Investeren

Wat China zijn valutadoment devalueert voor investeerders

Chinezen gaan voetballen op zijn Hollands - RTL Z NIEUWS (Juni- 2019).

Anonim

Alles was goed in China totdat de aandelen begonnen te duiken, en ze zouden blijven duiken als het niet was voor overheidsingrijpen, waaronder het tijdelijk verbieden van short-selling met het potentieel voor arrestaties, een pauze voor beursintroducties, het gooien van goed geld na slecht om aandelen te steunen, het aanmoedigen van beleggers om aandelen kopen ondanks buitensporige schulden en vertragende groei, en banken onder druk zetten om leningen te verstrekken aan falende bedrijven.

Terwijl dit alles plaatsvond, had China ook hoge verwachtingen van speciale trekkingsrechten en een reservemunteenheid, maar het IMF heeft verklaard dat vóór september 2016 geen verandering waarschijnlijk is.

De twee bovenstaande situaties leidden tot de Chinese overheid devalueert haar valuta met bijna 2% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit klinkt misschien niet als een grote stap, maar de grootste dagelijkse beweging voorafgaand aan 11 augustus 2015 was 0. 16%. Sinds 2005 heeft de Renminbi 25% gewaardeerd ten opzichte van de Amerikaanse dollar, die de Chinese overheid de ruimte gaf om te verhuizen. Maar zal het ertoe doen? (Zie voor gerelateerde informatie: Hoe beheert China zijn geldvoorraad? )

Rode Domino's

China is de op een na grootste economie ter wereld en veel mensen voelden dat dit de markt zou overtreffen Verenigde Staten als de grootste economie ter wereld op een bepaald moment deze eeuw. Als je kijkt naar langetermijntrends, excessieve leverage en overbouw om de BBP-groei te laten zien, had je kunnen concluderen dat dit niet zou gebeuren.

De Verenigde Staten bevinden zich momenteel in een wankele economische situatie, maar de Verenigde Staten hebben ook een manier om de weg terug naar welvaart te vinden. Wanneer u Amerikaanse vindingrijkheid combineert met zijn enorme natuurlijke hulpbronnen, zijn de Verenigde Staten nog steeds de favoriet om de grootste economie ter wereld te zijn in de 2 st eeuw. Er zullen echter enkele zeer moeilijke tijden aanbreken als gevolg van deflatoire krachten. Hoewel China mogelijk geen deflatoir niveau bereikt, is het geen onhaalbaar scenario. Momenteel zijn schattingen dat China in 2015 met 7% zal groeien, maar dit lijkt zeer onwaarschijnlijk. De enige manier waarop China met 7% groeit, is als de Chinese overheid een manier vindt om het aantal te beïnvloeden. De enige reden dat China in het eerste halfjaar met 7% groeide, is dat de financiële dienstverlening uitzonderlijk goed presteerde, terwijl aandelen hoger stegen. Aandelen zijn niet langer in stijgende lijn.

Kijk naar juli als een kleine steekproef voor de Chinese economie. De export daalt met 8% en de automatische verkoop daalde met 7%. Een van de redenen waarom de Chinese overheid zijn valuta devalueerde, was om zijn goederen betaalbaar te maken voor internationale kopers.(Zie voor gerelateerde informatie:

Hoe te beleggen in de Chinese auto-industrie .) Ook in juli leenden staatsbanken in totaal 240 miljard dollar uit. De laatste keer dat staatsbanken dit bedrag leenden was 2008. Wat zegt dat? Bedenk ook dat al die Chinese bedrijven die schulden in U. S. Dollars bezitten, zullen worden gesmeten.

Hoe het te spelen

Het is mogelijk dat deze slimme zet van de Chinese regering leidt tot een tijdelijke terugslag in Chinese aandelen, wat vervolgens zal leiden tot het onjuiste geloof dat de Chinese economie in staat is tot een duurzaam v-vormig herstel in een wereldeconomie waar centrale banken wanhopig strijden tegen deflatie.

Op lange termijn lijdt het geen twijfel dat Chinese aandelen opnieuw naar het zuiden zullen trekken. En nogmaals, de Chinese regering zal waarschijnlijk intrekken om de markt te ondersteunen. Dit kan leiden tot een ontspannen handelservaring. Uiteindelijk zal de Chinese overheid geen munitie meer hebben en zullen de natuurkrachten het overnemen, waardoor de Chinese aandelen veel lager zullen zijn dan waar ze nu staan.

Ironisch genoeg staan ​​de Chinezen bekend om hun geduld, maar ondanks de grote kans dat de Chinese economie in de toekomst terugkeert dankzij demografische trends (Tier 2 en Tier 3 steden worden gemoderniseerd + massale consumentenpopulatie), wil de Chinese overheid verleng de huidige economische zeepbel zo lang mogelijk. Vanuit een investeringsperspectief bestaat een veel betere optie.

Handelsvaluta's leiden mogelijk niet tot hetzelfde soort opwaartse potentieel als Chinese aandelen, maar het leidt wel tot minder hoofdpijn. Dat klinkt misschien vreemd, gezien valuta's worden gezien als hoog risico en onvoorspelbaar, maar bijna alles in de wereld werkt nu in het voordeel van de Amerikaanse dollar.

Voorafgaand aan dit evenement hadden we de ECB en de BOJ de mogelijkheid om geld af te drukken alsof er geen morgen was, wat samenviel met de verwachte schuldreductie in de Verenigde Staten - dit zou leiden tot een sterker wordende Dollar. Nu hebben we de Chinese overheid die haar valuta devalueert, wat de Amerikaanse dollar nog sterker maakt.

Dit is geen aanbeveling. Als u in de US Dollar wilt beleggen, doe dit dan voordat u dit doet. Mijn mening is dat de Amerikaanse dollar in de nabije toekomst hoger zal gaan. Ik ben ook van mening dat Chinese aandelen slechts voor een beperkte tijd kunnen worden gestut. Het probleem hierbij is dat de timing moeilijk is, wat zorgt voor een risicovolle transactie.

De bottom line

De Chinese overheid doet er alles aan om tijd te winnen. Voorafgaand aan de eerste golf van de crash in de Shanghai Composite Index, liet de Chinese regering iedereen voor de gek houden door te geloven dat het een full house had, maar beleggers beginnen in te zien dat het niets anders dan een steenkoud bluf was.

Dan Moskowitz bezit momenteel aandelen in LABD.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder