Financieel Adviseur

De marktterugslag die veel experts voorspelden dat er vorig jaar zou gebeuren,

Anonim

De marktterugslag die veel experts voorspelden dat er vorig jaar zou gebeuren, kwam uiteindelijk in 2015, waardoor veel investerings- en pensioenportefeuilles met veel lager achterbleven saldi. Als uw inkomsten en pensioenplanportefeuilles dit jaar zijn gedaald, dan zou dit een goede gelegenheid kunnen zijn om wat geld rond te krijgen. Nu kan het tijd zijn om enkele of alle van uw traditionele IRA s of gekwalificeerde plannen naar Roth -accounts te converteren. Deze eenvoudige strategie kan u helpen om een ​​zilveren voering te weven uit een anders financieel middelmatig jaar.

Hoe het werkt

Roth-conversies zijn veel eenvoudiger geworden omdat het Congres de totale inkomensrestrictie voor deze procedure in 2010 heeft opgeheven. Dit betekent dat belastingbetalers nu een traditionele of Roth IRA van elke grootte in een bepaald jaar kunnen converteren zonder met betrekking tot de hoeveelheid inkomsten die wordt gegenereerd. Dat betekent echter niet dat het altijd verstandig is om traditionele plan- of rekeningsaldi tegelijk of direct om te zetten. Als uw inkomen in de toekomst afneemt, is het waarschijnlijk beter om tot die tijd te wachten om de conversie te doen, zodat u mogelijk in een lagere belastingschijf zit.

Maar als uw inkomen dit jaar aanzienlijk lager was door baanverlies of andere omstandigheden, zou het nu het ideale moment kunnen zijn om wat extra belastbaar inkomen te genereren. Dit kan een verstandige zet zijn als het erop lijkt dat u credits of aftrekkingen krijgt die anders ongebruikt blijven.

Als u bijvoorbeeld met twee kinderen bent getrouwd en uw normale jaarinkomen ongeveer $ 60.000 bedraagt ​​en u in februari uw baan bent kwijtgeraakt en gedurende zes maanden werkloosheidsuitkeringen hebt verzameld, komt u waarschijnlijk vooruit door dat te converteren $ 30, 000 traditionele IRA die je hebt doorgerold van je laatste baan. Als u dat doet, betaalt u waarschijnlijk niet veel inkomstenbelasting over de conversie, ook al is het een belastbaar feit. Als uw totale inkomen uit de conversie, de twee maanden dat u werkte en uw werkloosheidsuitkeringen in totaal $ 50.000 bedroegen, kunt u dat aantal in de helft verminderen door uw belastingen te verlagen, want u kunt twee persoonlijke en twee aftrekken afhankelijke vrijstellingen, een standaardaftrek (of meer als u dit opgeeft) en vervolgens twee kinderkortingen als beide van uw gezinsleden jonger dan 17 jaar zijn.

Sommige van deze aftrekken en studiepunten zouden zeker niet worden gebruikt, maar niet voor de conversie, omdat uw inkomen zou te laag zijn zonder dat het ze allemaal nodig heeft. Aangezien u de ongebruikte bedragen niet kunt overdragen, is het logisch om iets te doen dat nu belastbaar inkomen genereert, zodat u er gebruik van kunt maken.

Pas op voor belastingschijven

Het is echter ook noodzakelijk om te zien hoe dit van invloed kan zijn op uw belastingschijf. Als je omstandigheden zoals hierboven zijn vermeld, maar je hebt $ 200.000 in een traditionele 401 (k) die je achterliet bij een vorige werkgever, dan zou het natuurlijk niet logisch zijn om alles in een jaar om te zetten, omdat het u in een hogere belastingschijf plaatst waardoor uw plansaldo onnodig wordt verlaagd.

U wilt in plaats daarvan het deel van dit jaar dat belastingvrij is, omrekenen door uw aftrekken en tegoeden zoals eerder weergegeven, en vervolgens het resterende deel omzetten in de volgende, twee of misschien drie jaar of u zou kunnen wachten totdat u weer een slecht jaar en zet er toen nog een brok van om. Er is geen absoluut recht of de beste manier om het te doen, maar sommige jaren zullen beter zijn dan andere.

De bottom line

Het converteren van sommige of alle traditionele IRA's of gekwalificeerde plansaldi kan u helpen om uw lagere inkomsten of marktverliezen in een bepaald jaar te verzilveren. Als u de inhoudingen en kredieten kunt gebruiken die anders ongebruikt zouden blijven, bespaart u nu en in de toekomst belasting op belastingen. Een traditioneel pensioenplan dat wordt omgezet in een belastingvrije balans zal u morgen veel meer waard zijn dan anders het geval zou zijn, en deze vrijheid van belastingheffing zal uw pensioenregeling in veel opzichten ook vereenvoudigen. Voor meer informatie over hoe u kunt profiteren van het converteren van uw traditionele pensioensparen naar Roth-rekeningen, raadpleegt u uw

financieel adviseur .

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder