Investeren

Small-cap aandelen

Small cap fondsen (Juni- 2019).

Anonim

Portefeuilleconstructie omvat drie hoofdbeslissingen. Ten eerste is er het samenstellingspercentage van Amerikaanse en buitenlandse aandelen. Ten tweede, of ze een groei- of waardeoriëntatie volgen en ten derde, de marktkapitalisatie van die aandelen. Vaak over het hoofd gezien door beleggers, small-cap aandelen zijn bedrijven met marktkapitalisaties tussen de $ 300 miljoen en $ 2 miljard. Door sommigen als riskant beschouwd, zijn ze de groeimotor van de economie. Begonnen als jonge boompjes, worden velen na verloop van tijd gigantische eiken. Overweldigend bewijs suggereert dat een gediversifieerde aandelenportefeuille een deel zou moeten omvatten in small-caps. Lees verder en ik zal uitleggen waarom.

TUTORIAL: Stock Basics

Historische prestaties

Dimensional Fund Advisors produceert een jaarlijks matrixboek met een overzicht van historische risico's en rendementen van verschillende indices op basis van marktkapitalisatie. Het is niet verrassend dat de best presterende index over een periode van 80 jaar (1931-2010) de Small-Cap Value Index is. Het is ook de winnaar zonder winst over een periode van 50, 10, 5 en een jaar. Eugene F. Fama, Jr., wiens vader de maker is van de efficiënte markthypothese, suggereert dat de enige manier om het verwachte rendement te verhogen, is door uw portefeuille bloot te stellen aan grotere systematische risico's. Het risico is echter enigszins variabel. Morningstar bestudeerde vier hypothetische portefeuilles in "The Perfect Mix of Large-, Mid- en Small-Cap Stocks" over een periode van 30 jaar (1976-2005) en ontdekte dat de portefeuille volledig bestond uit large-capaandelen (welke Morningstar gedefinieerd als meer dan $ 5 miljard marktkapitalisatie) had precies hetzelfde risicoprofiel als de portefeuille met 40% large-cap, 30% mid-cap en 30% small-cap. De portefeuille met een mix van aandelen behaalde een jaarlijks rendement van 2. 1% hoger. Een investering van $ 10.000 in de large-cap portefeuille zou na 30 jaar $ 327.000 waard zijn geweest, vergeleken met $ 573.000 voor de mix van aandelen. Volatiliteit, hoewel reëel, is soms overdreven. Door geen extra risico te nemen, kan een belegger zijn jaarlijkse rendement verbeteren door eenvoudigweg te diversifiëren naar aandelen van kleinere bedrijven.

Waarom kleine kappen in uw portfolio moeten worden opgenomen

Hoewel historisch rendement een uitstekende reden is om small-capaandelen te bezitten, zijn er nog veel meer. Hier zijn er slechts een paar:

  • Small-capaandelen zijn vaak te klein voor institutionele kopers om te bezitten, waardoor individuele beleggers de mogelijkheid krijgen om op de begane grond binnen te komen voordat de aandelen een begrip worden. En als de aandelen in omvang toenemen, nemen institutionele beleggers het in de gaten en beginnen ze te kopen.Wanneer dat gebeurt, worden dingen echt interessant.
  • Door te investeren in kleinere bedrijven helpt u enkele van Amerika's meest innovatieve bedrijven om te groeien. Veel van de beste large-caps van tegenwoordig zijn begonnen als kleine bedrijven. Zonder uw investering zijn ze misschien zo gebleven.
  • Veel analisten van Wall Street hebben geen betrekking op small-capaandelen. Met weinig institutionele dekking weten alleen die investeerders die hun eigen onderzoek uitvoeren, zelfs dat sommige van deze bedrijven bestaan.
  • Kleine bedrijven hebben minder werknemers en lagere kosten. Hierdoor kunnen ze grotere risico's nemen die grotere bedrijven gewoon niet kunnen doen. Bovendien, omdat ze de flexibiliteit hebben om groeistrends te volgen, wanneer en wanneer ze dat nodig achten, kunnen ze veel sneller reageren op potentiële kansen. Vaak is dit voordeel van de first-mover essentieel voor succes op lange termijn. Large-caps bewegen gewoon niet zo snel.
  • Small-caps groeien sneller vanwege hun grootte. Een restaurantketen die een stad verovert die zich uitbreidt naar andere grote steden, buiten de oorspronkelijke markt, zal de omzet veel sneller verdubbelen dan een large-cap met $ 20 miljard aan inkomsten. Het is de aard van het beest. (Meer informatie over het nemen van investeringsbeslissingen op basis van bedrijfsgrootte, bekijk Een inleiding tot Small-cap aandelen .)

Growth Vs. Waarde

Elke ervaren belegger heeft zijn of haar eigen definitie van wat een waarde- en groeiaandeel is. Het meest voorkomende is dat groeiaandelen bedrijven zijn waarvan de inkomsten sneller stijgen dan de markt; terwijl voorwaardelijke waarden die bedrijven zijn waarvan de groei langzamer is dan de markt, en dus uit de gratie raken bij beleggers. Groeibeleggers hebben de neiging om te zoeken naar bedrijven met koers / winstgroei (PEG) -ratio's die lager zijn dan één, terwijl waarde-investeerders eerder geneigd zijn diegenen te kiezen met een lage prijs-to-book (P / B) en koers-tot-winst (P / E) verhoudingen. Een interessante manier om de beleggingsstijl te bepalen, is het optellen van de P / E- en P / B-verhoudingen van een aandeel ten opzichte van de S & P 500. Bedrijf A heeft bijvoorbeeld een P / E van 50,5 en een P / B van 6. 3, voor een totaal van 56. 8. Laten we nu aannemen dat de P / E- en P / B-verhoudingen van de S & P 500 samen totalen 15 opgeteld hebben. 5. De som van de verhoudingen van Company A is 3. 7 keer die van de index . Een aandeel met een som van 2.25 of hoger, ten opzichte van de index, wordt beschouwd als een groeiaandeel; minder dan 1. 75 is een waardevoorraad, en die daartussen zijn een mix van de twee. Het is niet alleen belangrijk om te diversifiëren naar marktkapitalisatie, sector en industrie, de geschiedenis leert ons dat het ook nuttig is om een ​​soort balans te vinden tussen groei en waarde vanwege het cyclische karakter van beide soorten aandelenrendementen. Wanneer waarde beter presteert dan de markten, zijn groeiaandelen dat niet en omgekeerd. (Meer informatie in

De prijs-per-verhouding gebruiken om bedrijven te evalueren .) Attributen van een winnende small-cap

Het antwoord hierop hangt af van of u op zoek bent naar groei of waarde voorraad. Als u geïnteresseerd bent in groei, draait het grootste kenmerk om de winst- en verliesrekening van een bedrijf.Idealiter wilt u een bedrijf waarvan de omzet en winst respectievelijk met 15 en 20% per jaar stijgen. In combinatie met de omzet- en winstgroei, zoekt u naar bedrijven waarvan de marges snel groeien, weinig schuld hebben in hun kapitaalstructuur en meer contanten gebruiken dan zij binnenhalen. In andere gevallen accepteert u mogelijk minder inkomsten en inkomsten groei in ruil voor een grotere kasstroomgeneratie. De sleutel voor de meeste groei-investeerders is een waardering die de small-capindices overschrijdt, zoals de S & P Small Cap 600 of de Russell 2000. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een waardepapier, draait het allemaal om de prijs die u betaalt. Dit zijn bedrijven vaak verkeerd begrepen door de markten, of relatief onbekend, en concurreren in nichemarkten. Hier is de omzet- en winstgroei minder belangrijk. In plaats daarvan zoeken waarde-investeerders naar bedrijven met een sterk management, uitstekende balansen, een positieve cashflow en waarderingen onder de index. In de loop van de tijd heeft waarde de neiging om beter te presteren dan de groei. Dit betekent echter niet dat u alleen waardeaandelen moet opnemen bij het samenstellen van uw aandelenportfolio. Diversificatie is altijd een goede zaak, of we het nu hebben over geografische ligging, beleggingsstijl of marktkapitalisatie.

Aandelen, beleggingsfondsen of ETF's

Investeren in individuele aandelen is tegenwoordig veel eenvoudiger dan het ooit was, en als gevolg daarvan beheren meer individuen hun eigen portefeuilles. Het belangrijkste voor doe-het-zelvers om in gedachten te houden, wanneer u investeert, is het vermijden van niet-systeemrisico, het risico dat gepaard gaat met beleggen in een bepaald bedrijf. De meeste professionals denken dat je veel van dit risico kunt elimineren door minimaal 15-20 financieel gezonde bedrijven te hebben. Als u niet het geld hebt om in dit aantal aandelen te beleggen, is het misschien beter om ook exchange-traded funds (ETF's) of beleggingsfondsen aan te schaffen. Welke is geschikt voor jou? Dit hangt af van wat u probeert te bereiken. Als u bijvoorbeeld een eenmalige aankoop doet vanwege een financiële meevaller, mogen de provisiekosten voor het kopen van ETF's, die in aandelen handelen, niet al te prohibitief zijn. Als u echter op zoek bent naar een kleine maandelijkse bijdrage van uw salaris, kunnen beleggingsfondsen een beter, goedkoper alternatief zijn. Bovendien zal uw beleggingsfonds dividenden automatisch herbeleggen zonder kosten, terwijl ETF's handelscommissies omvatten. Welke optie u ook kiest, small-caps zijn een uitstekende manier om uw beleggingsrendement te verhogen. Vergeet de risico's niet. (Check out

Introductie in Exchange Traded Funds .) De bottom line

Small-capbelegging kan, indien correct gedaan, de algehele prestatie van uw portefeuille verbeteren zonder een groot risico toe te voegen . Uiteindelijk komt succes wanneer deze kleinere bedrijven uitgroeien tot grotere. Het gebeurt niet altijd, maar vaak genoeg om serieus te overwegen om van hen een belangrijk onderdeel van uw portfolio te maken.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder