Investeren

Deze techneuten hebben FAANG-aandelen achtergelaten in de Dust

SCP-939 With Many Voices | Keter | Predatory / auditory scp (Juli- 2019).

Anonim

Hoewel het leiderschap van de Amerikaanse tech-aandelen indrukwekkend is, zijn de prestaties van de Chinese technologiesector echt spectaculair, geleid door bekende namen zoals Alibaba Group Holding Ltd. ( BABA ), Baidu Inc. ( BIDU ) en JD. com Inc. ( JD ), CNBC-rapporten . Voor het jaar tot heden tot en met 7 augustus heeft de MSCI China Information Technology Index, waarin deze bedrijven zijn opgenomen, 56% gewonnen, meer dan een verdubbeling van de stijging van 23% in de S & P 500-technologiesector gedurende dezelfde periode, per CNBC.

Grote outperformers

Grote winstgevendheid onder Chinese tech-aandelen in deze periode omvat Momo Inc. ( MOMO ), een stijging van 150%; JD. com ( JD ), een stijging van 87%; Alibaba Group, een stijging van 81%; en Baidu ( BIDU ), een stijging van 38%, per CNBC. Momo is een mobiele netwerkprovider, terwijl de andere drie voornamelijk online verkopers zijn. Ter vergelijking, de year-to-date winsten tot 7 augustus onder de FAANG-aandelen waren: Facebook Inc. ( FB ), 49%; Apple Inc. (AAPL), 38%; Amazon. com Inc. ( AMZN ), 32%; Netflix Inc. ( NFLX ), 46%; en Google-ouder Alphabet Inc. ( GOOGL ), 19%.

De Noord-Korea-factor

Deze China-technici lijken onoverwinnelijk te zijn geweest voor kwade krachten als de mythologische Chinese draak, die krachtige en gunstige krachten symboliseert ten opzichte van tyfonen en andere krachten in de natuur. Maar nu zijn de escalerende spanningen tussen Noord-Korea en de VS zorgwekkende beleggers, die de aandelenbeurzen in Azië en wereldwijd op gematigde dagen naar beneden sturen. Op donderdag daalde de Shanghai Composite Index met 0. 42% en de Hang Seng-index daalde 1. 2% kort voordat de markt afsloot in Hongkong, per CNN Money . (Zie voor meer informatie ook: Trump's "Vuur en woede" Waarschuwing Hits voorraden, liften Zwitserse frank en goud .)

De reactie van beleggers in de iShares MSCI China ETF ( MCHI ) Is tot nu toe relatief gedempt. Niettemin, als de spanningen verslechteren, en vooral als China wordt betrokken bij het Koreaans conflict, kunnen de Chinese tech-aandelen onder sterke verkoopdruk staan.

Rising Weelde in China

Maar zelfs een bescheiden pullback kan sterke seculaire trends niet verdoezelen die de China-techneuten drijft die even krachtig, zo niet krachtiger zijn dan diegene die de FAANGs aandrijven. "De grote afhaal hier is dat China een groeiende, welvarende economie is." We zien een volledige opkomst van de consument op basis van e-commerce, "is hoe David Russell, een senior manager bij online broker E * TRADE Financial Corp.( ETFC ) vatte de stijging van de Chinese technische voorraad samen tot CNBC. Online winkelen is 13. 8% van alle detailhandelsverkopen in China, tegenover 8. 5% in de VS, zegt CNBC, eraan toevoegend dat de recente groeipercentages bij online verkopen 28. 6% in China en 14. 7% in de VS waren Vandaar de sterke aanwezigheid van e-commercebedrijven bij de grote Chinese aandelenwervers. "Amerikaanse beleggers beginnen deze bedrijven op te merken," vertelde Russell aan CNBC.

Kleiner, meer vluchtig

De kleinere marktkapitalisaties van de toonaangevende Chinese tech-aandelen betekenen dat ze verder kunnen lopen, volgens analisten geciteerd door CNBC. Bijvoorbeeld, terwijl Amazon. com wordt gewaardeerd op ongeveer $ 478 miljard en Alphabet op ongeveer $ 648 miljard, Alibaba is iets minder dan $ 400 miljard en Baidu is op slechts $ 79 miljard, zegt CNBC. Het nadeel is dat kleinere marktkapitalisaties in theorie betekenen dat ze sneller waarde kunnen verliezen.

CNBC waarschuwt inderdaad dat Chinese technische voorraden doorgaans volatieler zijn dan hun Amerikaanse tegenhangers, deels omdat ze opereren in een politiek en regelgevingsklimaat, dat wordt omgeven door plotselinge overheidsonderzoeken en regelwijzigingen. In juni vielen Chinese sociale media-aandelen op een verrassende aankondiging van de regering dat videodiensten van Weibo Corp. ( WB ) zouden worden gesloten vanwege het ontbreken van de juiste licenties. In 2016 werd Baidu getroffen door een onderzoek naar zijn reclamepraktijken.

Investeerders moeten dus voorbereid zijn. Hoewel Chinese tech-aandelen hoogvliegers zijn, is er meer dan gemiddelde turbulentie bij de rit.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder