Tech

Welke industrieën kunnen de volgende Amazon-achtige voorraad produceren? (AMZN)

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 (Juni- 2019).

Anonim

Aandelen van Amazon. com Inc. (NASDAQ: AMZN) zijn meer dan 15 keer zo duur geworden sinds ze bij $ 42 zijn gesloten. 70 op 1 november 2008. Vanaf 10 juni 2016 zijn de aandelen van het toonaangevende bedrijf voor elektronische handel (e-commerce) gesloten op $ 717. 91, wat het een van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld maakt, gebaseerd op zijn $ 338. 7 miljard marktkapitalisatie.

Deze indrukwekkende run van Amazon begon toen het bedrijf de boekhandelsindustrie verstoorde in 1994 en de afgelopen twee decennia bleef voortduren toen het bedrijf de handel in het algemeen verstoorde. Bedrijven die het succes van Amazon willen evenaren, moeten op onverwachte manieren traditionele industrieën verstoren. Industrieën die technologie kunnen gebruiken om alledaagse problemen op te lossen, zijn rijp voor verstoring.

Valuta en e-commerce

Het systeem dat veel partijen gebruiken om financiële transacties te voltooien, is geworteld in de oudheid. Individuen moeten ofwel persoonlijk bankbiljetten of munten aan elkaar afgeven of een tussenpersoon gebruiken, zoals een bank of een creditcardmaatschappij. Internationale transacties compliceren de zaken verder en kunnen een overheid vereisen om de bij de overdracht betrokken partijen te authenticeren. Blockchains, zoals de technologie die wordt gebruikt om bitcoin te ontwikkelen, maken peer-to-peer-uitwisseling van waarde mogelijk zonder de extra stap van het betrekken van derden. Blockchains, die open-source databases zijn die zijn gecodeerd door het gebruik van geavanceerde cryptografie, kunnen uiteindelijk verschillende soorten privé-transacties en interacties mogelijk maken.

Het creëren van ondoordringbare databases om bedrijfsmiddelen op te slaan, kan de financiële sector en de samenleving in het algemeen radicaal veranderen. Het bouwen van deze anonieme systemen voor het zakendoen kan leiden tot nieuwe veilingmarkten, e-commerceplatforms en sociale netwerken die de grootste zijn die er in 2016 bestaan. De volgende Amazon is misschien een online retailer gebouwd met blockchain-technologie.

Biotechnologie

Er zijn mogelijkheden om de manier te verstoren waarop mensen natuurlijke hulpbronnen gebruiken, zoals planten, dieren en mineralen. Een gebied dat experts als de volgende doorbraak in de biotechnologie noemen, is synthetische biologie. Dit complexe veld combineert geavanceerde technieken in de moleculaire biologie, systeembiologie, biofysica, computertechnologie en genetische manipulatie om problemen op te lossen in uiteenlopende gebieden als ziekten bij de mens, landbouw en energie.Een voorbeeld van een vooruitgang in de synthetische biologie is de ontwikkeling van artemisinine voor de behandeling van malaria. De Chinese plant met zoete alsem produceert zeer kleine doses van het geneesmiddel. Vooruitgang in de synthetische biologie stelde wetenschappers echter in staat om metabole routes uit de plant te extraheren en ze over te brengen naar gist. Met dit proces kunnen wetenschappers het medicijn op afroep produceren.

Andere mogelijke toepassingen voor synthetische biologie zijn de brandstofindustrie, waar vooruitgang kan leiden tot goedkope biobrandstoffen. Bovendien kan het veld leiden tot de productie van biokunststoffen en synthetische rubbers. Er is ook potentieel om de voedingsindustrie te verstoren. Voedzame gewassen die kunnen gedijen met minder water, land en energie kunnen een revolutie teweegbrengen in de industrie en de kosten van voedsel verlagen. Bedrijven die gebruikmaken van die technologieën hebben het potentieel om een ​​enorme groei te realiseren.

Verzekering

Tech startups en venture capitalists zien kansen voor verstoring in de $ 3. Verzekeringen van 7 biljoen, en geld begint te stromen naar nieuwe investeringen. In de eerste vijf maanden van 2015 verhoogden startups met verzekeringstechnologie $ 831 miljoen aan kapitaal. Frank Chen van Andreessen Horowitz gelooft dat er mogelijkheden zijn voor crowdsourced-platforms om de gevestigde bedrijven, die eigendom zijn van polishouders of aandeelhouders, uit te dagen. Chen ziet een analogie tussen leenplatforms, waar crowdsourcing van de grond is gekomen, en verzekeringen. Verzekeringsmaatschappijen kunnen op dergelijke platforms efficiënter kapitaal bundelen en beleggers kunnen massaal gebruikmaken van de mogelijkheid om hun risico te diversifiëren van aandelen en obligaties.

Andere durfkapitalisten zijn het erover eens dat verzekeringen kansen bieden voor verstoring. Rob Moffat van Balderton Capital merkt op dat relatief weinig techondernemers met succes de sector hebben aangepakt, terwijl Arjan Schütte en Thomas Smyth van Core Innovation Capital de mogelijkheden voor technologie zien om de industrie efficiënter en concurrerender te maken. Ze noemen bijvoorbeeld het potentieel voor realtime gegevens om een ​​op gebruik gebaseerde autoverzekering te laten concurreren met traditionele maandelijkse premiummodellen. Ook merken ze op dat nieuwe industrieën, zoals ride-sharing en home rentals, verzekeringsproducten nodig hebben die pay-per-use bieden in tegenstelling tot pay-per-year-plannen.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder