Investeren

De hardware van de Top 5 Large-Cap voor 2016 (AAPL, EMC, HPQ, QCOM, STX)

Boomerang Trick Shots | Dude Perfect (Juni- 2019).

Anonim

De hardware sector heeft grote veranderingen doorgemaakt in de afgelopen twee decennia. Met de komst van het dot-com bubbel tijdperk en de groei van de 'personal computer' profiteerden bedrijven van deze nieuwe grens van explosieve groei. Naarmate technologie en innovatie echter bleven verbeteren, konden de bedrijven die zich niet aanpasten hun eerdere recordwinsten niet handhaven. Met de groei van de smartphone- en tabletindustrie, ziet de industrie dat consumenten de traditionele hardware voor pc's verlaten. Hoewel pc's er nog steeds zijn, is de industrie aanzienlijk gekrompen, terwijl bedrijven andere manieren vinden om hun activiteiten te diversifiëren.

Hoewel de pc-omzet de afgelopen vijf jaar te lijden heeft gehad, zien veel analisten dat 2016 optimistisch is voor deze sector als gevolg van de groeiende vraag van consumenten en een aantrekkende economie. Naast pc-verkoop bieden andere bedrijven in deze sector andere hardware-oplossingen zoals opslag of infrastructuur voor grote netwerken. De volgende zijn de top vijf hardware-voorraden met grote kap voor 2016 in alfabetische volgorde.

Apple Inc.

Apple Inc. (NASDAQ: AAPL), voorheen bekend als Apple Computers, is een van de originele personal computerinnovators met zijn Macintosh-lijn. Sinds de naamswijziging in 2007 heeft Apple zijn activiteiten gediversifieerd terwijl het zijn merknaam blijft behouden en groeit. Vanaf december 2015 is Apple volgens marktkapitalisatie het grootste bedrijf en de omzet zal naar verwachting in 2015 $ 230 miljard overtreffen. Hoewel Apple zich heeft onderscheiden van zijn concurrenten met zijn iPhone- en iPad-productlijn, is het nog steeds een grote producent van personal computers. De Mac-productlijn heeft vanaf Q3 2015 meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht, waarmee Apple een van de toonaangevende fabrikanten is. Wat de Apple Mac-verkoop bevordert, is de mogelijkheid om zijn hardware te integreren met zijn software en streamingmogelijkheden. Consumenten die één Apple-product hebben, zullen eerder een ander product aanschaffen vanwege het naadloze proces om binnen het merk te blijven. Met de populariteit van iTunes en Apple Music zijn consumenten meer bereid om bij Apple's merk te blijven door alle technologische lijnen. Apple zou in 2016 een groei in zijn Mac-lijn moeten zien, evenals zijn iPhone-, Apple TV- en iPad-lijnen, waardoor het aandeel zou groeien tot $ 150.

EMC Corporation

EMC Corporation (NYSE: EMC) is een van 's werelds grootste leveranciers van opslagsystemen voor ondernemingen, vooral met haar flash-producten. Het kernsegment van EMC bestaat uit opslagarrays, software voor gegevensbeheer en beveiliging. Dit segment biedt EMC een gezonde winstmarge van 57% en een verdere dominantie van het marktaandeel in een steeds meer op cloudcomputers gebaseerde wereld. EMC bezit ook 80% van VMware Virtualization-software, de toonaangevende leverancier van servervirtualisatie. Met producten zoals vCloud Suite, Fusion en Workstation Pro biedt VMware diversificatie van de EMC-inkomsten en produceert het ook een brutowinstmarge van 89%.

In oktober 2015 kondigde Dell aan dat het van plan was om EMC te kopen voor $ 67 miljard. EMC-aandeelhouders ontvangen een geschatte $ 24. 05 per aandeel in contanten. De deal bevat ook een VMware-trackingvoorraad die de waarde van VMware moet weerspiegelen. De totale geschatte afhaalprijs is gelijk aan $ 33. 15 per aandeel. Zolang deze deal is goedgekeurd, zullen beleggers in 2016 een hausse van meer dan 30% van de aandelenkoers zien zodra de fusie definitief is.

HP Inc.

HP Inc. (NYSE: HPQ) was oorspronkelijk onderdeel van de Hewlett-Packard-onderneming die zich in 2015 in twee bedrijven splitste, HP Inc. en HP Enterprises. HP Inc. is het bedrijf dat verkoopt personal computers en printers. Hoewel de vraag naar pc's het afgelopen jaar traag is geweest, verwachten analisten dat de verkoop stabiliseert. HPQ behoudt de nummer 1 positie op de markt van kopieerapparaten, printers en multifunctionele printers met meer dan 40% van de wereldwijde verkoop. HPQ verwacht dat deze inkomsten consistent blijven, omdat zowel de vraag naar afdrukken als scannen naar verwachting zal dalen in een groeiende trend om papierloos te zijn.

Het grootste voordeel van de opsplitsing is dat HPQ haar financiële flexibiliteit heeft verhoogd om projecten met een hogere groei na te streven die verdere innovatie moeten stimuleren omdat deze is gescheiden van de HPI-divisie. Een andere potentiële blockbuster-kans voor HPQ is de penetratie in de 3D-printmarkt. Hoewel deze industrie zich nog steeds in de frontlinie bevindt, zou HPQ dit kunnen gebruiken als een mogelijkheid om haar claim te stellen. Met een grotere financiële vrijheid na de splitsing is de projectie voor HPQ $ 16 per aandeel in 2016. Qualcomm Inc.

Qualcomm Inc. (NASDAQ: QCOM) was ooit bekend als een van de grootste fabrikanten van draadloze mobiele telefoons. Het bedrijf heeft zich gediversifieerd van de productie van zijn telefoontoestel tot meer gespecialiseerde CDMA-technologie, licentieverlening, draadloze en internetdiensten. Qualcomm is een toonaangevende innovator van CDMA-netwerktechnologie, die wordt beschouwd als de ruggengraat van 3G-netwerken die de meeste draadloze providers gebruiken. Vanaf december 2015 zijn 3G-netwerken het populairst en direct beschikbaar voor draadloze handsets wereldwijd. Voor elke telefoon die gebruikmaakt van het 3G-netwerk, betaalt de telefoonfabrikant een royalty van 3-5% aan QCOM. En zelfs met de groeiende populariteit van het 4G LTE-netwerk, moet elke telefoon nog steeds achterwaarts compatibel zijn met 3G. Hierdoor kan Qualcomm een ​​consistente inkomstenstroom van royalty's verwachten voor ten minste de komende 10 jaar.

Qualcomm is ook een toonaangevende leverancier van processors voor smartphones. Vrijwel bijna alle telefoons die in 2014 werden verkocht, hadden de Snapdragon-processor van QCOM vanwege de lage stroomvereisten en de geavanceerde verwerkingssnelheden. De voorraad zag echter een flinke deuk in 2014 toen Samsung aankondigde dat het de processor in opkomende telefoons zou stoppen. Toch, met de terugval van het aandeel van meer dan 30% in 2015, zouden beleggers de aandelen van Qualcomm ondergewaardeerd moeten zien, omdat deze in 2016 terug naar $ 70 stuiteren.

Seagate Technology

Seagate Technology PLC (NASDAQ: STX) is een belangrijke ontwerper en producent van harde schijven voor consumenten- en commercieel gebruik. Met ingang van december 2015 heeft Seagate een marktaandeel van 42% in de sector van de harde schijven, dat werd verzameld door de overnames van Conner en Maxtor. In een poging om concurrenten voor te blijven, heeft Seagate veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van door warmte ondersteunde magnetische opname (HAMR). Deze nieuwe technologie zal de capaciteit van een harde schijf verder verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen.

Een van de grootste voordelen van Seagate is het hoge dividendrendement van bijna 7%. Dit maakt de aandelen aantrekkelijk, samen met een daling van bijna 45% in 2015 als gevolg van minder dan verwachte pc-verkopen. Beleggers die op zoek zijn naar een ondergewaardeerde technologiebeurs, moeten kijken naar de dominante speler op de markt voor harde schijven. Verwacht de koersdoelstelling van $ 55 voor Seagate Technology in 2016.

Samenvatting van de Top Five Large-Cap-hardwarevoorraden voor 2016

Hoewel deze sector sterk afhankelijk is van de consumenten- en commerciële vraag met personal computers, zijn de vijf vermelde bedrijven verwacht een positief vooruitzicht te hebben voor 2016. Beleggers dienen een gepaste due diligence uit te voeren voorafgaand aan het kopen van een aandeel en moeten voldoende ondergewaardeerde kansen zien. Hardware-aandelen moeten een deel zijn van een goed gediversifieerde portefeuille die bestaat uit veel verschillende sectoren en activaklassen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder