Tech

Tech Startups Oog voor de olie-industrie

Calling In On The Show | #AskGaryVee Episode 200 (Juni- 2019).

Anonim

Daar technologie vrijwel elke denkbare bedrijfstak heeft verstoord, lijkt het er misschien op dat er nog maar weinig onontgonnen grenzen zijn. Dit is zeker niet het geval, omdat Silicon Valley nu zijn aandacht richt op de ruige wereld van de olie-industrie. Hoewel de prijzen in de olie-industrie vorig jaar als gevolg van de bevoorrading in de olie-industrie zijn ondergedompeld, ziet een nieuw soort hightechbedrijven veelbelovend, omdat investeerders maar al te graag bereid zijn hun ideeën te financieren.

Startups die de belofte van technologie in de olie- en gasindustrie onderschrijven

Onder deze bedrijven is Tachyus, die momenteel werkt aan de ontwikkeling van een platform voor gegevensanalyse voor de olie-industrie. Het platform is zelfs al in gebruik op duizenden waterputten in het hele land. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het een ronde van $ 13 miljoen aan financiering uit Series A sluit.

Een ander bedrijf dat zijn aandacht heeft gevestigd op de belofte van de olie-industrie, is GroundMetrics, dat olievelden onderzoekt met behulp van eigen sensorsystemen, waardoor operators minder boorputten kunnen boren zonder de productie te hoeven verminderen. In de loop van het afgelopen jaar verviervoudigde het bedrijf.

Neos, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het interpreteren en monitoren van geo-informatie op afstand, probeert ook een stukje van de taart te krijgen. Het bedrijf is niet zonder investeerders met een diepe beurs, waaronder niemand minder dan Bill Gates en Goldman Sachs.

Hoewel elk van deze bedrijven het proces op een iets andere manier aanpakt, is een ding dat deze drie bedrijven gemeen hebben, een wens om exploitanten van oliebronnen waardevolle gegevens te bieden die kunnen worden gebruikt om de besluitvorming in het veld te verbeteren.

Tech Now een snel opkomende trend in de vluchtige wereld van olie en gas

Dit is een groeiende trend die terrein wint in het hele land. Met het vermogen om exploitanten de kans te bieden om op een meer kosteneffectieve manier te boren, is het geen wonder dat deze startups behoorlijk goed hebben gepresteerd, ondanks de economische omstandigheden waarmee de olie-industrie momenteel wordt geconfronteerd.

De realiteit is dat wanneer de omstandigheden in de olie-industrie haperen, exploitanten een manier moeten vinden om olie efficiënter te produceren. Het gebruik van de nieuwste technologie speelt nu een cruciale rol om operators te helpen hun concurrentievoordeel te behouden.

Voordelen aangeboden door technische innovaties voor de energiesector

Door de implementatie van innovatieve technologische oplossingen heeft de olie-industrie een hoog productieniveau weten te behouden tegen veel lagere kosten. De resultaten waren ronduit verbazingwekkend.Ondanks lagere prijzen zal de olieproductie over de hele wereld naar verwachting boven het niveau van vorig jaar stijgen. Volgens de Amerikaanse Energy Information Administration wordt verwacht dat de wereldwijde aardolieproductie dit jaar bijna 95,5 miljoen bpd zal bereiken, vergeleken met minder dan 94 miljoen bpd vorig jaar. In de Verenigde Staten zal de productie naar verwachting groeien van minder dan 9 miljoen bpd vorig jaar naar 9,2 miljoen.

Technische vooruitgang loopt nu in de olie-industrie en wordt op elk niveau van de levenscyclus van olieproductie geïmplementeerd, variërend van de analyse van potentiële boorlocaties, de verwerving van landrechten voor het ontwikkelen van nieuwe boorputlocaties tot boren en extractie. Technologie heeft zelfs invloed op de aanleg van pijpleidingen en het onderhoud van projecten.

Dergelijke nieuwe technologische ontwikkelingen hebben een sterke impact, waaronder producenten de mogelijkheid geven om sneller nieuwe bronnen te ontwikkelen en eerder met het boorproces te beginnen. Het resultaat is het vermogen om olie van putlocaties te extraheren in veel grotere hoeveelheden dan in het verleden.

Verbeterde seismische technologie, in combinatie met technologie die wordt gebruikt bij de identificatie van toekomstige nieuwe bronnen, heeft het voor productiebedrijven mogelijk gemaakt om de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​boorput te boren aanzienlijk te verminderen. In het verleden was het gebruikelijk dat bedrijven weken of zelfs maanden voordat de productie kon beginnen, doorbrengen. Tegenwoordig kunnen bedrijven binnen een paar dagen met de productie beginnen. Een dergelijke verbeterde snelheid heeft het mogelijk gemaakt om putten online sneller te brengen, terwijl tegelijkertijd het risico op boren wordt verminderd en de kansen op een hogere ROI voor investeerders worden vergroot.

Technologische vooruitgang heeft ook bijgedragen tot de groei van tertiair herstel, ook wel aangeduid als verbeterd herstel. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie, dat verantwoordelijk is voor het monitoren van de technologische vooruitgang in de energiesector, biedt verbeterde oliewinning enorme beloften.

Tech maakt de weg vrij voor beter informatiebeheer

Informatietechnologie is ook in staat om de olie-industrie ongelooflijke voordelen te bieden. In het verleden bleef de olie-industrie voornamelijk afhankelijk van spreadsheets en andere vormen van handmatige processen. Door de mogelijkheid te bieden om de behoefte aan dergelijke handmatige processen te beperken, biedt de snel evoluerende technologie de mogelijkheid om fouten aanzienlijk te verminderen en de efficiëntie te verhogen. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven hun middelen nu meer richten op operationele verbeteringen en analyses. Dit zorgt niet alleen voor een vlotte naleving van de wettelijke rapportageverplichtingen, maar biedt ook een verbeterd royalty-beheer.

Ondanks de uitdagingen waarmee de olie-industrie het afgelopen jaar werd geconfronteerd, blijft de wereldwijde vraag toenemen en heeft deze zelfs een piek bereikt, waardoor exploitanten geen andere keuze hebben dan reserves en methoden te identificeren die in nog grotere volumes kunnen voorzien om aan die stijgende lijn te voldoen. vraag naar. In het licht van die eisen, toont onderzoek nu aan dat de wereldwijde markt voor analyse van olie en gas in 2019 bijna 20 miljard dollar zal bereiken.

Analyses voor de olie- en gasindustrie bieden een holistisch beeld van de activiteiten, terwijl de industrie de behoeften van klanten kan bijhouden en tegelijkertijd kan blijven voldoen aan de steeds veranderende regelgeving. Door het gebruik van olie- en gasanalysesoftware kunnen oliemaatschappijen ook van de gelegenheid gebruik maken om een ​​beter begrip van doelstellingen te ontwikkelen en doelen te bereiken door middel van een meer uitgebreide analyse van levenscycli van projecten. Naast het onderzoeken van de prestaties van de supply chain, kunnen bedrijven ook werken aan het verbeteren van de activiteiten en het verbeteren van de productiviteit door de onderliggende oorzaak van productieverlies te bevestigen.

De bottom line

Terwijl big data door verschillende industrieën blijft vegen, is olie en gas zeker niet immuun gebleven. Efficiëntie wordt altijd gewaardeerd in de energiesector. Gezien de ups en downs die de olie- en gasindustrie het afgelopen jaar heeft doorstaan, is efficiëntie nu belangrijker dan ooit. Hightech-ontwikkelingen bieden operators de mogelijkheid om slimmer, sneller en winstgevender dan ooit tevoren te boren, waardoor technologie en olie een krachtig team vormen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder