Bedrijf

Wat is een antitrustwet?

Wat is een beroerte? (Juli- 2019).

Anonim

Antitrustwetten, ook wel aangeduid als "mededingingswetten, "zijn er door de Amerikaanse regering statuten ontwikkeld om consumenten te beschermen tegen roofzuchtige bedrijfspraktijken door ervoor te zorgen dat eerlijke concurrentie bestaat in een open-markteconomie. Deze wetten zijn samen met de markt geëvolueerd en waakzaam bewaakt tegen mogelijke monopolies en verstoringen van de productieve eb en vloed van concurrentie.

Antitrustwetten worden toegepast op een breed scala van twijfelachtige bedrijfsactiviteiten, waaronder maar niet beperkt tot:

Markttoewijzing

Stel dat mijn bedrijf in het noordoosten opereert en uw bedrijf zaken doet in het zuidwesten. Als je ermee instemt om buiten mijn territorium te blijven, zal ik die van jou niet invoeren, en omdat de kosten van zakendoen zo hoog zijn dat startups geen kans maken om te concurreren, hebben we allebei een de facto monopolie.

In 2000 vond de Federal Trade Commission dat FMC Corp. (FMC) zich schuldig maakte aan samenspanning met Asahi Chemical Industry om de markt voor microkristallijne cellulose, een primair bindmiddel in farmaceutische tablets, te verdelen. De Commissie verbood FMC om gedurende tien jaar microkristallijne cellulose in de Verenigde Staten aan concurrenten te verkopen en verbood het bedrijf ook om Asahi-producten vijf jaar lang te distribueren.

Bid Rigging

Er zijn drie bedrijven in een bedrijfstak en alle drie besluiten om stilletjes als een kartel te opereren. Bedrijf 1 wint de huidige veiling, zolang het Bedrijf 2 toelaat om het volgende te winnen en Bedrijf 3 om daarna te winnen. Elk bedrijf speelt dit spel zodat iedereen het huidige marktaandeel en de prijs behoudt, waardoor concurrentie wordt voorkomen.

Bodoverpakken kan verder worden onderverdeeld in de volgende vormen: bodonderdrukking, gratis biedingen en biedingsrotatie.

 • Bodempreservering: Deelnemers onthouden zich van bieden of een bod intrekken, zodat het bod van een aangewezen winnaar wordt geaccepteerd.
 • Aanvullende biedingen: Ook wel bekend als bieden op basis van dekking of bieden, komt aanvullend bieden voor wanneer concurrenten samenkomen om onaanvaardbaar hoge biedingen voor de koper in te dienen, of speciale bepalingen opnemen in het bod die de biedingen daadwerkelijk ongeldig maken. Aanvullende biedingen zijn de meest voorkomende biedingsschema's en zijn bedoeld om kopers te bedriegen door de illusie te wekken van een echte concurrerende biedomgeving.
 • Biedrotatie: Bij biedingsrotaties zijn concurrenten om beurten de laagste bieder op verschillende contractspecificaties, zoals contractafmetingen en volumes. Strikte biedingsrotatiepatronen schenden de wet van het toeval en signaleren de aanwezigheid van collusie-activiteit.

Prijsafspraken

Mijn bedrijf en uw bedrijf zijn de enige twee bedrijven in onze branche en onze producten zijn zo vergelijkbaar dat de consument onverschillig is tussen de twee behalve prijs. Om een ​​prijzenoorlog te voorkomen, verkopen we onze producten tegen dezelfde prijs om de marge te behouden, wat resulteert in hogere kosten dan de consument anders zou betalen.

Apple Inc. (AAPL) bijvoorbeeld, verloor een bezwaar tegen een uitspraak van het U. S. Department of Justice uit 2013 waarin de tech titan schuldig werd bevonden aan het vaststellen van de prijzen van eBooks. Apple bleek aansprakelijk te zijn voor het betalen van $ 450 miljoen aan schade.

Monopolies

Meestal bij het horen van de term 'antitrust' denken ze aan monopolies. Een van de bekendste antitrustzaken in de recente herinnering was dat Microsoft Corporation (MSFT) schuldig werd bevonden aan concurrentiebeperkende acties die het monopolie in beslag namen, door zijn eigen webbrowser te forceren op computers waarop het Windows-besturingssysteem was geïnstalleerd.

Regelgevende instanties moeten er ook voor zorgen dat monopolies niet uit een van nature concurrerende omgeving komen en marktaandeel winnen door simpelweg oog te hebben voor zaken en innovatie. Het is alleen het verwerven van marktaandeel door middel van uitsluitende of roofzuchtige praktijken die illegaal is.

Hieronder staan ​​enkele soorten monopolistisch gedrag die aanleiding kunnen zijn voor juridische actie:

 • Exclusieve leveringsovereenkomsten : deze treden op wanneer een leverancier niet kan verkopen aan verschillende kopers. Dit onderdrukt de concurrentie met de monopolist, omdat het bedrijf in staat zal zijn om voorraden te kopen tegen mogelijk lagere kosten en te voorkomen dat concurrenten soortgelijke producten produceren.
 • De verkoop van twee producten koppelen: Wanneer een monopolist de marktaandelen van één product domineert, maar marktaandeel wil winnen in een ander product, kan deze de verkoop van het dominante product aan het tweede product koppelen. Dit dwingt klanten voor het tweede product om iets te kopen wat ze misschien niet nodig hebben of willen en is een schending van antitrustwetten.
 • Roofzuchtige prijsbepaling: Vaak moeilijk te bewijzen, en zorgvuldige bestudering door de Federal Trade Commission vereist, kan roofprijzen monopolistisch zijn als het prijsverlagingsbedrijf de prijzen ver in de toekomst kan verlagen en voldoende marktaandeel heeft om de verliezen terug te verdienen.
 • Refusal to Deal: Net als elk ander bedrijf kunnen monopolies kiezen met wie ze zaken willen doen. Als zij echter hun marktdominantie gebruiken om concurrentie te voorkomen, kan dit als een schending van antitrustwetten worden beschouwd.

Fusies en overnames

Geen introductie van antitrustwetgeving zou compleet zijn zonder fusies en overnames aan te pakken. We kunnen deze verdelen in horizontale, verticale en potentiële concurrentiefusies.

 • Horizontale fusies: Wanneer bedrijven met een dominant marktaandeel zich voorbereiden op het aangaan van een fusie, moet de Federal Trade Commission beslissen of de nieuwe entiteit monopolistische en concurrentieverstorende druk zal uitoefenen op de resterende bedrijven.Het bedrijf dat Malibu Rum produceert en een marktaandeel van 8 procent heeft in de totale rumverkoop, stelde voor het bedrijf te kopen dat de rums van Captain Morgan maakt, die 33 procent van de totale omzet hadden om een ​​nieuw bedrijf te vormen met 41 procent marktaandeel. Ondertussen had de gevestigde dominante firma meer dan 54 procent van de omzet in handen. Dit zou betekenen dat de premium-rummarkt zou bestaan ​​uit twee concurrenten die samen verantwoordelijk zijn voor meer dan 95 procent van de totale omzet. De Federal Trade Commission daagde de fusie uit op grond van het feit dat de twee overgebleven ondernemingen zich konden verzoenen om de prijzen te verhogen en Malibu dwongen om haar rumactiviteiten af ​​te stoten.
 • Unilaterale effecten : de Federal Trade Commission zal vaak fusies aangaan tussen concurrerende bedrijven die nauwe substituten aanbieden, op grond van het feit dat de fusie gunstige concurrentie en innovatie zal uitschakelen. In 2004 deed de Federal Trade Commission precies dat, door een fusie tussen General Electric (GE) en een concurrerende onderneming aan te vechten, omdat het concurrerende bedrijf concurrerende niet-destructieve testapparatuur fabriceerde. Om verder te gaan met de fusie, stemde GE in om haar niet-destructieve testapparatuuractiviteiten af ​​te stoten.
 • Verticale fusies: Fusies tussen kopers en verkopers kunnen kostenbesparingen en bedrijfssynergieën verbeteren, wat zich kan vertalen in concurrerende prijzen voor consumenten. Maar wanneer de verticale fusie de concurrentie negatief kan beïnvloeden omdat een concurrent niet in staat is om toegang te krijgen tot leveringen, kan de Federal Trade Commission bepaalde bepalingen eisen voorafgaand aan de voltooiing van de fusie. Valero Energy Corp. (VLO) moest bijvoorbeeld bepaalde bedrijven afstoten en een informatieve firewall vormen toen het een ethanol-terminatoroperator verwierf.
 • Potentiële mededingingsfusies: In de loop der jaren heeft de Federal Trade Commission de uitdaging aangegaan om de preventieve fusieactiviteit in de farmaceutische industrie tussen dominante bedrijven en potentiële nieuwkomers op de markt te betwisten om concurrentie en toegang tot de industrie te faciliteren.

De grote drie antitrustwetten

Laten we kort de belangrijkste antitrustwetten in de Verenigde Staten bekijken. De kern van de antitrustwetten van de VS werd gecreëerd door drie wetten: de Sherman-wet van 1890, de Federal Trade Commission Act (die ook de Federal Trade Commission oprichtte) en de Clayton-wet.

 1. De Sherman-wet bedoeld om onredelijke 'contracten, combinaties of samenzweringen in handelsbeperkingen' te voorkomen, en 'monopolisering, poging tot monopolisering of samenzwering of combinatie om te monopoliseren'. Overtredingen van de Sherman Act kunnen ernstige gevolgen hebben, met boetes tot $ 100 miljoen voor bedrijven en $ 1 miljoen voor individuen, evenals gevangenisvoorwaarden tot 10 jaar.
 2. De Federal Trade Commission Act verbiedt "oneerlijke methoden van concurrentie" en "oneerlijke of misleidende handelingen of praktijken." Volgens het Hooggerechtshof zijn schendingen van de Sherman Act ook in strijd met de Federal Trade Commission Act. Hoewel de Federal Trade Commission de Sherman-wet niet technisch kan afdwingen, kan deze de zaken onder de FTC-wet tegen schendingen van de Sherman-wet brengen.
 3. De Clayton-wet gaat in op specifieke praktijken die de Sherman-wet mogelijk niet behandelt. Volgens de FTC omvatten deze onder meer het voorkomen van fusies en overnames die "de concurrentie substantieel kunnen verminderen of de neiging hebben een monopolie te creëren", waardoor discriminerende prijzen, diensten en vergoedingen in de handel tussen handelaren worden voorkomen, waardoor grote bedrijven de regering moeten informeren over mogelijke fusies en overnames; en private partijen het recht te geven om een ​​drievoudige schadevergoeding te eisen als ze zijn geschaad door gedrag dat de Sherman en Clayton Acts schendt, evenals om de slachtoffers toe te staan ​​rechterlijke bevelen te verkrijgen om verdere toekomstige overtredingen te verbieden.

De bottom line

In de kern zijn antitrustbepalingen ontworpen om het welzijn van de consument te maximaliseren. Aanhangers van de Sherman Act, de Federal Trade Commission Act en de Clayton Act zullen beweren dat deze antitrustwetten sinds hun oprichting de consument en concurrenten hebben beschermd tegen marktmanipulatie die voortvloeit uit zakelijke hebzucht. Door zowel civiele als strafrechtelijke handhaving, proberen antitrustwetten een einde te maken aan prijs- en offerteaanpassingen, monopolies en concurrentiebeperkende fusies en overnames.

(Voor meer informatie over dit lezen, Antitrust Defined .)

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder