Persoonlijke Financiën

Drie problemen met de Amerikaanse arbeidsmarkt

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Juni- 2019).

Anonim

Op het eerste gezicht lijkt alles in orde met de Amerikaanse arbeidsmarkt . Tenslotte was de sterkte van de Amerikaanse werkgelegenheidsaantallen een van de belangrijkste redenen waarom de Fed afgelopen kwartaal de rente verhoogde. Er is echter meer aan de arbeidsmarkt dan opvalt. In een economisch commentaar dat vorige week werd vrijgegeven na het banenrapport, schetste de hoofdeconoom Lindsey Piegza van Stifel Nicolaus zes belangrijke trends van de arbeidsmarkt. Sommige van deze trends zijn ernstige structurele problemen die in de toekomst tot aanzienlijke problemen kunnen leiden.

1. A Declining Participation Rate

Dit is al een aantal jaren een probleem. Ook al is het niveau van de werkgelegenheid gestabiliseerd tot het niveau van vóór de recessie, de arbeidsparticipatie van de participatiegraad is sinds 2000 constant laag gebleven. In die tijd bedroeg de participatiegraad 67,3%. Volgens het laatste banenrapport is dit dit kwartaal teruggebracht naar 62. 7%.

Een aantal factoren is toegeschreven aan de daling van de participatiegraden. Deze variëren van de gevolgen van recessie (toen millennials, van wie werd verwacht dat ze zich bij het personeel zouden voegen, teruggingen naar school) naar babyboomers die met pensioen gingen van de beroepsbevolking. "Dit zijn geen personen die op of na hun pensionering zijn leeftijd, maar Amerikanen met een aanzienlijk aantal potentiële inkomsten verdienen jaren nog steeds en verder, die naar verwachting terugkeren naar de beroepsbevolking als de omstandigheden verbeteren, "schreef Piegza.

Het rendement van deze werknemers is echter gebaseerd op ongewijzigde arbeidsomstandigheden. De instroom van technologie zal naar verwachting de komende jaren een grote invloed hebben op de productiviteitscijfers. Dientengevolge, zullen sommige Amerikanen moeten herscholen of zij kunnen uit een baan helemaal zijn.

2. Verdwijnen van banen in het midden van de leeftijd

Piegza citeert statistieken uit het banenrapport om haar te wijzen op het verdwijnen van banen van middelbare leeftijd. Volgens haar gingen 346.000 banen van de 615.000 banen die in januari werden gecreëerd naar Amerikanen van 20 tot 34 jaar. Slechts 130.000 van deze banen gingen naar Amerikanen van middelbare leeftijd. Volgens Piegza is het totale aantal nieuwe banen voor Amerikanen van middelbare leeftijd met 810.000 gedaald sinds het begin van de recessie.

3. Ingetogen lonen of loongroei?

De loongroei in het laatste rapport werd aangeprezen als een belangrijke stimulans voor de arbeidsmarkt. Piegza verwijst echter naar het Beige Boek van de Fed om een ​​punt te maken over ingetogen lonen. "Alleen in gebieden waar de vraag naar specifieke gespecialiseerde vaardigheden hoog is en het aanbod van die vaardigheden laag is, is er een duidelijke en zinvolle groei in lonen Deze sectoren omvatten IT, engineering, ambachtelijke arbeid en boekhouding. " Maar de loongroei voor de overige sectoren is in een gematigd tempo toegenomen.Dit "ingetogen" groeitempo heeft wijdverspreide gevolgen voor de Fed van een inflatie van 3%, wat van vitaal belang is voor een stabiel herstel en verdere renteverhogingen. De bottom line

Het grootste deel van het laatste kwartaal deed de Amerikaanse arbeidsmarkt het goed. Dit resulteerde in een renteverhoging. Een werkloosheidspercentage dat overeenkomt met de verwachtingen van de Fed kan echter onderliggende structurele problemen nog maskeren.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder