vertonen resulteren in de gewenste extreme waarden voor IMI (meer dan 70 of minder dan 30).

 • Aangezien het absolute prijsverschil tussen open en gesloten als een belangrijke factor bij de berekeningen fungeert, wordt het raadzaam dure voorraden te selecteren (meestal meer dan $ 80).
 • Het selecteren van aandelen met een bètawaarde van 1 of hoger wordt aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat aandelen met een hoge prijs worden aangevuld met hoge volatiliteit.
 • Intraday-handel vereist een hoge
 • liquiditeit (met andere woorden, ze moeten snel en eenvoudig te koop en te verkopen zijn tegen de juiste prijs). Het verhandelde volume van de onderliggende aandelen en de opties moeten hoog genoeg zijn om de liquiditeit te waarborgen. Laten we een paar onderliggende aandelen bekijken die voldoen aan de bovenstaande criteria en waarvan de opties geschikt zijn voor op IMI-gebaseerde handel in opties.

Google Inc.

 • ( GOOG ). De gigant van internetzoekmachines heeft een dure prijs (handel ongeveer $ 535 per aandeel). Het staat ook bovenaan de lijst voor handelsopties op basis van de IMI-indicatiestrategie. Het heeft een gematigde bètawaarde van 1. 1 en een hoge liquiditeit met een gemiddeld handelsvolume van meer dan 2 miljoen aandelen per dag. Het vormt regelmatig de kortetermijnpatronen voor prijsomkeringen die gemakkelijk door de IMI-indicator kunnen worden vastgelegd. CF Industries Holdings Inc
 • ( CF ). CF Industries is actief in de productie en distributie van stikstof- en fosfaatmeststoffen en aanverwante chemische producten. Met een hoge bètawaarde van 1. 58 en prijzen schommelende in het bereik van $ 63, CF Industries regelmatig toont hoge schommelingen in prijzen. Met een gemiddeld handelsvolume van meer dan 650.000 aandelen per dag, komt CF Industries vaak in het overbought en oversold bereik terecht, waardoor het geschikt wordt gemaakt voor het verhandelen van opties op de IMI-indicator. Wynn Resorts Ltd
 • ( WYNN ). Het bedrijf is eigenaar en exploitant van casinoresorts en heeft een sterke aanwezigheid in Las Vegas en Macau. Momenteel handelt het rond de $ 100 met een hoge bètawaarde van 1. 36 en een gemiddeld handelsvolume van 2. 5 miljoen aandelen. Tradingopties op deze onderliggende waarde op basis van de IMI-indicator bieden een hoog winstpotentieel. Netflix Inc
 • ( NFLX ). Netflix is ​​actief op het gebied van internet- en televisienetwerken en biedt contentdiensten op basis van een abonnement en on-demand aan gebruikers in meer dan 50 landen.Met een onderliggende aandelenkoers van $ 664 per aandeel en een gemiddeld handelsvolume van 2 miljoen om voldoende liquiditeit te garanderen, is het een goede kandidaat voor het verhandelen van opties op basis van de IMI-indicator. Intuitive Surgical, Inc.
 • ( ISRG ). Intuitive Surgical ontwerpt, produceert en verkoopt chirurgische systemen en aanverwante instrumenten en accessoires. Met een hoge prijs van $ 515 en een gemiddeld handelsvolume van ongeveer 225.000 aandelen per dag, raakt dit aandeel vaak in overbought en oversold gebieden. Dit is de grafiek met de relatieve prestaties van de bovenstaande aandelen in het afgelopen jaar. Afgezien van de waargenomen prijsvariaties, zijn meerdere tussentijdse patronen op korte termijn van toppen en dalen en frequente oscillaties over de nullijn een aanwijzing voor de vereiste volatiliteit en trendbreuken die het winstpotentieel vormen geïdentificeerd door IMI-indicatoren.

Grafiek Courtesy:

Google Finance Apple Inc. (

AAPL ) en Chipotle Mexican Grill Inc ( CMG ) zijn andere potentiële kandidaten voor de handel. Beide hebben echter niet de dagelijkse volatiliteit die nodig is om te handelen met behulp van IMI. Hun bèta-waarden waren de afgelopen maanden laag, maar dat kan in de toekomst veranderen. Aandachtspunten voor IMI-indicatorhandel

Technische indicatoren hebben hun eigen uitdagingen. Kennis van de valkuilen zorgt ervoor dat transacties correct worden geplaatst.

Vermijd het handelen tijdens de eerste en laatste handelsuren wanneer de markt wordt geopend en gesloten. De vluchtigheid is af en toe hoog in deze tijden en kan leiden tot toegang tegen hoge prijzen. De IMI-indicator werkt goed op gevestigde trends, die meestal niet plaatsvinden tijdens het eerste of laatste uur van de handel.

 • Vermijd te handelen wanneer een groot nieuws, zoals de kwartaalresultaten van het aandeel, wordt vrijgegeven. Vermijd ook de handel tijdens grote nieuwsaankondigingen over de markt in het algemeen (bijvoorbeeld tijdens een aankondiging van een rentewijziging).
 • Handelsopties worden geleverd met een eigen reeks complexiteiten. Zowel de long call als short put bieden winst op de onderliggende prijsstijging. Handelaren moeten rekening houden met de impact van
 • volatiliteit van opties en andere factoren die van invloed zijn op optiewaarderingen. Het houden van een stoploss- en winstdoel is absoluut essentieel
 • IMI gaat niet alleen over intraday-schommelingen, maar ook over het identificeren van overbought en oververkochte condities die klaar zijn voor grote waardeomkeringen. Het kan verleidelijk zijn om opties op hoge bèta-aandelen te verhandelen, maar de besluitvorming moet ook gebaseerd zijn op andere factoren, waaronder een hoge prijs en hoge liquiditeit.
 • De onderste regel

Samen met de IMI-indicator worden honderden technische indicatoren gebruikt voor het verhandelen van opties. Ervaren handelaren passen de indicatoren aan die zij gebruiken om in hun eigen handelsbehoeften te voorzien. Technische indicatoren hebben wiskundige afhankelijkheden die, indien genegeerd, soms tot verliesgevende transacties kunnen leiden. Hetzelfde geldt voor de IMI-indicator, omdat ook dat wiskundig afhankelijk is. Optiehandelaars moeten alle wiskundige afhankelijkheden en berekeningen zorgvuldig bestuderen en vervolgens de beste selecteren om aan hun behoeften te voldoen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder