Beheren Van Het Vermogen

'S Werelds duurste steden voor expats

Zó viert de elite een weekendje Amsterdam - Z TODAY (Juni- 2019).

Anonim

Wonen in het buitenland voor werk of pensioen kan een aantrekkelijke optie zijn voor iedereen die op zoek is naar een andere omgeving, nieuwe cultuur Ik ervaar en heb de kans om te leven als een lokale in plaats van als een toerist. Ongeacht uw redenen om naar het buitenland te verhuizen, de kosten van levensonderhoud op uw buitenlandse bestemming zijn waarschijnlijk een belangrijke overweging. Hoewel het mogelijk is om op een klein budget rond te komen - je kunt comfortabel wonen in Nha Trang, Vietnam, bijvoorbeeld voor slechts $ 650 per maand, inclusief huur - niet alle expats zijn bereid of in staat om lage kosten te maken van het leven van hun topprioriteit. (Denkt u erover om uw woning te verkopen voordat u verhuist? Zie Terugtreden in het buitenland: moet ik mijn huis verkopen? )

Afrikaanse, Europese en Aziatische steden zijn het duurst voor expats vanwege valutaschommelingen en de impact van inflatie op goederen en diensten, volgens Mercer, een Amerikaans wereldwijd adviesbureau op het gebied van human resources en aanverwante financiële diensten. Mercer's Cost of Living City Rankings in 2014 (de meest recente enquête die beschikbaar is) kijkt naar 211 steden verspreid over vijf continenten om de vergelijkende kosten van meer dan 200 items op elke locatie te evalueren, waaronder kleding, entertainment, eten, huishoudelijke artikelen, huisvesting en transport. Hieronder volgen de 10 steden die het duurst zijn voor expats.

1. Luanda, Angola

Luanda, de hoofdstad en de belangrijkste zeehaven van olierijk Angola, aan de Atlantische kust van zuidelijk Afrika, is de duurste stad ter wereld voor expats. Niettemin is dit belangrijke industriële en culturele centrum een ​​aantrekkingspool voor zijn zakelijke kansen. Het biedt ook een tropisch klimaat, stranden en het nachtleven. Hier, een appartement met twee slaapkamers kost $ 6, 600 per maand, en je betaalt ongeveer $ 20 voor een broodje en frisdrank. Dit zijn prijzen voor expats en de lokale bovenlaag; ondanks het einde van de lange burgeroorlog in 2002, leeft de meerderheid van de inwoners in armoede.

2. N'Djamena, Tsjaad

Op nummer twee staat een andere Afrikaanse stad: N'Djamena, de hoofdstad van Tsjaad. De belangrijkste industrieën omvatten de verwerking van vlees, vis en katoen, en de stad fungeert als het centrum van economische activiteit van het land en heeft een groot kantoor van de UNHCR (Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen).Maandelijkse huur kan gemakkelijk $ 3, 000 per maand uitvoeren, en een broodje en frisdrank kost $ 26. Een reden voor de hoge prijzen: veel van de dagelijkse benodigdheden die expats willen hebben, moeten worden geïmporteerd. Een andere is dat fysieke veiligheid voor bewoners en bezoekers een groot probleem en een grote kostenpost is.

3. Hong Kong

Hong Kong, de duurste stad in de regio Azië-Stille Oceaan, ligt aan de zuidkust van China aan de monding van de Pearl River en de Zuid-Chinese Zee. Hong Kong, een van 's werelds toonaangevende financiële centra, staat bekend om zijn indrukwekkende skyline, diepe haven en zijn dichte bevolking: meer dan 7 miljoen mensen leven in slechts 426 vierkante mijl. Expats betalen misschien bijna $ 7, 000 per maand voor een appartement met twee slaapkamers, bijna $ 7 voor een kop koffie en ongeveer $ 8 voor een gallon gas.

4. Singapore

Singapore is zowel een natie van eilanden - 63 in totaal - in Zuidoost-Azië en een van 's werelds grootste havens. Vanuit een klein vissersdorpje is Singapore uitgegroeid tot een kosmopolitische stad die bekend staat om zijn restaurants, nachtleven, winkels en een opkomende modescène. Hier kost een appartement met twee slaapkamers ongeveer $ 3, 700 per maand, een kopje koffie kost ongeveer $ 6 en een spijkerbroek kost $ 127.

5. Zurich, Zwitserland

Gelegen in het noordwesten van Zwitserland, is Zürich de grootste stad van het land en de thuisbasis van talloze internationale bedrijven. Het is ook een van 's werelds grootste financiële centra, met bijna 25% van de inwoners die werken bij banken of beleggingsondernemingen. Een typisch appartement met twee slaapkamers kost $ 4, 100 per maand, en u betaalt $ 21 voor een bioscoopkaartje en $ 28 voor lunch in het zakendistrict.

6. Genève, Zwitserland

Een andere Zwitserse stad, Genève, is zowel een financieel centrum als een mondiaal centrum voor diplomatie. De stad heeft meer internationale organisaties met het hoofdkantoor, waaronder vele VN-agentschappen, dan welke andere wereldstad dan ook. Hier, een appartement met twee slaapkamers kost ongeveer $ 4, 000 per maand, de lunch in het zakelijke district kost ongeveer $ 25 en een cocktail in een downtown club kost $ 23.

7. Tokio, Japan

De Japanse hoofdstad is een mix van oude kersenbomen en historische tempels - en de nieuwe neonverlichtte wolkenkrabbers en een levendig nachtleven. Tokio, een belangrijk internationaal financieel centrum, biedt onderdak aan een aantal van de grootste investeringsbanken en verzekeringsmaatschappijen ter wereld. Maandelijkse huur voor een appartement met twee slaapkamers kan $ 4, 300 per maand zijn, een kop koffie is $ 6 en een bioscoopkaartje kost ongeveer $ 18.

8. Bern, Zwitserland

Bern, de hoofdstad van Zwitserland, is de derde stad van Zwitserland die de top 10 van duurste steden voor expats maakt. Een middeleeuwse stad gesticht in 1191, Bern staat bekend om zijn hoge kwaliteit van leven; in feite hebben alle drie de Zwitserse steden die hier worden genoemd - Bern, Genève en Zürich - al jaren toplocaties verdiend op lijsten van internationale steden met de beste kwaliteit van leven. Hier kost een appartement met twee slaapkamers ongeveer $ 2, 600 per maand, een spijkerbroek kost $ 145 en een lunch in het zakendistrict kost $ 23.

9. Moskou, Rusland

Moskou is een belangrijk cultureel, economisch, politiek en wetenschappelijk centrum in Rusland en Oost-Europa en is een van 's werelds grootste stedelijke economieën. Hoge inflatie maakt de hoofdstad van Rusland een dure plaats voor expats, wat blijkt uit de $ 4, 700 per maand die men zou kunnen betalen voor een appartement met twee slaapkamers, de kosten van koffie ($ 5 per beker) en de prijs van een internationale krant - bijna $ 9.

10. Shanghai, China

Shanghai, met 24 miljoen inwoners, is een van de grootste steden van China en staat op nummer 10 op de lijst van dure steden. Een versterkende valuta (de yuan) heeft de stad nog duurder gemaakt voor expats, die misschien ongeveer $ 4, 100 betalen voor een appartement met twee slaapkamers, $ 7 voor een kopje koffie en $ 163 voor een spijkerbroek.

De onderste regel

Vraag je af waar de duurste steden zijn per regio? De Mercer-enquête categoriseert steden in vier gebieden: Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten / Afrika. Hier zijn de top drie duurste steden voor expats in elk:

    The Americas: New York, U. S.; São Paulo, Brazilië; Los Angeles, US

    Asia-Pacific: Hong Kong; Singapore; Tokio, Japan

    Europa: Zürich, Genève en Bern, geheel in Zwitserland

    Midden-Oosten / Afrika: Luanda, Angola; N'Djamena, Tsjaad; Victoria, Seychellen

Voor meer informatie over wat u moet weten voordat u naar het buitenland verhuist, raadpleegt u Wat Amerikanen moeten weten over Wonen in het buitenland en (zelfs als u nog niet met pensioen gaat) Met pensioen gaan Buitenland? Verhuisdiensten .

Populaire Berichten

Interessante Artikelen

Hoe rood staan ​​berekenen
Leningproducten

Hoe rood staan ​​berekenen

Overdraagking is een afzonderlijk type kortlopende lening dat wordt toegekend aan de kaarthouder. Op het moment van de transactie (betaling van de aankoop, opname van fondsen, enz.) Verstrekt de bank u kredietfondsen als het bedrag op de kaart niet voldoende is. Overdraft heeft een limiet, en voor elke klant is het anders
Lees Verder
Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)
Investeren

Google wordt een 100% hernieuwbaar energiebedrijf in 2017 (GOOG, AMZN)

Dochteronderneming Alphabet Inc. Google (GOOG) genereert volgend jaar al haar energiebehoeften uit hernieuwbare energie. In een bericht op haar website verklaarde het bedrijf Mountain View dat het reeds 2. 6 gigawatt aan hernieuwbare energie heeft gekocht tot op heden van wind- en zonne-energieproducenten.
Lees Verder