Investeren

Aandelenkoersen Plunge On Emotion, Not Reality

4 larger-than-life lessons from soap operas | Kate Adams (Juni- 2019).

Anonim

(Opmerking: de auteur van deze fundamentele analyse is een financiële schrijver en portfoliomanager.)

De markt van vandaag lijkt soms meer machine dan menselijk te zijn, en de reactie en snelheid van de markt kan zenuwslopend zijn. Dit blijft aantonen waarom beleggen zoveel meer is dan alleen groeipercentages en inkomsten.

Beleggen is deels emotie en deels psychologie, en begrijpen dat een deel van de vergelijking bijna net zo belangrijk is als het begrijpen van een K / W-ratio of een kasstroomoverzicht.

De S & P 500 (SPY) daalt halverwege de handel vrijdag met ongeveer 50 bps, wat een gewone dag leek, maar het was een daling van bijna 1,7% in slechts 30 minuten tijd maakte de dag uniek.

Het nieuws van voormalig Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Michael Flynn die schuldig pleitte aan een FBI-aanklacht, hielp een vonk te ontsteken die de markt uitverkoopde. De uitverkoop was scherp en de snelheid was zenuwslopend.

Nog steeds fragiel

De huidige prijsactie toont dat de aandelenmarkt erg fragiel is. En ondanks de aanzienlijke winsten in 2017, dient het als een herinnering dat de markt zich in een oogwenk kan omdraaien. Maar men moet onthouden wat de S & P 500-index heeft op de hoogten gezien in 2017.

Een terugkeer naar groei

De run in de S & P 500 en voorraden in 2017 lag in het vooruitzicht van een verbeterende economie, niet alleen in de Verenigde Staten, maar in het buitenland. De economische groei is voor het grootste deel begonnen terug te keren naar het wereldtoneel na flirten met recessie-achtige kenmerken voor het grootste deel van 2015 en 2016.

Economische trends blijven sterk

De Amerikaanse economie groeit gestaag voor het grootste deel van 2017, met de meest recente lezing van het BBP voor het derde kwartaal wijzend op een groei van 3, 3 procent. Inderdaad, de Federal Reserve of Atlanta's GDPNow-lezing wijst op een groeipercentage in het vierde kwartaal van 3,5 procent, terwijl tekenen van groei terugkeren naar Europa. De EUobserver meldde dat de economie in Europa in bijna 10 jaar het snelst groeit.

Bezuinigingen op bedrijfsbelastingen, uitgaven voor infrastructuur en deregulering zijn allemaal dingen die kunnen bijdragen aan verdere groei, maar die niet de enige reden zijn waarom de markten in 2017 zijn gestegen.

Winst en economische groei hebben de aanloop tot nu toe aangewakkerd in 2017, en dat is wat de markten in de toekomst zal blijven voeden. Als de winsten beginnen te verslechteren en de economische groei verdwijnt, is het misschien tijd om nerveus te zijn. (Zie meer: ​​ De 'absurd goede' returns van de aandelenmarkt zullen in 2018 verslechteren.)

Michael Kramer is de oprichter van Mott Capital Management LLC, een geregistreerde beleggingsadviseur, en de manager van de actief beheerde, long-only Thematic Growth Portfolio. Kramer koopt en houdt doorgaans aandelen aan voor een periode van drie tot vijf jaar. Klik hier voor de bio-portefeuille van Kramer en zijn portfolio's. De gepresenteerde informatie is uitsluitend voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om een ​​aanbod of uitnodiging tot verkoop of aankoop van specifieke effecten, beleggingen of beleggingsstrategieën te doen. Beleggingen brengen risico's met zich mee en zijn, tenzij anders vermeld, niet gegarandeerd. Zorg ervoor dat u eerst een gekwalificeerde financieel adviseur en / of belastingdeskundige raadpleegt voordat u een strategie uitvoert die hierin wordt besproken. Op verzoek verstrekt de adviseur een lijst met alle aanbevelingen die in de afgelopen twaalf maanden zijn gedaan. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige prestaties.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder