Tech

Wat financiële adviseurs kunnen leren van Robo-Advisors

Elastos | $ELA | Blockchain Powered Smart Web (Mei 2019).

Anonim

De komst van robo-adviseurs heeft in een zeer korte tijd een aanzienlijke invloed op de adviesmarkt gehad. Veel financiële adviseurs beschouwen deze geautomatiseerde investeringsplatforms als concurrentie, terwijl anderen deze in verschillende mate hebben geïntegreerd in hun eigen werkwijzen en hun beste ideeën of diensten.

Er zijn verschillende dingen die adviseurs van deze programma's kunnen leren om hen te helpen hun bedrijven effectief te schalen en te laten groeien. Robo-adviseurs hebben ons veel te leren in het moderne financiële planningsberoep, en zij die bereid zijn te luisteren, kunnen een substantiële winst halen uit hun voorbeeld.

Dit is wat u moet leren van de best practices van robo-adviseurs. (Zie voor meer informatie: Hoe adviseurs zich kunnen aanpassen aan Robo-Advisors. )

Ease by Technology

Een van de belangrijkste lessen die robo-adviseurs ons kunnen leren, is dat het nu mogelijk is om online rekeningen te openen zonder vooraf verschillende vergaderingen met de klant te hoeven houden. Veel adviseurs proberen accounts te openen met een eerste klantvergadering, gevolgd door misschien een of twee extra voordat een bedrijf wordt afgehandeld. Maar robos hebben de weg vrijgemaakt voor klanten om deze tussenstappen over te slaan en meteen aan de slag te gaan. Adviseurs moeten ook leren hoe ze nieuwe klanten een efficiënter proces kunnen maken, zodat ze gelijke tred kunnen houden met hun geautomatiseerde concurrentie. Natuurlijk laten veel adviseurs klanten nu toe zich online aan te melden met behulp van deze technologie.

Advisors moeten ook beginnen met het spiegelen van de efficiëntie waarmee robos werkt en ervoor zorgen dat hun eigen backoffices en compliance-afdelingen op maximale efficiëntie werken met weinig of geen tijdsvertraging tussen transacties en hoe ze worden verwerkt. Hierdoor kunnen adviseurs een beter prijsniveau voor hun diensten vaststellen en een respectabele winstmarge behouden in hun bedrijf.

Veel klanten willen nu hun adviseurs online kunnen bereiken, hetzij via instant messaging, Skype / FaceTime of e-mail, en adviseurs moeten een uitgebreid programma hebben met een reeks regels voor alle correspondentie en vragen van klanten. Adviseurs moeten ook een portal hebben die specifiek is voor hun bedrijf, evenals een mobiele app die is aangepast om klanten toegang te geven tot al hun gegevens en transacties snel en gemakkelijk te plaatsen. Zodra deze gegevenscontactpunten allemaal zijn geïmplementeerd, zullen adviseurs veel beter in staat zijn om niet alleen hun traditionele klanten te vermarkten, maar ook aan jongere, technologisch onderlegde klanten die misschien al hun zaken online willen doen.

De sleutel hier is om een ​​website te ontwerpen die er ook als een telefoonapp uitziet, wat in sommige gevallen een uitdaging kan zijn.Veel websites die er geweldig uitzien op een computerscherm zien er vreselijk uit op een smartphone of tablet en adviseurs moeten op de hoogte zijn van dit probleem bij het ontwerpen van hun merksites. Adviseurs die op zoek zijn naar een digitale partner voor hun bedrijf kunnen verstandig zijn om degenen te gebruiken die een partnerschap hebben met hun broker-dealer of verzekeringsmaatschappijen. Dit kan de integratie vereenvoudigen en het implementatieproces versnellen.

Adviseurs moeten zien waar de hiaten zijn in hun huidige processen en programma's vinden die kunnen helpen om die lacunes op een naadloze en georganiseerde manier op te vullen. Misschien moeten ze zich aanmelden met een paar verschillende programma's voordat ze de juiste fit vinden, maar dit zal tijd en moeite zijn die op de lange termijn goed besteed wordt.

De bottom line

Adviseurs die hun bedrijf naar een hoger plan willen tillen, moeten een pagina nemen van de robo-adviseurs die snel de markt doordringen. Hun efficiëntie, mobiliteit en transparantie bieden essentiële diensten aan een nieuwe generatie klanten die voortdurend toegang tot hun geld en actuele informatie over hun portefeuilles zoeken. Adviseurs die deze technologie efficiënt kunnen gebruiken, hebben meer tevreden klanten en een betere bedrijfsresultaten. (Zie voor meer informatie: Hoe adviseurs kunnen concurreren met Robo-Advisors. )

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport
Investeren

Amazone om te wennen met YouTube voor advertentiedollars: rapport

Met de online videoadvertentiemarkt die aan het opwarmen is, Amazon. com Inc. ( AMZN ) houdt verschillende gesprekken met marketeers om hen naar zijn videoplatform te lokken in een direct bod om onweer te stelen van Alphabet Inc. ( GOOG ) - eigendom van YouTube. Onder verwijzing naar verschillende niet-benoemde bronnen,
Lees Verder
Rekening Bruto: QE is Financial Methadone
Investeren

Rekening Bruto: QE is Financial Methadone

In zijn laatste maandelijkse brief van 6 februari, Bill Bruto van Janus Capital Group Inc. (JNS) richt zich op de massale expansie van de wereldwijde balans van de centrale bank, van ongeveer $ 2 biljoen in 2003 tot een gigantische $ 12 triljoen aan het einde van 2016. In hun inspanningen om de activaprijzen te verhogen en te induceren een beetje echte groei door de rentetarieven naar nul (of zelfs in negatief gebied) te duwen,
Lees Verder