Inzichten

Wat meet de Dow Jones Industrial Average?

Profiles In Leadership: Alka Banerjee, S&P Dow Jones Indices (Juni- 2019).

Anonim

a:

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) is de oudste en meest bekende aandelen marktindex . Het meet de dagelijkse koersschommelingen van 30 grote Amerikaanse bedrijven. Het wordt algemeen beschouwd als een proxy voor algemene marktomstandigheden.

Gestart in 1896, bestaat de DJIA uit 30 Noord-Amerikaanse blue-chipaandelen, waarvan ongeveer tweederde wordt vertegenwoordigd door bedrijven die industriële en consumptiegoederen produceren. De rest wordt gekozen uit alle belangrijke sectoren van de economie, waaronder informatietechnologie, entertainment en financiële diensten.

Wat is "The Dow?"

Het Dow Jones Industrial Average ( DJIA ), in de volksmond ook wel "The Dow" genoemd, wordt beschouwd als de "pols van de aandelenmarkt, "omdat het een van de meest beursgenoteerde en gevolgde beursindexen is van beleggers, marktprofessionals en media. De Dow werd onthuld op 26 mei 1896 door Charles H. Dow als een samenstelling van 12 aandelen. Tegenwoordig is de Dow Jones Industrial Average een samenstelling van 30 Noord-Amerikaanse blue-chip aandelen uit verschillende sectoren van de economie. Ongeveer twee derde van de index is afkomstig van bedrijven die industriële en consumptiegoederen produceren. De rest wordt gekozen uit alle belangrijke sectoren van de economie, met uitzondering van transport en nutsbedrijven, die vallen onder de Dow Jones Transportation Average (DJTA) en Dow Jones Utilities Average (DJUA).

De componentaandelen van de DJIA zijn niet permanent; nieuwe toevoegingen en weglatingen worden van tijd tot tijd gemaakt op basis van bepaalde niet-kwantitatieve criteria. Alleen bedrijven met een substantiële groei en brede interesse van beleggers worden in aanmerking genomen voor opname.

Het Dow Jones-industriegemiddelde berekenen

In 1896 optelde Charles Dow eenvoudigweg de prijzen van de 12 aandelen en verdeelde ze met 12. In 1923 kreeg Arthur "Pop" Harris de opdracht om deze cijfers te berekenen. Na zijn pensionering in 1963 werden computers gebruikt om de cijfers te berekenen.

De DJIA is een prijsgewogen index, wat betekent dat de som van de aandelenkoersen wordt gedeeld door een deler. In plaats van te delen door het aantal bestanden in het gemiddelde, zoals wordt gedaan in een rekenkundig gemiddelde, wordt de Dow-deler gebruikt voor deze index. Het doel van deze deler, die voortdurend wordt aangepast, is om de effecten van aandelensplitsingen en dividenden glad te strijken en ervoor te zorgen dat de Dow niet vervormd raakt. Het resultaat is dat de DJIA alleen wordt beïnvloed door veranderingen in de aandelenkoersen, dus aandelen met een hogere aandelenkoers hebben een grotere impact op de bewegingen van de Dow.

Wat de DJIA meet

De DJIA is gewoon een weerspiegeling van het gewogen gemiddelde van de aandelenkoersen en kan op zichzelf als een prijs worden beschouwd. Als het quotum op het moment van afsluiten met 80 punten omlaag gaat, betekent dit dat je de aandelen voor $ 80 kunt krijgen. 00 minder (rekening houdend met de deler) en ze zijn minder waardevol dan de vorige dag. Over het algemeen betekent een stijging van de Dow een stijging van de aandelenkoersen van samenstellende bedrijven die een positief beeld geven en vice versa. Na verloop van tijd kan de DJIA worden gebruikt als een maatstaf voor de economie.

Maar onthoud dat een stijging van de index mogelijk het gevolg is van een aanzienlijke koersstijging van een enkel bedrijf dat de daling van de aandelenkoersen van enkele andere aandelen kan compenseren. Dus zelfs als u aandelen van een deelnemend bedrijf houdt, hoeft een stijging van de Dow niet noodzakelijkerwijs een aanwijzing te zijn voor de aandelenprijs van het bedrijf waarin u investeert om omhoog te gaan. De Dow geeft de gemiddelde trend van alle 30 aandelen samen weer; de richting hangt af van welke kant sterker is - stijging van aandelenkoersen of daling van aandelenkoersen.

(Voor gerelateerde informatie, zie: Hoe nu, Dow? Wat beweegt de DJIA? )

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder