Persoonlijke Financiën

Troef benoemt netneutraliteitskritiek als FCC-hoofd (NFLX, T)

3 Windturbines 150 meter hoog voor Wijtschot (Mei 2019).

Anonim

President Donald Trump heeft vandaag Ajit Pai benoemd, een FCC-commissaris die zich verzet tegen netneutraliteit, om leiding te geven aan de Federal Communications Commission. Pai, die een van de twee Republikeinse commissarissen was in het vijfkoppige panel van het bureau, was een felle criticus van netneutraliteit, een principe dat telecomproviders gelijkwaardige bandbreedtetoegang moeten bieden aan gevestigde bedrijven en startups. In een verklaring op de FCC-website zei Pai dat hij "zeer dankbaar" was en keek hij uit naar "de voordelen van het digitale tijdperk voor alle Amerikanen". "

Pai's benoeming tot hoofd van een agentschap dat verantwoordelijk is voor de politie van Amerikaanse telecomcarriers in een digitaal tijdperk is in overeenstemming met de afspraken van de Trump-administratie tot nu toe. De vierenveertigjarige Pai bekritiseerde de pogingen van zijn voorganger Tom Wheeler om de regelgevende structuur voor telecomaanbieders te veranderen. Hij zei bijvoorbeeld dat netneutraliteit "een oplossing is die niet werkt voor een probleem dat niet bestaat" in een interview met Reason TV. (Zie voor meer informatie ook: Wat u moet weten over Net Neutrality .)

Wat betekent de afspraak voor telecom- en mediagegevens?

Pai heeft al melding gemaakt van zijn intenties. In een toespraak van december vorig jaar zei hij dat het bestuur van Trump "de onkruidverlakker zou aanzetten en die regels zou verwijderen die investeringen, innovatie en het scheppen van banen in de weg staan. "Naar alle waarschijnlijkheid zullen reguleringen voor netneutraliteit aanzienlijke veranderingen ondergaan of volledig worden afgeschoven.

Netflix Inc. ( NFLX ), de grootste videodienst op het internet van vandaag, wordt niet beïnvloed door deze wijzigingen. In het verleden heeft het in Los Gatos gevestigde bedrijf hoorns vergrendeld met telecom-giganten, zoals AT & T Inc. ( T ) en Comcast Inc. ( CMCSA ), waarbij ze opzettelijk werden aangeklaagd " "de verbindingssnelheid naar de consument beperken". Die aanklachten waren van invloed op de beslissingen van de FCC met betrekking tot netneutraliteit. (Zie voor meer informatie ook: Netflix zal zich niet verzetten tegen AT & T en Time Warner Fusie .)

In zijn laatste brief aan aandeelhouders lijkt Netflix van gedachten te zijn veranderd. "Verzwakking van de Amerikaanse netneutraliteitswetten, als die zich voordoen, zal waarschijnlijk niet van invloed zijn op onze binnenlandse marges of servicekwaliteit, omdat we nu voldoende populair zijn bij consumenten om onze relaties met ISP's stabiel te houden," aldus het bedrijf.

In zijn interview op Reason TV, zei Pai dat het uitbouwen van de moeren en dingen van het internet een behoorlijk moeilijke zaak was en dat als het "regelgevingssysteem op de tweede plaats staat-je elke stap van de weg raadt, de tarieven etc. regelt.. . dan zul je de Europese situatie hebben. "In feite houdt Pai niet van regelgeving en zal ze werken om ze te ontmantelen. Ironisch genoeg zou dit echter ook kunnen vertalen in goed nieuws voor fusies en overnames tussen telecombedrijven. Hij heeft zich in het verleden verzet tegen fusies, maar alleen op technische gronden en niet omdat hij vreesde dat ze zouden resulteren in monopolies. Zoals

Billboard Magazine op aantoont, keurde Pai de acquisitie van DirecTV door AT & T goed en werd geciteerd dat een Republikeins bestuur de door Comcast voorgestelde overname van Time Warner Cable zou hebben goedgekeurd.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder