Tech

Is er een 4. 5G-netwerk vóór een 5G?

Het 5g-tijdperk begint nu - Lappendeken van techniek voor de toekomst (Juli- 2019).

Anonim

De tweede helft van 2016 en begin 2017 kon getuige zijn van een kleine transformatie in hogesnelheidsnetwerktechnologie, jaren voor de vermoedelijke sprong tussen 4G LTE-netwerken en 5G-netwerken. Deze zogenaamde 4. 5G zou groot nieuws kunnen zijn voor de telecommunicatie-industrie, individuele gegevensplannen en zelfs complete bedrijfssystemen.

Uitleg van "G" en "LTE"

Omdat het om netwerktechnologie gaat, staat de afkorting "G" voor "generation", zoals bij derde generatie (3G) of vierde generatie (4G). Hoewel de definities voor telefoons van de eerste en tweede generatie vrij duidelijk zijn, werden de 3G- en 4G-monikers marketingtools voor allerlei nieuwe innovaties. Dit is de reden waarom de combinatie van 4G en LTE belangrijk is.

LTE staat voor Long Term Evolution, een geavanceerd stuk netwerktechnologie in het Universal Mobile Telecommunications System (UMTS). Kortom, LTE stelt netwerkgebruikers in staat te genieten van snellere verbindingen terwijl ze de infrastructuur voor netwerkexploitanten vereenvoudigen, waardoor de exploitatiekosten voor providers worden verlaagd. Tegen 2016, belangrijke providers zoals Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ ), T-Mobile US Inc. (NASDAQ: TMUS ) en AT & T Inc. (NYSE: T ) boden allemaal een brede LTE-dekking.

Voor de gemiddelde gebruiker vertegenwoordigt 4G LTE een upgrade van downloadsnelheden van 3G- en vroege 4G-netwerken. De volgende stap, 4. 5G LTE, is eigenlijk een rebranding van wat voorheen bekend was als LTE-Advanced Pro (LTE-A of LTE-A Pro).

Waarom 4. 5G en geen 5G?

Half-Gs of zelfs kwart-Gs zijn niet nieuw. Vóór 3G werd de General Packet Radio Service (GPRS) aangeprezen als 2. 5G en verbeterde gegevenssnelheden voor GSM Evolution (EDGE) werd bekend als 2.75G. Nieuwe technologieën die geen volledige revisie vormen, worden eenvoudigweg onderscheiden door een sub-1G-sprong.

Springen tussen verschillende generaties netwerktechnologie vereist doorgaans aanzienlijke hardwarewijzigingen. Dit betekent dat mobiele consumenten vaak nieuwe apparaten moeten kopen om te kunnen genieten van de sprong van 3G naar 4G of van 4G LTE naar 5G. Een van de redenen dat de 4. 5G-technologie alleen een 0. 5G-onderscheid krijgt, is omdat 4. 5G is gebaseerd op 4G-evolutie. Veel apparaten met 4G LTE-compatibiliteit vereisen alleen software-upgrades of kleine hardwarewijzigingen bij het overschakelen naar 4. 5G.

Van de meeste providers wordt niet verwacht dat ze tot 2020 of misschien zelfs later een volledig functionele 5G LTE zullen inzetten.Dat kan een behoorlijk lange tijd lijken voor een technologisch geavanceerde sector met veel progressie en zijn investeerdersbasis die op de top kijkt. De introductie van 4. 5G creëert een brug tussen de alledaagse 4G-technologie en de verre voordelen van 5G.

Wat 4. 5G LTE-middelen voor consumenten

Sommige projecties suggereren dat 4. 5G-dekking downloadsnelheden mogelijk maakt die twee of drie keer sneller zijn dan de meeste standaard 4G. Dit zou zeer waardevol moeten zijn voor consumenten en met name bedrijven die een voorsprong willen nemen op de besturingssystemen van hun concurrenten. De eerste lancering van 4. 5G vond plaats eind 2015, toen de Chinese leverancier Huawei Culture Co. Ltd (002502. SZ) de krachten bundelde met TeliaSonera Norway voor een demonstratie van live-netwerken in Oslo.

De lijst met geprojecteerde voordelen van 4. 5G bevat aanvullende functies voor openbare veiligheid, potentieel voor verbeterde aggregatie van providers, verschillende functies om de latentie te verlagen en downloadsnelheden van meer dan 1 gigabit per seconde (Gbps). Huawei was in staat om downloadsnelheden van 1. 41 Gbps te bereiken tijdens een andere live proef in februari 2016. Alex Ai, directeur van de afdeling Wireless Network Solution bij Huawei, zegt dat 4. 5G wordt ontworpen ter ondersteuning van virtual reality (VR), augmented reality (AR), 2K / 4K videostreaming en andere internet-of-things (IoT) -diensten.

Videodistributie en cellulaire technologie

Een van de meest verwachte aspecten van 4. 5G is verbeterde videodistributiemogelijkheden. Bedrijven en consumenten tonen een zeer sterke interesse in video-distributie die altijd beschikbaar is, met name video's van hoge kwaliteit. Telecommunicatiebedrijven zien 4. 5G als een middel om enorme datastromen te leveren die omslachtig of onmogelijk zouden zijn op een standaard 4G-netwerk.

Bovendien veranderen IoT-applicaties snel de manier waarop bedrijven communiceren en werken. Onder 4G- en zelfs 4G LTE-technologieën zijn IoT-operaties echter erg langzaam en verbruiken ze veel van de batterij. 4. 5G belooft misschien enkele belangrijke 5G-verbeteringen, slechts jaren eerder dan gepland.

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten
Plastic kaarten

Wat te doen als u het codewoord op een plastic kaart bent vergeten

Elke dag valt er een enorme hoeveelheid informatie op het menselijk brein. De informatie die je dagelijks gebruikt, nestelt zich vast in je geheugen, maar als sommige kennis slechts af en toe wordt gebruikt, bestaat het risico iets belangrijks te vergeten. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zich het codewoord niet meer herinneren van hun bankkaart
Lees Verder
Hoe account nummer te veranderen
anders

Hoe account nummer te veranderen

Elke boekhouding doet niet zonder documenten die zijn ontworpen om de nodige informatie met betrekking tot de activiteiten van de onderneming te verzamelen, verwerken en opslaan. Documenten zijn dragers van de nodige gegevens met betrekking tot betalingen, contante transacties, enz. De informatie die is gespecificeerd in de boekhouddocumenten geeft alle gegevens en de volgorde van gebeurtenissen weer vanuit een economisch oogpunt
Lees Verder