Pensioen

Top 10 tips voor een financieel veilig pensioen

FARMLANDS (2018) Official Documentary (Mei 2019).

Anonim

Een robuust en voorspelbaar inkomen is een grote zorg voor gepensioneerden. Ze moeten weten hoe ze voldoende geld kunnen genereren om hun levensstijl te behouden zonder hun vermogen te veel in gevaar te brengen. Sociale zekerheid is duidelijk een belangrijke bron van stabiele contanten voor gepensioneerden en sommige hebben ook een pensioen met een vaste uitkering, een steeds zeldzamer door de werkgever gesponsorde pensioenplan dat betaalt uit als een uurwerk. Hier zijn 10 andere manieren voor gepensioneerde mensen om een ​​betrouwbaar inkomen te verkrijgen terwijl ze het risico in toom houden.

'Alleen al omdat u met pensioen bent, betekent nog niet dat u geen langetermijnbelegger bent', zegt Marguerita M. Cheng, CFP®, CEO, Blue Ocean Global Wealth, Gaithersburg, Md. "En net omdat u niet meer spaart voor uw pensioen omdat u met pensioen bent, betekent dat nog niet dat u geen spaargeld nodig heeft. "

Raadpleeg onze zelfstudie: Retirement Planning .

1. Een onmiddellijke vaste lijfrente

Als u inkomsten wilt met de voorspelbaarheid van sociale zekerheid of een pensioen, kunt u naar een verzekeringsmaatschappij gaan voor een onmiddellijke vaste rente - een contract voor een gegarandeerde inkomstenstroom voor een gespecificeerde tijd. Zoals 'onmiddellijk' suggereert, begint het contract u vrijwel meteen te betalen, meestal de maand na aankoop en daarna maandelijks.

"Het goede nieuws voor een onmiddellijke, vaste annuïteit is dat u 'gegarandeerd' inkomen / kasstroom voor het leven hebt. Het slechte nieuws is dat je niet weet wat dat 'gegarandeerde' inkomen waard is of dat je het koopt, "merkt Dan Stewart CFA®, president en CIO van Revere Asset Management, Inc., in Dallas, Texas.

2. Systematische uitbetalingen

Aangezien u uw geld meestal niet kunt terugkrijgen van een lijfrente zodra het begint te betalen, kunt u het geld eenvoudigweg op een beleggingsrekening plaatsen met een systematisch opnameplan . Een dergelijk plan kan worden opgesteld in een niet-pensioen- en een pensioenrekeningen met een formulier waarin de beleggingsmaatschappij wordt geïnstrueerd welk bedrag maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks moet worden uitgekeerd. U behoudt de controle over uw geld, maar u krijgt niet de garantie van een lijfrente.

"Het grootste verschil tussen een systematisch opnameplan en een lijfrente is liquiditeit. Zodra u uw premie aan de verzekeringsmaatschappij betaalt, heeft u geen toegang meer tot uw kapitaal. Door een systematisch opnameplan te maken, hebt u altijd toegang tot de hoofdstad zolang deze bewaard is gebleven, "zegt Kevin Michels, CFP®, financieel planner met Medicus Wealth Planning in Draper, Utah.

3. Obligaties

Obligaties vertegenwoordigen schulden. Dus als u een obligatie koopt, betekent dit dat iemand u geld verschuldigd is en u regelmatig rente betaalt. Wanneer ze tot een goed gediversifieerde portefeuille worden samengevoegd, kunnen de veiligste obligaties, zoals die uitgegeven door de federale overheid, overheidsinstellingen en financieel gezonde bedrijven, een cruciale bron van betrouwbaar pensioen zijn. (Voor meer informatie over obligaties, bekijk onze tutorial: Bond Basics .)

4. Dividend-betalende aandelen

In tegenstelling tot obligaties, vertegenwoordigen aandelen het eigendom en kunnen bedrijfseigenaren regelmatig geplande dividenden ontvangen. Niet alle bedrijven betalen echter dividenden en dividenden kunnen worden stopgezet als een bedrijf in financiële problemen komt. Bovendien dalen de aandelenkoersen soms. Dat is de reden waarom gepensioneerden die aandelen kopen voor inkomen waarschijnlijk hun blootstelling aan deze strategie moeten beperken en blijven bij grote, zeer stabiele bedrijven met een geschiedenis van het betalen van dividend.

5. Levensverzekeringen

Levensverzekeringen zijn echt niet bedoeld als pensioenplan, maar het kan een welkome extra inkomstenbron zijn voor gepensioneerden die elke maand een beetje tekortschieten. Het veiligste beleid voor de klus is er één als een heel leven of een universeel leven dat contante waarde opbouwt volgens een schema. Mensen hebben doorgaans toegang tot het geld via een lening of periodieke opname. De vangst: Leningen en intrekkingen verminderen het beleid overlijdensuitkering met eenzelfde bedrag.

6. Home Equity

Te zwaar vertrouwen op eigen vermogen om uw pensioen te financieren, kan gevaarlijk zijn omdat de thuiswaarden plotseling kunnen dalen en uw vermogen kunnen verminderen of tenietdoen. Net als levensverzekeringen, is het misschien beter om home equity te beschouwen als een back-upplan. U heeft hier toegang toe door uw huis te verkopen of een lening met een hypothecaire lening of omgekeerde hypotheek af te sluiten. (Lees omgekeerde hypotheek of home equity lening? )

7. Inkomen Eigendom

Gepensioneerd of niet, het is leuk om die controle elke maand te krijgen wanneer je een huis huurt of verkoopt aan iemand en hun hypotheek (net als een bank) houdt. Maar het is niet zo leuk als de huurder of huiseigenaar je niet betaalt. En vergeet niet dat als u een verhuurder bent, u aan de haak bent voor onroerendgoedbelasting en de kosten voor onderhoud. (Ga voor meer informatie naar Investeren in onroerend goed: een gids .)

8. Real Estate Investment Trusts (REIT's)

Als u van onroerend goed houdt maar geen eigenaar of hypotheekhouder bent, overweeg dan te beleggen in REIT's - bedrijven die commerciële eigendommen kopen, verkopen en beheren zoals winkelcentra en appartementen. REIT-aandelen, die rechtstreeks worden gekocht op effectenbeurzen of indirect via beleggingsfondsen, betalen hoge maandelijkse of driemaandelijkse dividenden.

"Onroerend goed heeft diversificatievoordelen aan beleggers gegeven naast hun wereldwijde aandelen- en obligatieposities. REIT's bieden beleggers toegang tot een gediversifieerde bundel van zowel residentieel als commercieel onroerend goed over de hele wereld die zeer liquide is ", zegt Mark Hebner, oprichter en president, Index Fund Advisors, Inc., in Irvine, Californië.en auteur van "Indexfondsen: het 12-stappen herstelprogramma voor actieve beleggers. "

REIT's kunnen volatiel zijn, zoals gewone aandelen, dus het is het beste om ze niet te overdrijven.

9. Spaarrekening en CD-rente

Als het gaat om het genereren van inkomsten, is er niets veiliger of betrouwbaarder. Hoewel deze strategie duidelijk niet haalbaar is wanneer cd's en spaarrekeningen 2%, 1% of zelfs minder betalen, kan het een goede optie zijn wanneer rentetarieven redelijk zijn.

10. Part-time employment

Gepensioneerden willen vaak actief en betrokken blijven. Deeltijd werken kan een goede manier zijn om dat te doen terwijl je extra inkomen verdient. En het enige wat in gevaar is, is enige tijd.

De bottom line

Het leuke van de meeste van deze 10 methoden is dat ze kunnen worden gemixt en aangepast aan uw behoeften en risicotolerantie. Weten wat precies te doen en precies de juiste mix te krijgen kan echter wat ingewikkeld zijn, dus aarzel niet om een ​​gekwalificeerde financiële professional te raadplegen voor advies. (Voor meer pensioneringstips, zie 5 bronnen van inkomsten voor uw pensioen .)

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder