Investeren

Wie zijn de belangrijkste concurrenten van Exxon? (RDS. A, XOM)

Автомат Никонова АН-94 «Абакан»: скальпель спецвойск России. (Juli- 2019).

Anonim

Exxon Mobil Corp. (NYSE: XOM) is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Het bedrijf heeft vanaf augustus 2015 een marktkapitalisatie van $ 313 miljard, met ongeveer 14.9 miljoen aandelen verhandeld in gemiddeld dagelijks volume. Het is een groot geïntegreerd energiebedrijf met veel belangen in energie commodities, inclusief belangen in activiteiten voor het genereren van elektriciteit. De kernactiviteit van Exxon is de exploratie, productie en distributie van olie en aardgas.

Het bedrijf heeft een dagelijkse raffinagecapaciteit van 6,3 miljoen vaten olie, met een gemiddelde dagelijkse productie van 3. 92 miljoen vaten. Het bedrijf had in 2014 een enorme omzet van $ 393 miljard, een van de grootste inkomstengenererende bedrijven ter wereld.

Exxon is in de loop van de jaren met controverse geconfronteerd. De olieramp van Exxon Valdez in 1989 was een grote milieuramp. Het bedrijf ging akkoord met een schikking van $ 225 miljoen voor claims die de staat New Jersey in augustus 2015 had ingediend. Beleggers willen misschien kijken naar kansen in de sector, waarbij de olieprijzen dramatisch dalen in het midden van 2014-2015. Beleggers willen misschien om de belangrijkste concurrenten van Exxon te onderzoeken.

1) Royal Dutch Shell, PLC

Royal Dutch Shell (NYSE: RDS. A) is een ander groot geïntegreerd oliebedrijf. Het hoofdkantoor was gevestigd in Nederland en opgenomen in Londen, het bedrijf had een omzet van meer dan $ 412 miljard in 2014. Het produceerde in 2014 meer dan 61 miljard vaten olie. Het bedrijf heeft drie operationele segmenten: stroomopwaarts, stroomafwaarts en zakelijk. Het heeft een gemiddeld dagelijks handelsvolume van meer dan 4 miljoen aandelen. Het bedrijf betaalt vanaf augustus 2015 een sterk dividendrendement van meer dan 7%.

Het bedrijf heeft belangen in acht windenergieprojecten in Noord-Amerika en Europa. Eén project is een offshore windproject. Het verwacht dat zijn toekomstige groei zal voortvloeien uit zijn activiteiten stroomopwaarts, waar technologische vooruitgang het bedrijf zal helpen nieuwe reserves voor gas en aardgas te vinden. Het heeft groeistrategieën bij geïntegreerde gas- en onderwaterboringen.

2) Chevron Corp.

Chevron Corp. (NYSE: CVX) is het op één na grootste Amerikaanse oliemaatschappij, met een marktkapitalisatie van $ 151 miljard. Het bedrijf had in 2014 een omzet van meer dan $ 192 miljard, met een gemiddelde productie van 2. 5 miljoen vaten olie per dag. Het werkt met geïntegreerde activiteiten op het gebied van aardolie, chemicaliën, mijnbouw en energieopwekking.

Chevron heeft een gemiddeld dagelijks volume van 10 miljoen aandelen.Het betaalt een dividendrendement van 5. 35% per augustus 2015. Ongeveer 26% van de productie van het bedrijf is binnenlands, met de resterende productie afkomstig uit 20 landen over de hele wereld.

3) Valero Energy Corporation

Valero Energy Corp. (NYSE: VLO) is een kleiner Amerikaans energiebedrijf met een marktkapitalisatie van $ 29. 3 miljard. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Antonio, Texas. Het bedrijf is voornamelijk actief op het gebied van raffinage en ethanol. De aandelen van het bedrijf hebben een gemiddeld dagelijks handelsvolume van 7 miljoen. Het betaalt een aanzienlijk lager dividend van 2.71% per augustus 2015. Het bedrijf had in 2014 een omzet van $ 130 miljard.

Het bedrijf heeft 16 internationale raffinaderijen, met een raffinagecapaciteit van 3 miljard vaten per dag. Het bedrijf heeft ook 10 ethanolfabrieken met een gecombineerde capaciteit van 1,2 miljard liter per jaar. Het heeft een zeer grote retail-operatie met meer dan 6, 800 internationale winkels. Het bedrijf heeft een klein alternatief energieprogramma met een investering in een windpark van 50 megawatt.

Valero opereert in een iets andere bedrijfstak dan de bovengenoemde bedrijven. De activiteiten in ethanol, raffinage en retail zijn een belangrijke bron van inkomsten voor het bedrijf. Het is echter niet zo ver geëngageerd in upstream exploratie en productie. Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in deze bedrijfssegmenten, vertegenwoordigt Valero een haalbare optie.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder